spanky Opublikowano 14 Stycznia 2008 Opublikowano 14 Stycznia 2008 [po co krzyczysz ?] bo już mnie to wk... że głupiej przelotki nie mogę dostać (pisałem do ctv ale chłop milczy) to zadzwon .... to daj mi do niego telefon http://www.gaweda.com/Matschke/ctvtuning/w/index.htm
Maniusiek28 Opublikowano 14 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2008 http://www.gaweda.com/Matschke/ctvtuning/w/index.htm dzięki
Ali_TDI Opublikowano 14 Stycznia 2008 Opublikowano 14 Stycznia 2008 Tutaj fotka najlepiej chyba wykonanego adaptera (ze strony dealera moich softów na ameryke kermatdi.com)
spanky Opublikowano 14 Stycznia 2008 Opublikowano 14 Stycznia 2008 profi robota .... a cena $ 99.99 [troszke duza] ...
Rogalotti Opublikowano 15 Stycznia 2008 Opublikowano 15 Stycznia 2008 CZY MA KTOŚ DO SPRZEDANIA PRZEJEJŚCIÓWKĘ Z TURBO-IC Z AFN NA AWX !!! Jeżeli faktycznie masz tak wielką potrzebe udaj sie do kogoś w okolicy co spawa w aluminium. Weź stronę zimną turbiny i powiedz jakiej średnicy ma przyspawać kawałek alu rurki. Będziesz miał dwa tematy z głowy a nawet trzy: 1. nie będzie możliwości żeby Ci kiedykolwiek szybkozłączka wyskoczyła (a bywa tak jak źle dorobisz "uszy" albo nie masz ori sprężyny) 2. nie będzie możliwości żeby pociło się z między wy. z turbo a szybkozłączką (a poci się niemalże zawsze) 3. będziesz miał problem z głowy Pozdrawiam
Maniusiek28 Opublikowano 15 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2008 CZY MA KTOŚ DO SPRZEDANIA PRZEJEJŚCIÓWKĘ Z TURBO-IC Z AFN NA AWX !!! Jeżeli faktycznie masz tak wielką potrzebe udaj sie do kogoś w okolicy co spawa w aluminium. Weź stronę zimną turbiny i powiedz jakiej średnicy ma przyspawać kawałek alu rurki. Będziesz miał dwa tematy z głowy a nawet trzy: 1. nie będzie możliwości żeby Ci kiedykolwiek szybkozłączka wyskoczyła (a bywa tak jak źle dorobisz "uszy" albo nie masz ori sprężyny) 2. nie będzie możliwości żeby pociło się z między wy. z turbo a szybkozłączką (a poci się niemalże zawsze) 3. będziesz miał problem z głowy Pozdrawiam no w sumie tez pomysł jest(ale spawając czy nie uszkodzę oringu) tylko teraz pytanko jaka ma być średnica przelotki od strony rurki prowadzacej do IC (nie znam tego wymiaru, a sprawdzenie zajmie dużo roboty)
Ali_TDI Opublikowano 16 Stycznia 2008 Opublikowano 16 Stycznia 2008 tylko teraz pytanko jaka ma być średnica przelotki od strony rurki prowadzacej do IC (nie znam tego wymiaru, a sprawdzenie zajmie dużo roboty) ori wyjście z turbiny ma średnice 36mm więc powinieneś zrobić wyjście na 36-37mm
Maniusiek28 Opublikowano 16 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2008 oki to już większość wiem w tym temacie...nic tylko kupować turbo AWX toczyć przelotkę, zakładać i jechać na korektę. Kolejne pytanko to skąd kupić turbo awx????, allegro???Na nową mnie nie stać , więc myślałem o regenerowanej lub używce.Zastanawiałem się nad zakupem w firmie TURBO-TECH z poznania. Może znacie jakieś doświadczenia w zakupach tego typu. Jakie firmy polecacie???Linki mile widziane.Dziękuję za pomoc
spanky Opublikowano 16 Stycznia 2008 Opublikowano 16 Stycznia 2008 oki to już większość wiem w tym temacie...nic tylko kupować turbo AWX toczyć przelotkę, zakładać i jechać na korektę. Kolejne pytanko to skąd kupić turbo awx????, allegro???Na nową mnie nie stać , więc myślałem o regenerowanej lub używce.Zastanawiałem się nad zakupem w firmie TURBO-TECH z poznania. Może znacie jakieś doświadczenia w zakupach tego typu. Jakie firmy polecacie???Linki mile widziane.Dziękuję za pomoc polecam nowa albo ze sprawdzonego zródla .... jest kilku zawodowych chipsmacherów na forum [Ali_TDI,ctv,rob555,Rogalotti - kolejność alfabetyczna ] i popytaj .. moze cos maja ...
Maniusiek28 Opublikowano 15 Lutego 2008 Autor Opublikowano 15 Lutego 2008 no i turbo AWX 038 145 702 G zamontowane.................teraz czekam na grupowe czipowanko u Rogala
Iverson Opublikowano 16 Lutego 2008 Opublikowano 16 Lutego 2008 gratki,sam wymieniałeś czy z pomocą mechanika??
Maniusiek28 Opublikowano 16 Lutego 2008 Autor Opublikowano 16 Lutego 2008 gratki,sam wymieniałeś czy z pomocą mechanika?? mechanik mi wymienił....koszt 150 zł
avdikezop Opublikowano 17 Lutego 2008 Opublikowano 17 Lutego 2008 Witam klubowoczow. Mam pytanko bede w niedelekiej przyszłosci wemieniał suszarke oczywiscie na awx i teraz pytanko czy ten waz bedzie pasowal do turbinki bez przeróbek?? http://moto.allegro.pl/item309839960_audi_a4_8e0_waz_rura_turbo_intercooler.html
themOn Opublikowano 17 Lutego 2008 Opublikowano 17 Lutego 2008 gratki,sam wymieniałeś czy z pomocą mechanika?? mechanik mi wymienił....koszt 150 zł a turbinka ile cię kosztowała? jeśli możesz to podaj jakiś adresik gdzie ją nabyłeś. Nówka czy po regeneracji?
Maniusiek28 Opublikowano 18 Lutego 2008 Autor Opublikowano 18 Lutego 2008 wiem że takie rzeczy to na priva, ale nie chce mi się ciągle pisać, więc podam to tu: 1000 zł turbina (nowa nigdy nie używana kupiłem od tego kolesia http://www.allegro.pl/show_item.php?item=302175359)+ 150 zł wymiana +75 przelotka+15zł spawanie przelotki do turbiny(aluminium)+15zł uszczelki,oring,dwie śruby..............oto cały koszt wymiany suszarki[br]Dopisany: 18 Luty 2008, 10:59 _________________________________________________ Witam klubowoczow. Mam pytanko bede w niedelekiej przyszłosci wemieniał suszarke oczywiscie na awx i teraz pytanko czy ten waz bedzie pasowal do turbinki bez przeróbek?? http://moto.allegro.pl/item309839960_audi_a4_8e0_waz_rura_turbo_intercooler.html wydaje mi się że nie będzie pasowało do AFN bo wyjście do IC na przejściówce jest około 35mm(mogę się mylić,nie pamiętam dokładnie)
avdikezop Opublikowano 18 Lutego 2008 Opublikowano 18 Lutego 2008 Wielkie dzieki o to włanie chodziło konkretna odp! :th:
Andy Opublikowano 23 Lutego 2008 Opublikowano 23 Lutego 2008 Jak duzo daje zmiana tej turbiny i czy trzeba zmieniac program po tym zabiegu? :th:
marcin j Opublikowano 23 Lutego 2008 Opublikowano 23 Lutego 2008 Jak duzo daje zmiana tej turbiny i czy trzeba zmieniac program po tym zabiegu? :th: Przedewszystkim masz większe perspektywy....
Piotrek98igo Opublikowano 23 Lutego 2008 Opublikowano 23 Lutego 2008 trzeba zmienic program,bez sensu by bylo zalozenie turbo awx bez koretkty
Rekomendowane odpowiedzi