Slawek Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Czy do aktywacji tempomatu w B6 podpasuje moduł Q z B7 ? Kiera 3 ramienna, FIS jest, mulitifunkcja mnie nie interesuje. Manetkę tempomatu z B7 mam. Podpasuje. Ale kierownica z B6? Nie wiem jak taka współpracuje z modułem od B7. Manetka jest ok., ale jeśli masz kierownice B6 to szukaj modułu L lub N, no chyba że kierownice zmieniasz/zmieniłeś. Dzisiaj po zamontowaniu MF i aktywacji, na kierownicy brak podswietlenia oraz przyciski nie dzialja. Wyskoczyl tez blad 01426 - Controls in Steering Wheel (E221): No Signal/Communication. Tempomat dziala. Modul trapezu: 61340390F00, poduszka: 8E0880201AB. Przejscia miedzy przewodami sprawdzone. Czyzby ten modul nie wspolpracuje z ta poduszka? Co dla Ciebie oznacza aktywacja MF? Przyciski powinny świecić od razu po założeniu nawet bez kodowania. Hmm.. moduł trapez masz taki jak ja z 2004, a poduszkę masz chyba 2001-2002 (swing), ale wydaje mi się że i tak nie ma tu nic do tego różnica roczników podzespołów i chyba powinno to normalnie współgrać za sobą. U mnie bez problemowo działa na tym module. Kupowałeś oddzielnie moduł i poduchę? Radio masz ori? CANy podpięte(wyświetla na FISie)? Aaa jeszcze jedna może być ewentualność -zimne luty przy wtyczce MF poduszki -gdzieś o tym było w tym temacie, ale nie pamiętam jakie były objawy tego. Select] [01 - Engine] [Login - 11] Enter 11463 to activate cruise control [Do It!] Ktoś podpowie w czym może być problem że login 11463 nie pasuje? Może do B7 jest inny login? Raczej login jest identyczny w B7, a czy na pewno masz zakodowaną manetkę w module kierownicy? Jakie masz błędy? Jak już będziesz pewny na 100% że wszystko jest zakodowane ok., możesz ewentualnie spróbować dezaktywować tempomat loginem 16167 i ponownie go aktywować 11463.
natermanh Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Dzisiaj po zamontowaniu MF i aktywacji, na kierownicy brak podswietlenia oraz przyciski nie dzialja. Wyskoczyl tez blad 01426 - Controls in Steering Wheel (E221): No Signal/Communication. Tempomat dziala. Modul trapezu: 61340390F00, poduszka: 8E0880201AB. Przejscia miedzy przewodami sprawdzone. Czyzby ten modul nie wspolpracuje z ta poduszka? Co dla Ciebie oznacza aktywacja MF? Przyciski powinny świecić od razu po założeniu nawet bez kodowania. Hmm.. moduł trapez masz taki jak ja z 2004, a poduszkę masz chyba 2001-2002 (swing), ale wydaje mi się że i tak nie ma tu nic do tego różnica roczników podzespołów i chyba powinno to normalnie współgrać za sobą. U mnie bez problemowo działa na tym module. Kupowałeś oddzielnie moduł i poduchę? Radio masz ori? CANy podpięte(wyświetla na FISie)? Aaa jeszcze jedna może być ewentualność -zimne luty przy wtyczce MF poduszki -gdzieś o tym było w tym temacie, ale nie pamiętam jakie były objawy tego. Aktywacja oznacza zmienienie w vagu na kiere MF. Kiere kupilem cala z poducha i modulem- niby dzialala. Radio chorus II. Na fisie wszystko wyswietla. Poduche rozebralem styki cale, sciezki tez.
Slawek Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Czyli rozumiem że kodowanie w module kier. i w radiu zrobione (prawidłowo)? Tylko coś jest i tak nie tak, jeśli podświetlenie nie działa (no i wiadomo cała reszta). Jakie są błędy?
natermanh Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Czyli rozumiem że kodowanie w module kier. i w radiu zrobione (prawidłowo)? Tylko coś jest i tak nie tak, jeśli podświetlenie nie działa (no i wiadomo cała reszta). Jakie są błędy? Dzis kupilem modul z literka B, powinien być na środe także pomyslimy wtedy jak i z nim nie bedzie dzialac
Slawek Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Czyli rozumiem że kodowanie w module kier. i w radiu zrobione (prawidłowo)? Tylko coś jest i tak nie tak, jeśli podświetlenie nie działa (no i wiadomo cała reszta). Jakie są błędy? Dzis kupilem modul z literka B, powinien być na środe także pomyslimy wtedy jak i z nim nie bedzie dzialac Moduł kierownicy z literką B? Ja takiego nie znam. Chyba że N a wcisnęło Ci się B. A jaki masz aktualnie?
natermanh Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Czyli rozumiem że kodowanie w module kier. i w radiu zrobione (prawidłowo)? Tylko coś jest i tak nie tak, jeśli podświetlenie nie działa (no i wiadomo cała reszta). Jakie są błędy? Dzis kupilem modul z literka B, powinien być na środe także pomyslimy wtedy jak i z nim nie bedzie dzialac Moduł kierownicy z literką B? Ja takiego nie znam. Chyba że N a wcisnęło Ci się B. A jaki masz aktualnie? Chodzilo o modul trapezowy 61340390B, Co do modulu kiery to N
Slawek Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Czyli rozumiem że kodowanie w module kier. i w radiu zrobione (prawidłowo)? Tylko coś jest i tak nie tak, jeśli podświetlenie nie działa (no i wiadomo cała reszta). Jakie są błędy? Dzis kupilem modul z literka B, powinien być na środe także pomyslimy wtedy jak i z nim nie bedzie dzialac Moduł kierownicy z literką B? Ja takiego nie znam. Chyba że N a wcisnęło Ci się B. A jaki masz aktualnie? Chodzilo o modul trapezowy 61340390B, Co do modulu kiery to N A no tak, wyleciało mi z głowy że chodzi o moduł trapez. Choć u mnie na tym samym co masz aktualnie (F00) chodzi wszystko idealnie.
c280 Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Dla potomnych - moduł Q z B7 śmiga w B6, kiera sport 3 ramienna bez multifunkcji. Chodzi tempomat i FIS. Co ciekawe od razu po podłączeniu gratów, pomimo wielu prób nic nie chciało się kodować i logować. VAG wyrzucił kupę błędów z adress 16, aż się przestraszyłem (błędy immo, komunikacji itp.). Jednak auto z choinką na liczniku odpalało i jeździło normalnie. Zgodnie z sugestiami, że niektóre moduły muszą "odpocząć" po nieudanym kodowaniu i logowaniu, dałem autku trochę czasu i zrobiłem sobie przerwę na Budweisera. Przy drugim podejściu wszystko poszło bez zająknięcia i zgodnie z opisem - tempomat działa.
bobikos Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Od dawna wiadome jest że moduły Q i R działają w B6. Problemem jest sama kierownica multifunkcyjna, gdzie nie ma współpracy pomiędzy elementami z B6 a B7 (i w jedną i w drugą stronę).
Góral65 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Dzisiaj po zamontowaniu MF i aktywacji, na kierownicy brak podswietlenia oraz przyciski nie dzialja. Wyskoczyl tez blad 01426 - Controls in Steering Wheel (E221): No Signal/Communication. Tempomat dziala. Modul trapezu: 61340390F00, poduszka: 8E0880201AB. Przejscia miedzy przewodami sprawdzone. Czyzby ten modul nie wspolpracuje z ta poduszka? może się mylę , ale wydaje mi się jeśli nie zmieniałeś to trzeba jeszcze zmienić taśmę pod kierownicą aby wszystko działało
Slawek Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Dzisiaj po zamontowaniu MF i aktywacji, na kierownicy brak podswietlenia oraz przyciski nie dzialja. Wyskoczyl tez blad 01426 - Controls in Steering Wheel (E221): No Signal/Communication. Tempomat dziala. Modul trapezu: 61340390F00, poduszka: 8E0880201AB. Przejscia miedzy przewodami sprawdzone. Czyzby ten modul nie wspolpracuje z ta poduszka? może się mylę , ale wydaje mi się jeśli nie zmieniałeś to trzeba jeszcze zmienić taśmę pod kierownicą aby wszystko działało heh zapomniałem o taśmie wspomnieć
natermanh Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Dzisiaj po zamontowaniu MF i aktywacji, na kierownicy brak podswietlenia oraz przyciski nie dzialja. Wyskoczyl tez blad 01426 - Controls in Steering Wheel (E221): No Signal/Communication. Tempomat dziala. Modul trapezu: 61340390F00, poduszka: 8E0880201AB. Przejscia miedzy przewodami sprawdzone. Czyzby ten modul nie wspolpracuje z ta poduszka? może się mylę , ale wydaje mi się jeśli nie zmieniałeś to trzeba jeszcze zmienić taśmę pod kierownicą aby wszystko działało heh zapomniałem o taśmie wspomnieć Ha faktycznie mam z końcówka C ;/ myślalem ze przy tempomacie byla wymieniana...
Góral65 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Dzisiaj po zamontowaniu MF i aktywacji, na kierownicy brak podswietlenia oraz przyciski nie dzialja. Wyskoczyl tez blad 01426 - Controls in Steering Wheel (E221): No Signal/Communication. Tempomat dziala. Modul trapezu: 61340390F00, poduszka: 8E0880201AB. Przejscia miedzy przewodami sprawdzone. Czyzby ten modul nie wspolpracuje z ta poduszka? może się mylę , ale wydaje mi się jeśli nie zmieniałeś to trzeba jeszcze zmienić taśmę pod kierownicą aby wszystko działało heh zapomniałem o taśmie wspomnieć Ha faktycznie mam z końcówka C ;/ myślalem ze przy tempomacie byla wymieniana... dodam jeszcze, że do kompletu potrzebna będzie odpowiednia wiązka łączącą kierownicę poduchę z taśmą
natermanh Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Dzisiaj po zamontowaniu MF i aktywacji, na kierownicy brak podswietlenia oraz przyciski nie dzialja. Wyskoczyl tez blad 01426 - Controls in Steering Wheel (E221): No Signal/Communication. Tempomat dziala. Modul trapezu: 61340390F00, poduszka: 8E0880201AB. Przejscia miedzy przewodami sprawdzone. Czyzby ten modul nie wspolpracuje z ta poduszka? może się mylę , ale wydaje mi się jeśli nie zmieniałeś to trzeba jeszcze zmienić taśmę pod kierownicą aby wszystko działało heh zapomniałem o taśmie wspomnieć Ha faktycznie mam z końcówka C ;/ myślalem ze przy tempomacie byla wymieniana... dodam jeszcze, że do kompletu potrzebna będzie odpowiednia wiązka łączącą kierownicę poduchę z taśmą Wiązke mam o ile mowa o 8E0 971 589 S ---------- Post dopisany 14-08-2013 at 21:54 ---------- Poprzedni post napisany 13-08-2013 at 22:34 ---------- Po zmianie taśmy kierownicy wszystko działa jak należy (Modul trapezu: 61340390F00, poduszka: 8E0880201AB), także do sprzedania mam moduł 61340390B - bo kupiłem dwa
marekg Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 No i d*pa, muszę szukać innego modułu. Ten za cholerę nie daje się zaadaptować ani przekodować. Próbowałem z fachowcami, kilkoma różnymi softami i interfejsami. Nic. Nie przyjmuje i koniec.
bongod Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Witam mam pytanie Czy mozliwe że po założeniu manetki tempomatu mogą mi sie świecić długie z mijania caly czas?? Nie przeprowadziłem jeszcze adaptacji manetki bo nie mam vaga. Myslalem że jak wepne manetkę to nic się nie stanie jak ją zaprogramuje przy okazji spota a tu taka jazda :/ . Odpowiedzcie Proszę bo na dlugich nie mogę przecież pomykać :/ mam nadzieję że nic nie uszkodzilem ehh
GreGoriO Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 nie powinno, musiałeś coś źle złożyć lub masz jakieś zwarcie, rozbierz i popatrz co tam namieszałeś
bongod Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Właśnie o to chodzi że ja nic tu nie widzę :/ sam montaż manetki jest banalny więc nie mam pojęcia co się mogło stać :/
letallec Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Właśnie o to chodzi że ja nic tu nie widzę :/ sam montaż manetki jest banalny więc nie mam pojęcia co się mogło stać :/ A wlacznika swiatel nie zmieniales?
bongod Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Nie nie ruszalem go . Wyjmowalem manetke od dlugich tylko zeby wpiac od tempomatu. ---------- Post dopisany at 14:40 ---------- Poprzedni post napisany at 06:11 ---------- Zamowie manetke bo nic innego mi do glowy nie przychodzi musialem ja uszkodzic po prostu
Rekomendowane odpowiedzi