jarekj64 Opublikowano 19 Marca 2011 Opublikowano 19 Marca 2011 witam- ostatnio wymieniłem calą hydraulikę w aso [walek rozrządu,hydropopychacze,panewki, dżwigienki napędzające PM.PO TEJ operacji autko zaczęło palić z 7,1l NA 8,3 LITRA. reklamowałem ten fakt w aso i powiedziano mi że to niemożliwe a wine ponosi paliwo, ogumienie styl jazdy.z tym wszystkim jest ok czyli bez zmian .olej SHELL .OPONKI 2,4 at,styl jazdy nie tatusiowaty. od czego zacząc szukać przyczyny-jest to wkurzające bo trochę jeżdzę a ropka droga.prosze osugestie.mam lekkie odczucie jakbym jechał na ssaniu?
antonio Opublikowano 19 Marca 2011 Opublikowano 19 Marca 2011 8-9 literków to norma ja cały czas mam takie spalanie
dexem Opublikowano 19 Marca 2011 Opublikowano 19 Marca 2011 przy naprawde ekonomicznej jeździe w mieście średnia z 30km z kompa pokazuje 7L/100km, jak zdepne to średnio od 7,6 do 8,5 wiec chyba to jest norma te 8-9L
griga-st Opublikowano 19 Marca 2011 Opublikowano 19 Marca 2011 7L/100: kola 16"205 zima ; 8L/100: kola 17"235 lato, to u mnie norma dla BPW. Ale jak palił ci mniej przed wymiana, to sprawa podejrzana i dobry magik. Ale w ASO pewnie to robili?...
piotrsob1 Opublikowano 20 Marca 2011 Opublikowano 20 Marca 2011 Poprostu autko po naprawie odzyskało pewnie troszkę koników, a jak wiadomo szkapy muszą coś żreć :> W tym motorku takie spalanie to norma P.S. Przy gaopujących cenach paliw chyba nadejdzie moda na korektę programów w celu oszczędzania paliwka, a nie zwiększania mocy i momentu
Rekomendowane odpowiedzi