DiAMOND Opublikowano 24 Marca 2011 Opublikowano 24 Marca 2011 Witam, Mam zabrudzony zbiornik płynu chłodzącego, i mam zamiar go wyczyścić, pytanie jak i czym dokładnie? PS. Ile ma L między min a max ten zbiornik?
pompon60 Opublikowano 24 Marca 2011 Opublikowano 24 Marca 2011 proponowałbym ze zbiorniczka wypompować płyn, sam zbiorniczek wykręcić i porządnie do wypłukać, wyczyścić. Gdy będzie zamontowany to ciężko będzie go dobrze wyczyścić
bebe_19 Opublikowano 24 Marca 2011 Opublikowano 24 Marca 2011 Może to być uszczelniacz, który się osadził na zbiorniku.
DiAMOND Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Opublikowano 24 Marca 2011 Wiem, że musiałbym wypompować płyn, wymontować zbiornik i wyczyścić tylko jak i czym pozbyć się tego uszczelniacza, który osadził się w zbiorniku tj. pisze bebe_19
damian81Z Opublikowano 25 Marca 2011 Opublikowano 25 Marca 2011 czysciłem zbiorniczek ponad pół roku temu ,nie do konca udało mi sie w zakamrkach wyczyscic,ale juz widze ze znowu osadza sie ten brazowy nalot, to jest prawdopodobnie osad z czerwonego płynu
rikardo Opublikowano 25 Marca 2011 Opublikowano 25 Marca 2011 czysciłem zbiorniczek ponad pół roku temu ,nie do konca udało mi sie w zakamrkach wyczyscic,ale juz widze ze znowu osadza sie ten brazowy nalot, to jest prawdopodobnie osad z czerwonego płynu Jaki używasz płyn? Pytam ponieważ wymieniłem u siebie na G 12 Febi i w zbiorniczku pojawił się właśnie nalot którego przy oryginalnym nie było.
marcin6622 Opublikowano 25 Marca 2011 Opublikowano 25 Marca 2011 wsyp w zbiorniczek odkamkieniacz,taki jak do grzalek ,czajnikow itp, zalej goraca woda i poplukaj a napewno pusci caly ten syf,przerabialem to w golfie u tescia i ladnie zeszlo.
DiAMOND Opublikowano 25 Marca 2011 Autor Opublikowano 25 Marca 2011 wsyp w zbiorniczek odkamkieniacz,taki jak do grzalek ,czajnikow itp, zalej goraca woda i poplukaj a napewno pusci caly ten syf,przerabialem to w golfie u tescia i ladnie zeszlo. Skoro tak, to sam spróbuję z tym odkamieniaczem, i mam nadzieję, że pomoże
paweu1 Opublikowano 25 Marca 2011 Opublikowano 25 Marca 2011 Wrzuć do środka kilka kamyków i potrząsaj
Robokop Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 tez dzis z tym walczylem i powiem ci ze najbardzeij skuteczny jest kwasek cytrynowy
pablo77n Opublikowano 29 Marca 2011 Opublikowano 29 Marca 2011 Potwierdzam, roztwór kwasku cytrynowego z gorącą wodą działa cuda
marjon Opublikowano 29 Marca 2011 Opublikowano 29 Marca 2011 a ja kupilem kupilem na allegro ladny zbiorniczek za 30 zl a stary pchnalem za 20 i problem z glowy a swoja droga moj brat czyscil swoj zbiorniczek kwasem siarkowym i tez ponoc pomoglo
Duch^ Opublikowano 29 Marca 2011 Opublikowano 29 Marca 2011 Nie ma sensu czyścić lepiej kupić nowy błyszczący za grosze biały. W starszych rocznikach były właśnie takiego koloru jak stary. Ja próbowałem wyczyścić i kretem i kwasek i gotująca woda i proszki i wszystko i nic 0 efektu a nawet zostawiłem na godzinę go z tym wszystkim w środku i później trząsłem.
zdzis Opublikowano 29 Marca 2011 Opublikowano 29 Marca 2011 Dobra można wylać zdemontować zbiorniczek i cuda z nim robić ale ten osad jest chyba w układnie. To nie problem samego zbiornika, a zasrany układ to i słabsza wydajność.
Rekomendowane odpowiedzi