boseron Opublikowano 3 Lutego 2013 Opublikowano 3 Lutego 2013 kto wie jak ustawić ciszej w RNS przy włączaniu i wyłączaniu auta jak sie z BT łączy ten dzwięk , bo ktoś mi to robił i wiem że da sie przyciszyć, wyłączyć całkowicie nie da, ale odkąd wyciągałem radio i włożyłem spowrotem dzwięk sie ustawił znów na najgłośniejszy..... wiem ze gdzies w Vagu sie to robiło. Jarko miałes dac cynka, a akoszulki leżą jak ulał
miodzio Opublikowano 3 Lutego 2013 Opublikowano 3 Lutego 2013 kto wie jak ustawić ciszej w RNS przy włączaniu i wyłączaniu auta jak sie z BT łączy ten dzwięk , bo ktoś mi to robił i wiem że da sie przyciszyć, wyłączyć całkowicie nie da, ale odkąd wyciągałem radio i włożyłem spowrotem dzwięk sie ustawił znów na najgłośniejszy..... wiem ze gdzies w Vagu sie to robiło. Jarko miałes dac cynka, a akoszulki leżą jak ulał musisz przy włączeniu kluczyka kręcić pokrętłem głośności tak jakbyś chciał ściszyć radio:wink: . Chyba ze ... zresztą wiesz gdzie mnie szukać. Tak poza tym wszystkim
PABLO Opublikowano 3 Lutego 2013 Opublikowano 3 Lutego 2013 Takie rzeczy tylko w Rosji. ---------- Post dopisany at 22:56 ---------- Poprzedni post napisany at 22:50 ---------- Fail Compilation January 2013 HD - YouTube 2:26s i 4:40s
themOn Opublikowano 4 Lutego 2013 Opublikowano 4 Lutego 2013 Bry wszystkim Spać nie możesz? Tia, wyspalem sie juz
PABLO Opublikowano 4 Lutego 2013 Opublikowano 4 Lutego 2013 Poranny ptaszek z Ciebie Jak ja nie lubię poniedziałków
Radekst Opublikowano 4 Lutego 2013 Opublikowano 4 Lutego 2013 Panowie, wie ktos cos moze na ten temat? http://a4-klub.pl/nawigacja-car-audio-cb-radio-17/zdjac-panel-concerta-260405/ bo potencjometr odmówił posluszenstwa i nie wiem jak sie za to zabrac
jarko Opublikowano 4 Lutego 2013 Opublikowano 4 Lutego 2013 Jak ja nie lubię poniedziałków Jak ja nie lubię weekandów
themOn Opublikowano 4 Lutego 2013 Opublikowano 4 Lutego 2013 Panowie, wie ktos cos moze na ten temat?http://a4-klub.pl/nawigacja-car-audio-cb-radio-17/zdjac-panel-concerta-260405/ bo potencjometr odmówił posluszenstwa i nie wiem jak sie za to zabrac A co dokladnie sie dzieje? W concertach padal uklad na plycie glownej i przez to wydawalo sie ze potencjometr wariuje i albo bylo za***iście glosno, albo nic nie bylo slychac.
Radekst Opublikowano 4 Lutego 2013 Opublikowano 4 Lutego 2013 them0n, sprawa wyglada tak ze mam padniety ten procesor (wariuje glosnosc jak jest radio zimne) ale dwa tygodnie temu cos sie spierdzielilo jeszcze z potencjometrem, tzn. wszedlem rano do auta, chce zmienic glosnosc a tu nic, bez znaczenia czy radio zimne czy juz cieple, nie da sie sterowac balansem, bassami itd i jeszcze wczesniej bylo czuc takie przeskoki jak sie krecilo potencjometrem a teraz kreci sie luzno.
themOn Opublikowano 4 Lutego 2013 Opublikowano 4 Lutego 2013 them0n, sprawa wyglada tak ze mam padniety ten procesor (wariuje glosnosc jak jest radio zimne) ale dwa tygodnie temu cos sie spierdzielilo jeszcze z potencjometrem, tzn. wszedlem rano do auta, chce zmienic glosnosc a tu nic, bez znaczenia czy radio zimne czy juz cieple, nie da sie sterowac balansem, bassami itd i jeszcze wczesniej bylo czuc takie przeskoki jak sie krecilo potencjometrem a teraz kreci sie luzno. aha, czyli pewnie potencjometr tez juz padl , z tego co pamietam to caly panel jest na takim slocie wsuwanym na zlacze plyty glownej radia, tylko tam jest to jeszcze na kilku srubkach zlapane aby nie wylecial, albo sa one z boku radia albo od srodka po zdjeciu gornej pokrywy
Radekst Opublikowano 4 Lutego 2013 Opublikowano 4 Lutego 2013 ok, to zaraz zejde do auta i wyciagne radio i zobacze co tam sie z nim stalo, bo chce wlasnie zobaczyc czy moze sie to pokretlo nie obrobilo/nie odkleilo od potencjometru, bo moze wystarczy przykleic pokretlo do potencjometru i bedzie smigac
themOn Opublikowano 4 Lutego 2013 Opublikowano 4 Lutego 2013 ok, to zaraz zejde do auta i wyciagne radio i zobacze co tam sie z nim stalo, bo chce wlasnie zobaczyc czy moze sie to pokretlo nie obrobilo/nie odkleilo od potencjometru, bo moze wystarczy przykleic pokretlo do potencjometru i bedzie smigac mialem gdzies w piwnicy caly panel sprawny z concerta, jak nie uda Ci sie tego naprawic to daj znac, poszukam i jak sie znajdzie to sobie podmienisz.
Radekst Opublikowano 4 Lutego 2013 Opublikowano 4 Lutego 2013 ok, dzieki wielkie ---------- Post dopisany at 16:30 ---------- Poprzedni post napisany at 15:47 ---------- rozebralem radio i juz wiem w czym problem potencjometr jest z dwoch czesci, z tej glownej i z metalowej 'główki' zębatej ktora jest przykrecona na srobke do tej glownej czesci i srobka sie odkleila o tej glowki zebatej przez co glowka sie obraca a srobka stoi w miejscu, a to srobka steruje potencjometrem. Zlapalem to na kropelke, poczekam az wyschnie, zloze wszystko do kupy i pójdę sprawdzic czy smiga dzieki them0n za pomoc ---------- Post dopisany at 16:31 ---------- Poprzedni post napisany at 16:30 ---------- o, tutaj zdjecie potencjometru:
Rekomendowane odpowiedzi