Kowi87 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Malował ktoś kiedys rączki w boczkach drzwi Jak jest z trwałoscią takiego czynu Zakładam u siebie elektryke tylnych drzwi i dorwałem szare rączki, a u siebie mam czarne. Moze ktos napisać czym najlepiej sprawdzonym to pomalować i czy stosuje sie podkład do plastików
kalik Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Może to pomoże... http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=190862.msg2256849#msg2256849
Kowi87 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Może to pomoże... http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=190862.msg2256849#msg2256849 noi chyba temat wyczerpałeś starczy taka jedna pucha na 4 plastiki
martin_rs4 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 jak ja kupilem auto to byly bezowe, ale ze strasznymi rysami po poprzednim wlascicielu. kupilem bezowa farbe i polokierowalem. problem w tym ze te oryginaly sa matowe a lakier sie blyszczy ;( poza tym trafic oryginaly te bezowe gdziekolwiek graniczy z cudem
wrzosu Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 ja malowalem konsole srodkowa. odtluscilem benzynka eks, potem najwyklejszy spray do zderzakow w nim jest juz podklad, a i kolor matowy. tylko pamietaj, ze lepiej wiecej cienkich warstw niz mniej grubszych
Reniu Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=76174.0 Daj maila na PM to wyślę Ci .doc'a z brakującymi zdjęciami
pokson Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 To ja dorzucę jeszcze jedno pytanie, jak usunąć oryginalny lakier, okładzinę czy jak to zwał z uchwytu do zamykania drzwi?? Zaczyna się łuszczyć i chciałem całe zedrzeć i tak zostawić.
Kowi87 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Kupie ten lakier strukturalny Boll powinien sprostać zadaniu
wrzosu Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 To ja dorzucę jeszcze jedno pytanie, jak usunąć oryginalny lakier, okładzinę czy jak to zwał z uchwytu do zamykania drzwi?? Zaczyna się łuszczyć i chciałem całe zedrzeć i tak zostawić. chodzi co o ta gume taka jakas dziwna?? starlem papierkiem sciernym. kilka warstw lakieru i smladu niema po malowaniu
andy_sky Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 To ja dorzucę jeszcze jedno pytanie, jak usunąć oryginalny lakier, okładzinę czy jak to zwał z uchwytu do zamykania drzwi?? Zaczyna się łuszczyć i chciałem całe zedrzeć i tak zostawić. chodzi co o ta gume taka jakas dziwna?? starlem papierkiem sciernym. kilka warstw lakieru i smladu niema po malowaniu gzieś ktoś pisał że ta guma schodzi pod działaniem wrzątku
major13 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 no to jest mozliwe bo ta powłoka robi sie miekka jak jest mocne słoneczkona zewnątrz.ale moze benzynka albo zmywacz silikonowy pomoze.jak nie to papier i zeszlifowac
ŁYSY44 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Kupie ten lakier strukturalny Boll powinien sprostać zadaniu good z APP jest lakier strukturalny i struktura sama struktura bardziej przypomina naturalny wygląd plastikowych części
pokson Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 To ja dorzucę jeszcze jedno pytanie, jak usunąć oryginalny lakier, okładzinę czy jak to zwał z uchwytu do zamykania drzwi?? Zaczyna się łuszczyć i chciałem całe zedrzeć i tak zostawić. chodzi co o ta gume taka jakas dziwna?? starlem papierkiem sciernym. kilka warstw lakieru i smladu niema po malowaniu Czyli to gumowe coś da się zwalczyć Ja zrobię inaczej, po usnięciu tego badziewia, papierek 1500, 2000, 2500 i niech się wyciera ile chce Moim zdaniem lepsze to niż kombinowanie z lakierowaniem. Kolor pod tym gumowatym czymś nie za bardzo różni sie od oryginału... No ale jak ktoś chce malować..... Zawsze pozostanie mały problem, to już nie będzie ta "znosząca 200 tys.km guma". No ale to jest kwestia gustu a o gustach się nie gada
Kowi87 Opublikowano 26 Maja 2011 Autor Opublikowano 26 Maja 2011 To ja dorzucę jeszcze jedno pytanie, jak usunąć oryginalny lakier, okładzinę czy jak to zwał z uchwytu do zamykania drzwi?? Zaczyna się łuszczyć i chciałem całe zedrzeć i tak zostawić. chodzi co o ta gume taka jakas dziwna?? starlem papierkiem sciernym. kilka warstw lakieru i smladu niema po malowaniu Czyli to gumowe coś da się zwalczyć Ja zrobię inaczej, po usnięciu tego badziewia, papierek 1500, 2000, 2500 i niech się wyciera ile chce Moim zdaniem lepsze to niż kombinowanie z lakierowaniem. Kolor pod tym gumowatym czymś nie za bardzo różni sie od oryginału... No ale jak ktoś chce malować..... Zawsze pozostanie mały problem, to już nie będzie ta "znosząca 200 tys.km guma". No ale to jest kwestia gustu a o gustach się nie gada to nie chodzi o gusta, tylko jak ma sie całe auto czarne w środku to taka szarosć troche trąci [br]Dopisany: 20 Kwiecień 2011, 00:42_________________________________________________Lakier kupiłem głównie w celu pomalowania rączek, dzisiaj pomalowałem. Musze stwierdzic ze sam lakier strukturalny idealnie sie nadaje na pomalowanie konsoli, stelaza czy takich podbnych plastików z "fakturą nadaną". Ale do malowania rączek tego nie polecam, po wyschnięciu stwierdziłem że to nie to, w dotyku tragedia, odrazu rozpuch i do przodu. Ten lakier tworzy taka gumopodbną strukture, po kontakcie z rozpuchem łatwiej schodzi aler trzeba trzeć :gwizdanie: Jutro maluje te plastiki zwykłym czarnym sprayem matowym :gwizdanie: Pomalowałem również górna ramke w konsoli oto efekt, bez lampy błyskowej odcień jest idealny ramka nie jest wcisnięta
andy_sky Opublikowano 27 Maja 2011 Opublikowano 27 Maja 2011 To ja dorzucę jeszcze jedno pytanie, jak usunąć oryginalny lakier, okładzinę czy jak to zwał z uchwytu do zamykania drzwi?? Zaczyna się łuszczyć i chciałem całe zedrzeć i tak zostawić. chodzi co o ta gume taka jakas dziwna?? starlem papierkiem sciernym. kilka warstw lakieru i smladu niema po malowaniu Czyli to gumowe coś da się zwalczyć Ja zrobię inaczej, po usnięciu tego badziewia, papierek 1500, 2000, 2500 i niech się wyciera ile chce Moim zdaniem lepsze to niż kombinowanie z lakierowaniem. Kolor pod tym gumowatym czymś nie za bardzo różni sie od oryginału... No ale jak ktoś chce malować..... Zawsze pozostanie mały problem, to już nie będzie ta "znosząca 200 tys.km guma". No ale to jest kwestia gustu a o gustach się nie gada to nie chodzi o gusta, tylko jak ma sie całe auto czarne w środku to taka szarosć troche trąci [br]Dopisany: 20 Kwiecień 2011, 00:42_________________________________________________Lakier kupiłem głównie w celu pomalowania rączek, dzisiaj pomalowałem. Musze stwierdzic ze sam lakier strukturalny idealnie sie nadaje na pomalowanie konsoli, stelaza czy takich podbnych plastików z "fakturą nadaną". Ale do malowania rączek tego nie polecam, po wyschnięciu stwierdziłem że to nie to, w dotyku tragedia, odrazu rozpuch i do przodu. Ten lakier tworzy taka gumopodbną strukture, po kontakcie z rozpuchem łatwiej schodzi aler trzeba trzeć :gwizdanie: Jutro maluje te plastiki zwykłym czarnym sprayem matowym :gwizdanie: Pomalowałem również górna ramke w konsoli oto efekt, bez lampy błyskowej odcień jest idealny ramka nie jest wcisnięta pomaluj lepiej gałkę biegów wygląda strasznie
Kowi87 Opublikowano 27 Maja 2011 Autor Opublikowano 27 Maja 2011 To ja dorzucę jeszcze jedno pytanie, jak usunąć oryginalny lakier, okładzinę czy jak to zwał z uchwytu do zamykania drzwi?? Zaczyna się łuszczyć i chciałem całe zedrzeć i tak zostawić. chodzi co o ta gume taka jakas dziwna?? starlem papierkiem sciernym. kilka warstw lakieru i smladu niema po malowaniu Czyli to gumowe coś da się zwalczyć Ja zrobię inaczej, po usnięciu tego badziewia, papierek 1500, 2000, 2500 i niech się wyciera ile chce Moim zdaniem lepsze to niż kombinowanie z lakierowaniem. Kolor pod tym gumowatym czymś nie za bardzo różni sie od oryginału... No ale jak ktoś chce malować..... Zawsze pozostanie mały problem, to już nie będzie ta "znosząca 200 tys.km guma". No ale to jest kwestia gustu a o gustach się nie gada to nie chodzi o gusta, tylko jak ma sie całe auto czarne w środku to taka szarosć troche trąci [br]Dopisany: 20 Kwiecień 2011, 00:42_________________________________________________Lakier kupiłem głównie w celu pomalowania rączek, dzisiaj pomalowałem. Musze stwierdzic ze sam lakier strukturalny idealnie sie nadaje na pomalowanie konsoli, stelaza czy takich podbnych plastików z "fakturą nadaną". Ale do malowania rączek tego nie polecam, po wyschnięciu stwierdziłem że to nie to, w dotyku tragedia, odrazu rozpuch i do przodu. Ten lakier tworzy taka gumopodbną strukture, po kontakcie z rozpuchem łatwiej schodzi aler trzeba trzeć :gwizdanie: Jutro maluje te plastiki zwykłym czarnym sprayem matowym :gwizdanie: Pomalowałem również górna ramke w konsoli oto efekt, bez lampy błyskowej odcień jest idealny ramka nie jest wcisnięta pomaluj lepiej gałkę biegów wygląda strasznie gałka do zmiany, przelot 330tys, często służy jako stelaz dla radia jak cos grzebie , rączka umalowana czarym sprayem, jutro zobacze efekt bo nawet nie sprawdzałem :gwizdanie:
miszczu_21 Opublikowano 28 Maja 2011 Opublikowano 28 Maja 2011 To i ja sie podłączę. Malował ktoś może słoneczniki bo zafundowalem sobie ciemniejsza podsufitke i teraz sloneczniki sie wyrozniaja i mnie wkurzja. Moze ten sam specyfik co do plastikow bedzie dobry tylko czy nie bedzie pekal??
Kowi87 Opublikowano 28 Maja 2011 Autor Opublikowano 28 Maja 2011 ten strukturalny nie bedzie pękał to jest lakier z gumą jakby :gwizdanie: ale jest tlyko czarny mat
miszczu_21 Opublikowano 29 Maja 2011 Opublikowano 29 Maja 2011 na alledrogo widzialem ze jest jeszcze szary mat zawzze to cos ciemniej bedzie :) Dzieki za pomoc
Kowi87 Opublikowano 30 Maja 2011 Autor Opublikowano 30 Maja 2011 Pomalowane zwykłym sprayem czarnym Musze teraz doprowadzic panel kierwcy od szyb do stanu, bo przy ścieraniu lakieru strukturalnego naruszyłem ori lakier, jaki do tego polecacie paier ścierny żeby ogarnać w miare temacik
Rekomendowane odpowiedzi