Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Fotoradary - kolejny pomysł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dokładnie Mad_MAX ....jaką matryce musiałyby mieć te aparaty żeby dalo sie tak powiększyc żeby odczytac numery z naklejki...

Pozatym szybka obiektywu w takim fotopstryku po kilku przejechanych autach (zwłaszcza tirach) jest tak brudna że niema mowy o wyraznym zdjęciu.

Swojego sposobu nie wymysliłem...- znam go od misiaków :D

Opublikowano

ja ma sposób na radary :gwizdanie: zerwać rejestracje z przodu i dać na wycieraczke pasażera :thumbup: a jak policja zatrzyma to wrzucić na podszybie i powiedzieć że odpadła :thumbup: ja tak zrobiłem i sie udało :cool: (wtedy wróciłem z gdańska do katowic w 6godzin [w dzień])

a w SCZ wydymałem nową Sklase 500 :) i nową A6ke 3.0Tdi :drunk: bo oni sie bali a ja leciałem sobie 130-150kph , a najlepsze na CB:

-ty glupku! dwa radary Cie mają

-a niech mają, tablicy nie mają :> bajo i szerokości

-...

Opublikowano

Niezłym wyjściem jest wykupienie ubezpiecznia od mandatów. Ponoć na kwartał płacisz 39 zł i ubezpieczalnie pokrywa koszty mandatu, szkoda tylko że na punkty jeszcze nic nie wymyślili (oprócz liści i ulotek hehe) .

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj przeczytałem na innym forum , że przetarg zakończony. 53 sztuki fotoimitatorów zrobi firma Zurard

Koszt jednego 5980 zł , będą błyskać jakby się ktoś pytał.

Opublikowano

ja ma sposób na radary :gwizdanie: zerwać rejestracje z przodu i dać na wycieraczke pasażera :thumbup: a jak policja zatrzyma to wrzucić na podszybie i powiedzieć że odpadła :thumbup: ja tak zrobiłem i sie udało :cool: (wtedy wróciłem z gdańska do katowic w 6godzin [w dzień])

a w SCZ wydymałem nową Sklase 500 :) i nową A6ke 3.0Tdi :drunk: bo oni sie bali a ja leciałem sobie 130-150kph , a najlepsze na CB:

-ty glupku! dwa radary Cie mają

-a niech mają, tablicy nie mają :> bajo i szerokości

-...

no to kezorku hmm nie wiem jak ci to powiedziec moj kolega jest policjantem i tez zrobił ten sam numer coty tylkonie sciagnąl z tylu rejestracji i ktorys z fotoradarow pstryknol mu fotoska od tylu :-( i kiszka 500 zł musz przyszło haha

znowu jakis kolega opowiadal mi ze tez sciagnol rejestracjie z przodu ale nie zakleił tej naklejki co jest na przedniej szybie z nr reje. i zonk ( ale z tym drugim to tak wydaje mi sie ze nie do końca)

Opublikowano

Te naklejki na szybie jednak po coś są - rozdzielczość radarów pozwala na zdjęcie numerów z naklejki. Sposób na fotoradary? Na przednią blachę liść, albo tak, jak w amerykańskich filmach - obracana blacha... Sam muszę sobie coś takiego wyrezać - naciskam przycisk i blaszka się chowa, tudzież może lepiej, żeby to działało jak żaluzja i przysłaniało numer jakąś folią. Co do naklejki na szybie - ulotka, a najlepiej nakleić ją tak, żeby wycieraczka uniemożliwiała odczyt, lub po prostu jej nie naklejać...Pozdro:)

Opublikowano

amerykańskich filmach - obracana blacha... Sam muszę sobie coś takiego wyrezać - naciskam przycisk i blaszka się chowa, tudzież może lepiej, żeby to działało jak żaluzja i przysłaniało numer jakąś folią.

Taaa... bardzo ciekawe :polew: ..kolego mniej filmów :tongue4:

Albo odstawić dragi :D

Na wtorkowym Warszawskim spocie - jeden z kolegów [?] miał chyba naklejony czarny paseczek na tej naklejce na szybie , ktory zasłaniał pierwszą literke numeru :) tez w sumie dobry patent ..

Opublikowano

Pierwsze o czym pomyślałem, to o tym, kiedy zaczną stawiać atrapę policjanta, który będzie wychodził z doskonałej atrapy auta i doskonale mierzył w nas suszarką. Albo atrapę atrapy, by ktoś nie pomyślał, iż to atrapa. Wg mnie ciągle wydają kasę na nie te rzeczy co trzeba. Zamiast ograniczenia do 40 km/h ze względu na kiepski stan drogi oraz karmnika dla ptaków za znakiem, może by tak w drugą stronę - lepsze drogi?

A co do odczytania rejestracji po znaku na szybie, no to naprawdę, nie wierzę w takie cuda nad naszymi ulicami. Dostałem jedno zdjęcie i rozdzielczość była niczym z aparatu w telefonie komórkowym, strzelone z kilku metrów. Nie przeczę, że się nie da, ale mamy jeszcze kilka (naście) lat swobody z liściem... (o ile nie można tego w sposób prawny obejść, bo jeżeli jest jedno Audi w PL co ma końcówkę 2345?)

Opublikowano

Na wtorkowym Warszawskim spocie - jeden z kolegów [?] miał chyba naklejony czarny paseczek na tej naklejce na szybie , ktory zasłaniał pierwszą literke numeru :) tez w sumie dobry patent ..

Ten jeden z kolegów to ja - tylko, że nic nie naklejałem tylko takie coś dostałem z wydziału komunikacji.

Każdy się mnie pyta co to jest, a ja zawsze to samo odpowiadam.

Rzeczywiście zakrywa to po części 2 pierwsze litery rejestracji i ciężko jest odczytać co to jest :)

Opublikowano

amerykańskich filmach - obracana blacha... Sam muszę sobie coś takiego wyrezać - naciskam przycisk i blaszka się chowa, tudzież może lepiej, żeby to działało jak żaluzja i przysłaniało numer jakąś folią.

Taaa... bardzo ciekawe :polew: ..kolego mniej filmów :tongue4:

Albo odstawić dragi :D

a jeden w ogóle nie miał tej naklejki :naughty::kox:

Opublikowano

A co do odczytania rejestracji po znaku na szybie, no to naprawdę, nie wierzę w takie cuda nad naszymi ulicami. Dostałem jedno zdjęcie i rozdzielczość była niczym z aparatu w telefonie komórkowym, strzelone z kilku metrów. Nie przeczę, że się nie da, ale mamy jeszcze kilka (naście) lat swobody z liściem... (o ile nie można tego w sposób prawny obejść, bo jeżeli jest jedno Audi w PL co ma końcówkę 2345?)

Niestety - jesteście w błędzie. Policja wysyła zdjęcie słabej jakości, a u siebie mają w dużo lepszej. Rozdzielczość? 8MPix pozwala na odczytanie rej z nalepki bez problemów (2-3mm/piksel).

Opublikowano

Ten jeden z kolegów to ja - tylko, że nic nie naklejałem tylko takie coś dostałem z wydziału komunikacji.

Każdy się mnie pyta co to jest, a ja zawsze to samo odpowiadam.

Rzeczywiście zakrywa to po części 2 pierwsze litery rejestracji i ciężko jest odczytać co to jest :)

Nigdy nie moge poznać , ktore to twoje Auto :decayed:

Ale patent dobry :hi:

Opublikowano

jak to jest czy przed masztem z fotoradarem musi być wcześniej ta niebieska tabliczka informująca o nim, bo ostatnio zauważyłem na trasie 2 nowe i zupełnie nie były oznakowane ?

Opublikowano

raczej nie musi skoro na trasie kraków-warszawa jest kilka miejsc w których albo nie ma tabliczki, a radar jest, albo jest tabliczka a radar po przeciwnej stronie :mysli:

• 3 lata później...
Opublikowano

panowie a co wy na to :

moim planem jest nanienc na ta folie jeszcze biala tablice z innym nieistniejacym numerem np

FU CK 455 :))

Opublikowano

Dobry patent:D

Opublikowano

Do d*p...,a naklejka na przedniej szybie?

Opublikowano

ulotka za wycieraczką/ brak naklejki :decayed:

Opublikowano

musisz kupic taka zaluzje na naklejke jak nie wiesz jak sobie z nia poradzic :polew:

Opublikowano

albo nakleić ją tak żeby wycieraczka ją zasłaniała.