Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spociki Łódzkie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

dzizas patologia ze mnie informatyk taki jak z jajka wieszak :decayed: :decayed: :decayed:

• Odpowiedzi 76,8 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Bry:) Ja się już z rana dowiaduję o olej do tip'a, bo qrde szarpie menda w a6:( oby wymiana oleju załatwiła sprawę, bo będzie pupa zbita... W sumie to nie jest źle, bo po 27zł/l oryginała, ale mnie zaskoczyło, że dawniej ten olej to był Esso, a teraz się nazywa Mobil i wszyscy zgodnie twierdzą, że to cały czas to samo...Trzeba się jeszcze zająć innymi rzeczami, czyli po prostu - zaczynami nowy tydzień :>

a może należałoby wykonać adaptacje tipa..... :rolleyes: nom i o sprawdzeniu poziomu oleju nie wspominam.... :gwizdanie:

Opublikowano

Bry:) Ja się już z rana dowiaduję o olej do tip'a, bo qrde szarpie menda w a6:( oby wymiana oleju załatwiła sprawę, bo będzie pupa zbita... W sumie to nie jest źle, bo po 27zł/l oryginała, ale mnie zaskoczyło, że dawniej ten olej to był Esso, a teraz się nazywa Mobil i wszyscy zgodnie twierdzą, że to cały czas to samo...Trzeba się jeszcze zająć innymi rzeczami, czyli po prostu - zaczynami nowy tydzień :>

to masz dobrą cene albo nie ten olej

Opublikowano

to masz dobrą cene albo nie ten olej

na 100% nie ten olej... oczywiście do 5HP19 olej jest dużooo tańczy niż do 6HP19A ale bez przesady....

Opublikowano

Panowie, a kto mówi, że kupuję w aso... Olej z 20l beczki rozlewany:) Różni się od tego z aso ceną - do a4 zalewałem Esso 71141, bo wtedy się tak nazywało, z tym, że kupowałem w litrowych butelkach od gościa z aso, a teraz to jest Mobil 71141. Kupowałem też kiedyś dolewkę litrową i porównywałem, czy jest różnica w kolorze, konsystencji, zapachu, etc - nie było;) W aso leją mobila 71141, tylko znaczek Audi zobowiązuje ich, żeby sprzedawać za kosmiczne pieniądze...

Opublikowano

Panowie, a kto mówi, że kupuję w aso... Olej z 20l beczki rozlewany:) Różni się od tego z aso ceną - do a4 zalewałem Esso 71141, bo wtedy się tak nazywało, z tym, że kupowałem w litrowych butelkach od gościa z aso, a teraz to jest Mobil 71141. Kupowałem też kiedyś dolewkę litrową i porównywałem, czy jest różnica w kolorze, konsystencji, zapachu, etc - nie było;) W aso leją mobila 71141, tylko znaczek Audi zobowiązuje ich, żeby sprzedawać za kosmiczne pieniądze...

DJ do Twojego TIPa (5HP19) jest olej ZF LifeGuard 5

Ceny z dzisiejszego dnia:

16.80 euro netto - 1l

288 euro netto - 20l

i oczywiście jak kupować to tylko ori u źródła czyli dystrybutora oficjalnego na Polskę firmy ZF (ceny również mają najlepsze)

http://www.renz.pl/kontakt.php

Opublikowano

Robił ktoś program w G-Lab? W Z-tr (stary Zastec) troszkę przesadzili z ceną.

Opublikowano

DJ filtr i uszczelkę oczywiście też od nich... tylko musisz podać numer skrzyni bo były w jednym modelu kilka wersji

Opublikowano

Robił ktoś program w G-Lab? W Z-tr (stary Zastec) troszkę przesadzili z ceną.

śmiało możesz jechać :) Uysy krzywdy ci nie zrobi :)

Opublikowano

ale kox - owszem :tongue4:

Opublikowano

ale kox - owszem :tongue4:

:decayed::naughty:

Opublikowano

Panton, rzuć okiem:)

http://sleev.neostrada.pl/akp/Tiptronic/5HP19FLA-quattro.pdf

Chyba, że zmienili od tego czasu, ale jak zalewali tym na początku, to powinno być ok:)

ZF oleje zmienia.. przykład 6HP19A które jest w A4B7+Q, A6C6+Q.... był ZF6 a obecnie jest ZF8

do Ciebie tak jak pisałem jest olej ZF Lifeguardfluid5 norma Audi / VW Oil No. G 052162 A1/A2/A6 (to będziesz miał w ASO) i tyle w temacie... :P

http://www.zf.com/na/content/media/united_states/corporate_replacement_parts_1/service_portfolio/passenger_cars/TE-ML_11_en0700.pdf

Opublikowano

albo ZF TE-ML-11/14/14B

Opublikowano

no to niektórym podpadnę, ale powiem Wam szczerze, że zaleję ten, co wymieniłem wcześniej - na statyczną wymianę mu wleję 6-7l po 27zł, czyli 189zł + filtr z uszczelką ok. 100zł i niech się tip cieszy, bo qrde nie zainwestuję ponad tysiaka w sam olej :gwizdanie: Skrzyni na pewno nic nie będzie:)

Opublikowano

no to niektórym podpadnę, ale powiem Wam szczerze, że zaleję ten, co wymieniłem wcześniej - na statyczną wymianę mu wleję 6-7l po 27zł, czyli 189zł + filtr z uszczelką ok. 100zł i niech się tip cieszy, bo qrde nie zainwestuję ponad tysiaka w sam olej :gwizdanie: Skrzyni na pewno nic nie będzie:)

jak dla mnie to możesz nasikać bo to Twoja skrzynia.... :D ale pamiętaj o jednym - olej w skrzynie automatycznej jakim jest TIP ma cholerne znaczenie właśnie z uwagi na konstrukcję/działanie (między innymi sprzęgła hydrokinetycznego)... to co masz w C5 to nie Twój stary automat z B5 do którego możesz wlać cokolwiek i śmigać...

Opublikowano

Wiem, Pantonie, ale sam przyznaj, że jak wleję to, co producent lał na początku, to krzywdy tej skrzyni nie zrobię :wink4:

Opublikowano

Wiem, Pantonie, ale sam przyznaj, że jak wleję to, co producent lał na początku, to krzywdy tej skrzyni nie zrobię :wink4:

jak to mówią - "Twój cyrk - Twoje małpy...." ;)