Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5/B6/B7] Modyfikacje 1.8T - Pytania i odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
LUKI,,,Nigdzie nie dorwalem tylko sam zrobilem....Wyciolem,,, Dalem na sam dol i zamontowalem pod oryginalna blache,,Potem do przodu ile mnie weze puscily i juz,,, uszczelka od CHU-GoWie czego .Teraz jeszcze okleilem filtr mata odbijajca temperature ,,, reszta to wlasna inwencja tak jak drugi dolot do filtra z pod prawej kratki.Zalatwilem cooler z BEXa z wezami i mocowaniami ale stwierdzilem ze dlot wazniejszy a 3 cooler odpuszczam bo duzo roboty z przejsciem z Turbo na prawy a potem centralny ....

---------- Post dopisany at 21:52 ---------- Poprzedni post napisany at 21:35 ----------

No patrzac jak masz odgrodzony ,,, a wlasciwie nie odgrodzony filtr to by Ci sie przydalo pod sama maske ....

Ja mam osloniety ori blacha od puchy

---------- Post dopisany at 21:37 ---------- Poprzedni post napisany at 21:35 ----------

Blache aluminiowa bardzo latwo ksztaltowac i ciac bo robisz to dobrymi nozycami i tyle,,,,Hiszpan,, ja dlatego zrobilem tez dwie blachy bo oryginalna przejmuje temp. a tamta chroni cala reszt i puszke filtra bo uwazam ze stozek nic nie daje po za tym ze lepiej slychac BOV

Bo o dźwięk przede wszystkim chodzi w stozku:decayed:

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 780,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Powiem tak,,,ma nadzieje ze nikt nie poczuje sie dotkniety itd... 4 cylindry nie maja dwieku chyba ze sa V4 i choc by ktos tam cuda robil to i tak do 5 , 6 , 8 ,czy 12 a nawet niesty 3 cylindrowca duzo mu brakuje,,,, W moich okolicach chlopak ma Matiza Turbo na jakims wydech ,,, jak kiedys jechal to myslalem ze to VIPER a nie "TICO"

Opublikowano

Chodzi mi o zasysanie powietrza i upust z auluminiowej dvki powietrza do tipa podczas masz ładne pssst echo w stozku a nie o ryk V6-8. Widać ze jesteś strasznym przeciwnikiem stozkow. Tez mam wydech Magnaflow i jak jadę to myślą ze to 3.0 oczywiście Ci co się nie znają

Opublikowano

To nie tak,ze jestem przeciwnikiem bo kazdy robi co chce i ja nigdy nie bede mowil ze cos mi sie podoba badz nie ( bo o gustach sie nie dyskutuje ) ..Bo jednym Twoje felgi sie podobaja tak jak np:mnie i uwazam ze sa za***iste tylko nie widze czy masz 2 i 3 calowy rant czy rowne ... a inny powie ze tylko jakies patyczki z OZeta lub Porsche Look od RH

Opublikowano

Ja i tak będę twierdził, że zamiast zakładać stożek do B5 1.8T lepiej jest zainwestować te kilka stówek w zmianę turbiny na k03-029 lub nawet k03-073 bo czasami idzie znaleźć używkę w dobrym tanie albo zregenerowaną.

Opublikowano

Popieram calkowicie ,,, mi na polce bedzie lezalo K03-29 z mojej B6 po 100000

Opublikowano

Ja mam cooler z Alfy założony i przy moim zawieszeniu -40 w ogóle nie przeszkadza - schował się idealnie pod płytą po silnik, więc nie ma stresu, że się nim o coś zachaczy.

Auto strojone przez Mariusza w GoodHope i jestem bardzo zadowolony jak jedzie. Strojone było na całkowitej serii i wyszło 180/267, po założeniu TIPa z kwasówki i DP bez żadnej korekty wyszło 185/280. Myślę, że z jakbym miał TIP I DP przed strojeniem to było by jeszcze lepiej.

Korekta będzie dopiero jak się poczciwe k03-005 rozleci :wink:

MrTea z tego co wiem to będzie ciężko się umówić teraz na strojenie 1.8t z nim - ale próbuj :thumbup1:

Opublikowano

Thx za odpdowiedź.

Za modzenie wezme się dopiero i tak pod koniec roku jak wrócę tylko teraz chce poszukać na spokojnie gratów... czasem w UK można fajne okazję znaleźć.

Jest kilka osób co stroi 1.8T mam tylko dylemat kogo wybrać.. do tej pory każde auto mialem strojone gdzieś indziej i z kazdego bylem zadowolony, (dynosoft, spanky, goodhoope)

Osłona pod silnik bez problemu Ci się daje przykręcić po mimo tego icka? Widzialem foty i może być ciężko.

Zawiasu nizej jak -30mm nie bedzie więc może ten icek to nie najgorszy pomysł :wink: a i modów na 200+ nie planuje na następny rok dwa :decayed:

Opublikowano

Na -30 na pewno nie będzie problemu z ickiem ja miałem dużo nizej i było ok .

SAM_0924.jpg Tak siedziało auto

20110627358.jpg a na tej wysokości był IC

Opublikowano

Tak mam założoną ori płyte pod silnik - też myslałem że bedzie cięzko ale weszła bez wiekszego problemu. Wiesz jak to wychodzi na foto, w realu wcale nie jest źle - możesz szukać IC od Alfy i smiało zakładać do takiego obnizenia :thumbup1:

Opublikowano

A może ktoś chętny na dedykowany FMIC z orurowaniem do 1.8t bo sprzedaję:naughty::naughty::naughty:

Opublikowano

z ciekawości.. ile? $$?

Opublikowano

jesli do b6 to mozesz podeslac pw co tam masz i za ile, mile widziane foto

Opublikowano
jesli do b6 to mozesz podeslac pw co tam masz i za ile, mile widziane foto

Foto w moim temacie jest

Opublikowano

a z jakiej konkretnie alfy ten IC? z jakiego silnika i modelu?

Opublikowano

Z tego co sie oreintuje to alfa 164 2.0T .. ale ciezko znaleźć takie coś.

Opublikowano

Zmeczony mocno

Opublikowano

Tomek wkleiłem, żeby było wiadomo jak ma wyglądać i czego szukać - aukacja poglądowa :wink:

Opublikowano

Zrobienie FMIC, jezeli sie potrafi samemu nie kosztuje majątku:wink:

u mnie z ponad 65*C spadło do 30