elmer80 Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Robiąc dystans mieliśmy na celu ułatwić maksymalnie montaż soczewki z B8. Czyli po przykręceniu dystansu soczewkę będzie się przykręcać jak ori bez konieczności ustawiania czegokolwiek. Faza projektowania jest za nami. W tygodniu będą testy i ewentualne poprawki. Jeszcze tylko certyfikat z ingolstadt i produkt ujrzy światło dzienne :-) wysłane z Commodore 64 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aleksbend Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 haha jajcarze to czekamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz_N Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 (edytowane) Szybkie foto jak to mniej więcej będzie wyglądać: Edytowane 9 Lutego 2015 przez Lukasz_N Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aleksbend Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 pełna profeska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz_N Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Na razie to tylko prototyp zrobiony na sztukę, żeby przetestować czy się sprawdzi. Jak pójdzie do produkcji seryjnej to wtedy będzie wyglądać jak należy ( ocynk itd.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris-krzysztof Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Montaż blaszek zajmuje z 10 minut/lampa Co do ocynku nie jest konieczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aleksbend Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 też mi się tak wydaje... no chyba, że ma być naprawde profi 100% ale wtedy wiadomo koszty moim zdaniem idą nie potrzebnie w górę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris-krzysztof Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 też mi się tak wydaje... no chyba, że ma być naprawde profi 100% ale wtedy wiadomo koszty moim zdaniem idą nie potrzebnie w górę Przesada..... Zawsze można z nierdzewki wykonac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmer80 Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Może nie może tak... Kto bogatemu zabroni? wysłane z Commodore 64 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aleksbend Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 dokładnie... wasza robota byle wszystko było ok, bo wygląda na prawdę bardzo dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz_N Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 (edytowane) też mi się tak wydaje... no chyba, że ma być naprawde profi 100% ale wtedy wiadomo koszty moim zdaniem idą nie potrzebnie w górę Przesada..... Zawsze można z nierdzewki wykonac. Montaż blaszek zajmuje z 10 minut/lampa Co do ocynku nie jest konieczny. Jak zrobiłeś X-naście kompletów lamp, to może i zajmuje 10 minut. Kwestia wprawy Większość ludzi, którzy się brali za przekładanie pisze o tym, ze najwięcej czasu schodziło im na ustawianie tych blaszek. Co do ocynku to mam to za darmo, więc koszta zerowe. Ale dzięki za fachowe porady.... Edytowane 10 Lutego 2015 przez Lukasz_N Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris-krzysztof Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Jak zrobiłeś X-naście kompletów lamp, to może i zajmuje 10 minut. Kwestia wprawy Większość ludzi, którzy się brali za przekładanie pisze o tym, ze najwięcej czasu schodziło im na ustawianie tych blaszek. Co do ocynku to mam to za darmo, więc koszta zerowe. Dzięki za fachowe porady.... Masz racje zrobiłem już ich troche. Kwestia wprawy. Przy kosztach zerowych to czemu nie. W mojej okolicy to firmy majace laser nie zajmują sie malymi zamówieniami i nawet był problem wyciac adaptery jakie posiadam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz_N Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Wiem jak to jest. Ja mam możliwość zrobienia u siebie w firmie całości na gotowo, więc nigdzie nie muszę szukać na zewnątrz i się prosić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A4_Raf Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 A jaki macie sposób na to, aby zarnik był prosto od B8? Na dobrą sprawę za każdym razem jak by się wkładało zarnik to może być inny kąt.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmer80 Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Wkładasz i przekręcasz... Dziś sprawdziłem przy okazji pomiarów prototypu dystansu :-) wysłane z Commodore 64 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3kk Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Zrob zdjecie od przodu jak soczewka z b8 jest wycentrowana bo jestem ciekaw jak to wyszlo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmer80 Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 No właśnie nie wyszło... Hehe poprawki w drodze :-) wysłane z Commodore 64 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron 667 Opublikowano 15 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Wkładasz i przekręcasz... Dziś sprawdziłem przy okazji pomiarów prototypu dystansu :-) wysłane z Commodore 64 witam, jak dla mnie jest super, wystarczyłaby mi sama blacha, z dystansem dałbym radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz_N Opublikowano 15 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 (edytowane) W zestawie będzie komplet śrubek i tulejki dystansowe, żeby wszystko poskładać P&P bez kombinowania Edytowane 15 Lutego 2015 przez Lukasz_N Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron 667 Opublikowano 15 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 W zestawie będzie komplet śrubek i tulejki dystansowe, żeby wszystko poskładać P&P bez kombinowania ok. nie ma pośpiechu poczekam na komplecik żeby wszystko poskładać P&P bez kombinowania (ciekawi mnie jaki będzie koszt takiego zestawiku) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi