edraven Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Siema i znowu do nowego bede się pół roku przyzwyczajał
FANTOMAS Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 4 godziny temu, -RamzeS- napisał: siema. jak tu pięknie Karol sprawdź czy on czasem nie dolewa sobie czegoś do tego e-papierosa
KERCZI Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Oczywiście, że dolewa, ale co mam z tym zrobić - twierdzi że to legalne. p.s. czy tylko u mnie nie działa taptalk na nowym forum???
FANTOMAS Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 u mnie też nie działa a to nowe forum chyba z deka muli jakoś tak z deka nie zapitala jak to stare może się musi silnik dotrzeć Bo Cuber mówił że jakiś silnik wymieniali
arek_cccp Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Dla mnie strasznie jasne to forum aż w oczy razi.. no i fakt faktem, że muli strasznie, nie widzę nigdzie w opcjach zmiany skórki czy coś takiego gdzie na innych forach bywało dostępne ...
Radekst Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 no lipa ze wszystko jest takie jasne i jednolite.. powinny posty byc jakos odseparowane
KERCZI Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Na taptalku są kolory jak dawniej :-)
-RamzeS- Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Karol sprawdź czy on czasem nie dolewa sobie czegoś do tego e-papierosaJa ci do garnków nie zaglądam
Marcin_K Opublikowano 14 Stycznia 2017 Opublikowano 14 Stycznia 2017 (edytowane) Witam Panowie znajomy chce kopić audi a5 najlepiej w benzynie ale nie jest to przesądzone. Poprosił mnie abym zapytał na forum o opinie, także zwracam się do Was z prośba o informacje jakie wersje silnikowe, która skrzynia lepsza, czy były jakieś problemy, zmiany udoskonalenia, lift itp. generalnie na co zwrócić uwagę przy zakupie. Będę wdzięczny za informacje. Rocznik auta 2010-2012. Edytowane 14 Stycznia 2017 przez Marcin_K
arek_cccp Opublikowano 14 Stycznia 2017 Opublikowano 14 Stycznia 2017 W tych rocznikach tfsi miało problem z wadliwymi pierścieniami olejowymi, koszzt 5tyś zł chyba, że ktoś zrobił to jest z głowy, tak to nawet całkiem spoko silniki.. wiadomo rozrząd na łańcuchu też jest lipny w tych motorach (1.8 2.0). Skrzynia wiadomo tylko manual , gdybym ja szukał to albo 2.0tfsi Q albo 3.0tdi Q choć z naciskiem na tfsi ze względu na koszty eksploatacyjne i dostępność na rynku wtórnym, bo jest tego masa i jest w czym wybierać o dobre 3.0tdi z niskim nalotem jest bardzo ciężko.
Wurger Opublikowano 14 Stycznia 2017 Opublikowano 14 Stycznia 2017 (edytowane) Czy ja wiem czy 2.0TFSI w Q jest więcej na rynku niż 3.0TDI? Mniej więcej podobnie. A co do 2.0TFSI, to bardzo fajny silniczek jesli ma wyeliminowany problem z poborem oleju. Oszczędny (jeśli się chce) i dość dynamiczny. Ma potencjał do modów (do 280KM i 450NM samym programem). Z 2.0TFSI jest problem znaleźć coś w S-line i dobrym wyposażeniem, no ale to już kwestia na czym komu zależy. Co do skrzyni, to manual wart polecenia. S-Tronic jest dość delikatny i nie wybacza zaniedbań serwisowych. Skrzynia sama w sobie bardzo fajna w działaniu, ale koszty awarii mechatroniki (dośc prawdopodobnej) sa spore (nawet do 10k w ASO). Ja ze swojego S-Tronic'a byłem zadowolony, ale był już po jednej wymianie mechatroniki (a auto nawet 100kkm nie przejechało). Edytowane 14 Stycznia 2017 przez Wurger
KERCZI Opublikowano 15 Stycznia 2017 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Ktoś mówił ze MANUŁAL wart jest polecenia, to proszeeeeeeZobacz ofertę: A6 3.0TDI MANUŁAL QUATTRO NAVI BOSE !http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6673076807
Vixen Opublikowano 15 Stycznia 2017 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Panowie jak chcece poszalec bezpiecznie , polecam na ruczaju kolo uj jest super plac bez aut , nie jest super rowno ale brak lamp itp wiec mozna depnac bardziej Kolo wydzialu mrofkologi xD Wysłane z mojego LG-G3 przy użyciu Tapatalka
Vixen Opublikowano 15 Stycznia 2017 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Panowie jak chcece poszalec bezpiecznie , polecam na ruczaju kolo uj jest super plac bez aut , nie jest super rowno ale brak lamp itp wiec mozna depnac bardziej Kolo wydzialu mrofkologi xD Wysłane z mojego LG-G3 przy użyciu Tapatalka Panowie jak chcece poszalec bezpiecznie , polecam na ruczaju kolo uj jest super plac bez aut , nie jest super rowno ale brak lamp itp wiec mozna depnac bardziej Kolo wydzialu mrofkologi xD Wysłane z mojego LG-G3 przy użyciu Tapatalka Kurcze niech ktos usunie jeden wpis nie wiem czemu tyle razy dodaloWysłane z mojego LG-G3 przy użyciu Tapatalka
boseron Opublikowano 15 Stycznia 2017 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Dzis 20.30 zamówiłem tor karty ul, domagały 25 i ul. Gromadzka 66 zastanawiam sie gdzie jechac , sa chętni to dzwonić
Wurger Opublikowano 15 Stycznia 2017 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Na Gromadzkiej tor jest dość krótki, ale za to ciekawy. Mam tam nawet chyba jakis karnet na przejazdy
Marcin_K Opublikowano 15 Stycznia 2017 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Dnia 14.01.2017 o 18:13, Wurger napisał: Czy ja wiem czy 2.0TFSI w Q jest więcej na rynku niż 3.0TDI? Mniej więcej podobnie. A co do 2.0TFSI, to bardzo fajny silniczek jesli ma wyeliminowany problem z poborem oleju. Oszczędny (jeśli się chce) i dość dynamiczny. Ma potencjał do modów (do 280KM i 450NM samym programem). Z 2.0TFSI jest problem znaleźć coś w S-line i dobrym wyposażeniem, no ale to już kwestia na czym komu zależy. Co do skrzyni, to manual wart polecenia. S-Tronic jest dość delikatny i nie wybacza zaniedbań serwisowych. Skrzynia sama w sobie bardzo fajna w działaniu, ale koszty awarii mechatroniki (dośc prawdopodobnej) sa spore (nawet do 10k w ASO). Ja ze swojego S-Tronic'a byłem zadowolony, ale był już po jednej wymianie mechatroniki (a auto nawet 100kkm nie przejechało). Dzięki za info
Rekomendowane odpowiedzi