Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B8] Mironowóz cz.IV - S4d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja pier**le :shock3: Mirek współczuje takie autko :kwasny:w pl. niema kary na c**jów :wallbash: powinni im zaroz łapy up***dolić , albo kula :suicide_anim:

Nawet nie zdajesz sobie sprawy jak tacy złodzieje są traktowani w kryminale... Nie dziwię się że jak wychodzą to wracają do procederu, bo kara nie jest ani długa ani uciążliwa :kwasny:

Miron - łączę się z Tobą w bólu :cry:

• Odpowiedzi 2.7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Miron, wyrazy wspolczucia. :facepalm:

Panowie, prawda jest taka, ze jesli ukradli to nasi zlodzieje to i tak czesci z jego auta trafia predzej czy pozniej do Waszych aut..

Popyt na czesci z allegro bedzie zaspokajany wlasnie w ten sposob. Kupowanie biednych wersji i modzenie je na rakiety bez pomyslunku powoduje wlasnie taki preceder. Kazdy teraz powie, ze kupuje tylko od sprawdzonych handlarzy, ale niestety jak by sie zastanowic to na 100% nigdy nie wykluczymy, ze kupilismy jakies czesci bez ochrony komponentu z niepewnego zrodla..

Miron, moze warto poinformowac AUDI o kradziezy?

Opublikowano

Miałem do czynienia z policją jakiś czas temu, w toku sprawy powiedziałem technikom policyjnym, że moge przywrócić dane z kart pamięci które zostały wymazane:

Po czym jeden z techników do drugiego: "Zbychu, da sie tak?" :decayed:

Także na policje nie ma co liczyć

Albo sam Miron zadziała albo AC

Opublikowano

a po co Audi :facepalm: przecież to nie Ubezpieczyciel

---------- Post dopisany at 00:18 ---------- Poprzedni post napisany at 00:16 ----------

Ans nie wrzucaj wszystkich do jednego wora bo możesz kogoś obrazić , to że Ty trafiłeś na Zbycha zacofańca to nie znaczy ze wszyscy są tacy

---------- Post dopisany at 00:19 ---------- Poprzedni post napisany at 00:18 ----------

Myśłe ze Mirek wie co ma robić nie ma 15 stu lat.

Opublikowano

Miron będę szukał i przeslę info dalej. Dziwi tylko ta godzina bo trzeba być idiotą by o takiej godzinie zawijać auto gdzie o 5 mase ludzi na grube leci do roboty. Kolejna rzecz mogli polecieć na a1 lub a4- warto przejrzeć choćby nagrania z bramek bojków i sośnica. Miejmy nadzieje że gdzieś się ta perła odnajdzie. Jaka to była bmw 5 - E60? kombi, sedan, kolor?? Może trzeba będzie się przyjrzeć tu w okolicy bmw5- ciągli lawetą , czy zwyczajnie za zaczep?

Opublikowano

Myśle ze warto poinformować audi , żeby wprowadzili do systemu ViN skradzionego auta . ostatnio gościu przyjechał do pewnego ASO w łodzi i bo mu nie chodził aktywny tempomat i cos jeszcze . Po połączeniu online z centralą okazało się ze nie da sie zakodować tych sterowników . Po pewnym czasie do pana zapkała policja i bo wyszło że dwa sterowniki czy jakieś tam części pochodzą z dwóch a6 zajumanych wcześniej na terenie niemiec.

Opublikowano

Przecież tego nie robiły dzieci z podstawówki więc po co wypisywać jakieś teksty o dziwnych godzinach, zabezpieczeniach itd. kogo teraz dziwi B8 czy inne auto jadące bez tablic na lawecie, każdy pomyśli że handlarze wiozą coś z Niemiec.

Oni doskonale wiedzieli co i jak mają robić i jak widać udało się. Teraz najważniejsze żeby zdążyć ją jeszcze odzyskać i na pewno nie ma co liczyć na Poilicję, więc jak masz kontakty to działaj szybko bo po 3 dobach raczej można o aucie zapomnieć no chyba że wolisz kasę z AC niż auto, ale patrząc na listę modów to raczej będziesz sporo w plecy.

Opublikowano

Koledzy wielkie dzięki za pomoc, zainteresowanie i wszelkie uwagi.

W tej chwili nie mogę napisać jakie dokładnie miałem dodatkowe zabezpieczenia.

Nie mogę napisać kilku istotnych informacji i kilku szczegółów

I tym bardziej nie mogę napisać informacji, które już do mnie spłynęły - nie mogę też na tym etapie przedstawić Wam co wiem i jakie są dalsze działania

................sami rozumiecie dlaczego - obiecuję opisać całą sytuację w odpowiednim czasie

Ps. dalej jestem dobrej myśli i mam nadzieje autko wróci do mojego garażu

Opublikowano

Mirek :jerk::jerk:

Bedzie git!

Opublikowano

Oby się udało, powodzenia:thumbup1:

Opublikowano

Oby skończyło się wszystko dobrze! :good:

Opublikowano

w sumie fakt,że auto wygląda(ło) na S4,a pod maską jest(był) diesel działa na korzyść,jest szansa,że nie trafi do "zamawiającego"(raczej za wschodnia granicą),jeżeli oczywiście takowy był.

Opublikowano

współczuję :( ale tak to jest jest jak wielu się łasi by sobie modzić auto lewymi częściami ... prawo popytu-podaży a tracą na tym uczciwi ludzie :/

Opublikowano
panowie wkładajcie do swoich audiczek zabezpieczenia samoróbki . Powiem wam że ostatno ruszyła sie kradzież audi i grupy VW, chyb jest jakaś nowa grupa która sie wyspecjalizowała w audi i grupie VW . U nas w mieście w ciągu ostatnich 3 tygodni poszły 3 sztuki a4 , bora .

zainteresowanie grupą VW nigdy nie spadło jak sobie zobaczysz statystyki z ostatnich lat to zawsze na czele znajdziesz passaty i A4 taka nie stety jest rzeczywistość a to dla tego że bardzo dużo tych aut u nas jeździ i łatwo obchnąć części :kwasny:

Wspolczuje Mirek. Mega strata... nie dosc, ze swietne autko, to jeszcze finansowo dolina :kwasny:

Po raz kolejny przestrzegam - chronić swoją prywatność (nie ujawniać miejsca zamieszkania) oraz usuwać tablice ze zdjęć (!).

To nie wszystko... jak opisujecie co macie fajnego w samochodzie, dodawacie zdjęcia to taki samochód prędzej czy później zauważy sie na drodze. Z forum hondy były próby kradzieży tych najlepszych pewnie na części. Nawet u mnie z pod domu... Na terenie śląska grasuje jakaś banda bo passaty znikają na tony! A policja co? śmieje sie i tyle;/ Moim zdaniem jedyna opcja to podstawić jakieś wypasione auto które zwróci uwagę i polować na skur....

znajomy w bmce zamontował sobie to zabezpieczenie zedera i miał dwie próby włamania do środka weszli ale auto otwarte zostawili także może warto to zamonotwać widocznie się tego nie chytają??!!

Opublikowano
.......................

............

Ps. dalej jestem dobrej myśli i mam nadzieje autko wróci do mojego garażu

trzymamy kciuki w takim razie :wink: ....

Opublikowano

współczuję i życzę aby auto wróciło do Ciebie......Za niskie wyroki za kradzieże są w tym kraju :kwasny:

Opublikowano

Współczuje Mirek, mam nadzieje że dobrze się to skończy.

Opublikowano

Mirku teraz przeczytałem strasznie mi Cię żal..auta,nerwów :-(

brak słów...

Życzę żeby się znalazło prędko i nieuszkodzone!

Będę się przyglądał mijanym B8 podobnym do Twojej

:thumbdown::thumbdown:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...