Opublikowano 17 Czerwca 201313 l trzpien przy kompresorze sluzy do unieruchomienia, my kręcimy samym kolem pasowym i unikamy sytuacji w/w tj, ukrecony łeb czy przekręcona śruba.... Po co klucze pneumatyczne??? Tak tak ten trzpień to tylko służy do przytrzymania ;] a klucze pneumatyczne w tym wypadku nie są potrzebne ;] chyba ze mamy taką specjalną nasadkę jak na zdjęciu do odkręcania tego typu tarcz to owszem pneumat użyteczny jest w tym wypadku i kręci się całe koło pasowe wraz z sprzekiełkiem zrywnym
Opublikowano 26 Lipca 201313 l Mam pytanie jak wymienic sprzegielko nitowane naprawa i wymiana sprzęgła sztywnego sprężarki klimatyzacji | Auto klimatyzacja samochodowa Jest to na Rysunku 4. Bede wdzieczny za pomoc
Opublikowano 14 Października 201312 l Sprzęgło składa się z: - gumki amortyzujące (6 szt.) gdzie dostane takie gumki ?
Opublikowano 9 Grudnia 201312 l Witam, mam prośbę może ktoś poda mi namiary osoby która może zrobić takową wymianę łożyska i gumek ? Warszawa i okolice - kogo możecie polecić ? Proszę o info na pw lub emal ; [email protected] Sprawa pilna. Dziękuję
Opublikowano 19 Stycznia 201412 l witam czy musze opróżnić układ przed odkręceniem koła pasowego? Nie, jeżeli zrobisz to na aucie chyba, że planujesz wyciągać sprężarkę
Opublikowano 22 Stycznia 201412 l no właśnie taki mam zamiar:) chociaż spróbuje ---------- Post dopisany 22-01-2014 at 17:09 ---------- Poprzedni post napisany 20-01-2014 at 09:43 ---------- sory ze w tym wątku ale nie będę nowego zakładał. Chargocze mi jak mam wyłączona klime a jak ja włączę to przestaje ale nie zawsze. Czy wymiana tych gumek i łożyska powinna pomóc? sęk w tym że nie zawsze włączy mi się wentylator. Musze dopiero zgasić i zapalić samochód spowrotem. Czy może kończy się kompresor?
Opublikowano 10 Kwietnia 201412 l Witam wie może ktoś jaki model sprężarki klimatyzacji był montowany w a4b6 1.9 tdi awx z 2003 roku bo sprzęgiełko mam do wymiany i bym sobie zamówił tylko nie wiem jakie
Opublikowano 11 Kwietnia 201412 l Spisz sobie nr ze sprężarki, innej opcji nie ma na dopasowanie (poza oczywiście zmierzeniem koła i policzeniem rowków).
Opublikowano 11 Kwietnia 201412 l Kolego mam awx z 2001r i u mnie jest sprężarka 7seu16c. W etce pokazuje taką samą u Ciebie. Znajduje się ona jak patrzysz od przodu na samochód po lewej stronie u dołu. Ale najlepiej sobie spisać numer ze sprężarki, trzyma się na 3 śrubach i pasku, więc demontaż jest prosty, bez potrzeby spuszczania czynnika.
Opublikowano 21 Kwietnia 201412 l Witam Mam pytanie do kogoś kto mógłby mi pomóc sprawdzić jaki potrzebuje model sprężarki klimy.Mam z nią przeboje, była już wymontowana, naprawiona - nie naprawiona przez fachowców.Tak czy siak klima nie działa bo wymienili sprzęgiełko,kompletnie olewając przy tym sprawdzenie szczelności kompresora.W rezultacie cały czynnik ucieka wraz z wyciekającym olejem spod uszczelniacza. I teraz znalazłem kompresor po regeneracji w dobrej cenie ale nie jestem pewien czy będzie pasować do mojego modelu. Symbol kompresora :DENSO 6SEU12C , nr kat wg sprzedającego : nr. 8b026085J Moje Audi to A4 B6 1,9 TDI 2003, 96 Kw 130 km, AVF nr VIN WAUZZZ8E04A121075 Z góry dziękuje mądrzejszym ode mnie za odpowiedź. Pozdrawiam
Opublikowano 18 Maja 201412 l mam 2 sztuki B6 AWX jedna 2001 druga 2002 czy pewne jest ze w obu siedza sprezarki denso 6SEU12C?
Opublikowano 26 Maja 201412 l Przyłączam się do prośby kolegi wyżej. Ma ktoś fotki z pierwszego postu? ---------- Post dopisany 26-05-2014 at 09:36 ---------- Poprzedni post napisany 25-05-2014 at 09:25 ---------- Przeczytałem cały temat co prawda trochę na raty... ale chyba nigdzie nie widziałem wpisu jaką wysokość ma mieć guma? W sklepach dla sprężarki 6SEU12C z 2002 (sprężarka pod turbo na osobnym pasku) są dwie wysokości 14 i 18 mm a inny sklep 16 i 19 mm np.: ŁĄCZNIK SPRZĘGŁA SZTYWNEGO ZRYWALNEGO kompresora klimatyzacji samochodowej typu NIPPONDENSO 6SEU12C , 7SEU16C , 7SEU17C ? części do sprężarki Sklep Laser-Sinex Niby po żadnym numerze sprężarki nie można tego ustalić, tylko zmierzyć a takiej możliwości trochę nie mam i trochę wątpię, że jest tam co mierzyć. W sklepie mówią, że do Audi w tym roku przeważnie są wersje "wysokie". Ma ktoś dokładniejsze info? Dokładny numer część?
Opublikowano 28 Maja 201412 l Witam otóż mój problem ma się nastepujaco , podczas jazdy nagle przestało dmuchac zimne powietrze , i tak w oto taki sposób klima nie chodzi , wylączajac econ , dalej dmucha tym samym powietrzem , czy jest na econ czy nie, dmucha tak samo . I moje pytanie czy mogło mi paść owe sprzęgiełko ?
Opublikowano 28 Maja 201412 l Witam otóż mój problem ma się nastepujaco , podczas jazdy nagle przestało dmuchac zimne powietrze , i tak w oto taki sposób klima nie chodzi , wylączajac econ , dalej dmucha tym samym powietrzem , czy jest na econ czy nie, dmucha tak samo . I moje pytanie czy mogło mi paść owe sprzęgiełko ? 99% tak:kwasny:
Opublikowano 31 Maja 201412 l W końcu jestem po operacji, jako, że zdjęcia z pierwszego postu poleciały wrzucę trochę swoich + info. Sprężarka to 6SEU12C z 1.9 TDI 2002 (występuje 2001-2003) sprężarka pod turbo. Pasuje tam guma sprzęgła 19 mm potocznie w sklepach oznaczana jako "wysoka", numer z Inter Carsu: KTT020003 koszt na stronie 65 zł Sklep Inter Cars - 2mln części do samochodów | Sklep Online Za pierwszy razem zamówiłem wersje wysoką u Pana z pierwszego posta ale dostałem wersje niską 16 mm i różnica jest jak na foto poniżej. Prócz tego, że jest niższa, nie pokrywają się otwory do nitów. Robotę można spokojnie zrobić na kobyłkach i nie trzeba rozszczelniać układu.
Opublikowano 5 Czerwca 201412 l witam panowie.tez padła mi klima i tu pytanie-czy da się jakoś po otwarciu machy dojrzeć czy mi to sprzęgło poszło??przez kompa tez nie da się włączyć a żadnego błędu nie ma. a4 b6 1.9 tdi awx thx
Opublikowano 11 Czerwca 201412 l Witam wszystkich ,planuje sie zabrac za naprawe mojej sprezarki. Mam prosbe :wink:mozna prosic autora postu o ponowne wrzucenie fotek bo nie dzialaja , wielkie dzieki
Opublikowano 14 Czerwca 201412 l Witam wszystkich kolega kupil auto audi b6 2001 rok 1,9 awx i niestety klima nie dziala okazalo sie ze sprzeglo jest przyczyna na poczatek przerobil je na stale bez sprzegla by sprawdzic czy dziala ale lipa okazuje sie ze nadal niedziala.podlaczyl kompa i cos znalazl 01232-zawor regulacyjny klimy a drugi to 01320-ecu dla climatronika j255 brak komunikacji moze ktos z was mial podobny przypadek ?? pozdrawiam