Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BLB] Filtron, czy warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Planuję na jutro wymianę oleju oraz wszystkich filtrów w nieautoryzowanym warsztacie. Zaproponowano mi wymianę filtrów (oleju, powietrza oraz paliwa), na firmę Filtron, podobno nie odbiegają one jakością od innych znanych marek: Mann, czy Knecht...Jako, że nie lubię oszczędzać na tak prozaicznych rzeczach, powiedźcie proszę, czy naprawdę nie ma różnicy w jakości? Poprzednią wymianę oleju, robiłem w ASO i nie wiem, jakiej firmy filtry zastosowano.

Olej, jaki ma być użyty to Castrol Edge 5W-30.

Opublikowano

Sa ok :) stosuje od poczatku i zasze wszystko gra. Jedynie przeciwpyłkowy wyłącznie z węglem z literką A

Opublikowano

Testy w Motorze wykazały, że filtry Filtrona posiadają więcej wkładu filtrującego niż np. BOSCH czy Mann.

Ja nie przepłacam i co 10 tys. km AVG dostaje komplet świeżych Filtronów.

Opublikowano
filtry Filtrona posiadają więcej wkładu filtrującego

wiecej cukru w cukrze :polew::good:

Zeby bylo jasne-wcale tego nie neguje,to calkiem mozliwe :rolleyes:.Od 15 lat jak wymieniam w Polsce, to Filtron i jest OK :wink4:

Opublikowano

polecam :D nigdy żadnego problemu :cool1:

Opublikowano

Filtron jest w porządku :good:

Opublikowano

A ja tam wolę dołożyć kilka złoty i kupić Knecht'a :wink4:

Opublikowano

ja równiż polecam knecht-a bo zarówno w poprzednim jak i obecnym a4 tylko te filtry stosuję i jestem zadowolony choć do koparek i aut ciężarowych u siebie też kupuję filtrona i jest ok

Opublikowano

Nie chcę generalizować, bo może to pojedynczy przypadek, ale na AKP ktoś kiedyś opisywał sytuację z filtrem oleju marki Filtron - rozpuścił się. Ja używam Knecht'a lub Mann'a, a czy jest aż tyle drożej od Filtrona...?

Opublikowano

a czy jest aż tyle drożej od Filtrona...?

a czy MAnn jest aż tyle lepszy od Filtrona? :naughty:

Opublikowano

Nie wiem. Ciężko ocenić cokolwiek w tej kwestii. Badań laboratoryjnych nie robiłem i nie zamierzam się w to wgłębiać.

Opublikowano

ja zawsze jak zamawiam olej u dzika to biore odrazu filtry manna ale jesli jest taka potrzeba i kupuje w zwyklym sklepie to wtedy biore filtrona wedlug mnie sa ok :)

Opublikowano

Filtron daje radę :rolleyes: ale ja kupuję Knechta :decayed: Zmieniam olej raz do roku więc to prawie żadna oszczędność :tongue4:

Opublikowano

Witam.I podepnę się do tematu.Też ostatnio wymieniałem filtry i jakoś Filtron nie przemawia za jakością swojej filtracji.Ale to rzecz gustu i kasy bo jest trochę tańszy. :confused4:Według mnie im silnik nowszy to i filtry bardziej renomowanych marek powinny wchodzić w grę.Ale każdy ma swoje zdanie na ten temat.Ja używam Mana albo Knechta ostateczność to Bosch.

Opublikowano

Witam.I podepnę się do tematu.Też ostatnio wymieniałem filtry i jakoś Filtron nie przemawia za jakością swojej filtracji.Ale to rzecz gustu i kasy bo jest trochę tańszy. :confused4:Według mnie im silnik nowszy to i filtry bardziej renomowanych marek powinny wchodzić w grę.Ale każdy ma swoje zdanie na ten temat.Ja używam Mana albo Knechta ostateczność to Bosch.

ostatnio widziałem filtr wyjęty w turanie po wymienie serwisowej i filtron był ze znaczkami Vw/Audi, wiec jakościowo ma homologację producenta, z tego co wiem filtron lepiej filtruje, ale szybko sie zapycha, jezeli chodzi o filtr paliwa, wiec samochód traci na mocy

pozdro

Opublikowano

To samo czytałem na forum passata , komuś po wymianie filtra paliwa na filtrona auto przy wysokich obrotach zaczęło przerywać po zmianie na stary filtr wszystko było ok. Ja osobiście stosuje filtrona cały czas i jest wszystko w jak najlepszym porządku.

A co powiecie o filtrach Wix podobno to jest filtron tylko na inne rynki.

Opublikowano

Filtron ma kilka linii produkcyjnych. Inna linia robi filtry do serwisow a inna filtry do sklepow - dla zwyklych smiertelnikow, nie serwisujących w ASO.

Opublikowano

Wojtekce pół roku temu z 2-3 letniego Passata z niemiec wyciągnął ORI filtr powietrza ze znaczkiem i numerem VW/Audi, a pod tym był właśnie napis filtron. Wklejał nawet fotki na forum :decayed::naughty:

Opublikowano

Filtron jest :good: używam od 6 lat i nie mam problemów :wink4: