Skocz do zawartości
IGNOROWANY

SPOCIKI KRAKOWSKIE - WTOREK godzina 20:00 Galeria Kazimierz!

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 121.5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• PABLO

11313

• Cuber

10898

• KERCZI

8572

• Wąski

6617

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
14 godzin temu, countryFan napisał:

DRL w tylnych lampach udało się włączyć, natomiast Start/Stop nie zdeaktywował się  :tonguemad:

Zmienialem u siebie start-stop, mam teraz tak, ze pamieta co mialem ustawione ostatnio. Jesli wylacze auto ze wylaczonym star-stop to nastepnym razem przy uruchomieniu bede mial wylaczone. Jedynie, to lekko przeszkadza mi, ze sie swieci przycsk na wylaczonym start-stop, wolalbym odwrotnie, by sie swiecil jesli system jest wlaczony. Jak cos to moge wziac mojego vcds'a ktorym to robilem u siebie, u ciebie powinno byc podobnie, bo ten sam rocznik auta,

Opublikowano
3 minuty temu, Korton555 napisał:

Zmienialem u siebie start-stop, mam teraz tak, ze pamieta co mialem ustawione ostatnio. Jesli wylacze auto ze wylaczonym star-stop to nastepnym razem przy uruchomieniu bede mial wylaczone. Jedynie, to lekko przeszkadza mi, ze sie swieci przycsk na wylaczonym start-stop, wolalbym odwrotnie, by sie swiecil jesli system jest wlaczony. Jak cos to moge wziac mojego vcds'a ktorym to robilem u siebie, u ciebie powinno byc podobnie, bo ten sam rocznik auta,

Wczoraj coś zmienialiśmy coś w długim kodowaniu w module centralnej elektryki ale nie pomogło.

Zmieniałeś kodowanie czy adaptację? Gdzie i w jakim module?

Teraz nie będę na dwóch spotach bo lecę na Chorwację więc ew. poproszę po pomoc w Sierpniu. Thx.

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, countryFan napisał:

Wczoraj coś zmienialiśmy coś w długim kodowaniu w module centralnej elektryki ale nie pomogło.

Zmieniałeś kodowanie czy adaptację? Gdzie i w jakim module?

Teraz nie będę na dwóch spotach bo lecę na Chorwację więc ew. poproszę po pomoc w Sierpniu. Thx.

Procedura w audi 

Wyłącz / memory / start i stop
[Wybierz]
[09-Cent. Elekt.]
[Dostęp bezpieczeństwa - 16] (wprowadź kod zabezpieczający - 20113)
[Adaptacja - 10]
Wybierz Channel 34 and Read
jeśli odejmiesz 4 od pierwotnej wartości -> Start i Stop zawsze wyłączone
jeśli dodasz 32 do pierwotnej wartości -> zapamiętaj ostatni status (stan startu i zatrzymania przy uruchomieniu silnika będzie ostatnim wyłączeniem silnika)
jeśli dodasz 64 do oryginalnej wartości -> Przycisk Start & Stop będzie: 
wyłączony (podświetlenie), jeśli funkcja Start & Stop jest wyłączona 
i włączony (podświetlenie), jeśli włączono funkcję Start & Stop.
Naciśnij Test, a następnie Zapisz

Z tego co pamiętam to w VW i jak widać w seacie wyglądało to chyba inaczej. 
Było coś właśnie kombinowane z oszukiwaniem sterownika że napięcie nominalne (12V) jest zbyt niskie aby zadziałała funkcja S&S

Edytowane przez FANTOMAS
Opublikowano

RADEK zamówiłem dwie flaszki cena z wysyłką 42zł.?

Jeśli nawet miałoby to wytrzymać miesiąc od aplikacji to i tak widząc jak łatwo się to aplikuje i jaki jest efekt to śmiech cena do efektu.

Opublikowano
59 minut temu, FANTOMAS napisał:

Procedura w audi 

Wyłącz / memory / start i stop

[Wybierz]

[09-Cent. Elekt.]

[Dostęp bezpieczeństwa - 16] (wprowadź kod zabezpieczający - 20113)

[Adaptacja - 10]

Wybierz Channel 34 and Read

jeśli dodasz 32 do pierwotnej wartości -> zapamiętaj ostatni status (stan startu i zatrzymania przy uruchomieniu silnika będzie ostatnim wyłączeniem silnika)

Dokladnie to zrobilem i dziala

Opublikowano
3 minuty temu, Korton555 napisał:

Dokladnie to zrobilem i dziala

to dodaj jeszcze 64 i będziesz miał odwrotne działanie diody przycisku czyli gdy wyłączony S&S to nie świeci a gdy włączony to świeci  

Opublikowano
51 minut temu, FANTOMAS napisał:

to dodaj jeszcze 64 i będziesz miał odwrotne działanie diody przycisku czyli gdy wyłączony S&S to nie świeci a gdy włączony to świeci  

O...było by fajnie, wypróbuje.

Opublikowano
2 godziny temu, FANTOMAS napisał:

Jeśli nawet miałoby to wytrzymać miesiąc od aplikacji to i tak widząc jak łatwo się to aplikuje i jaki jest efekt to śmiech cena do efektu.

no mówiłem, że jest petarda toś chciał jakieś lucasy zamawiać :P

ja też zamówiłem dwie flaszki, żeby mieć na zaś.

Na forum kosmetykaaut gość próbował zmywać przeróżnymi chemikaliami, płynem hamulcowym, wodą z solą która leżała sobie zaschnięta ileś tam czasu na lakierze i powłoka trzymała się jak wściekła. Także jestem pewien, że wytrzyma zdecydowanie dłużej niż miesiąc.

Ja dzisiaj znalazłem awizo w skrzynce więc możliwe, że doszły, ale zamawiałem kilka rzeczy w ostatnim czasie od żółtych kolegów, także nie jestem pewien czy to to przyszło.

Zobacz sobie ten filmik, jest to zaschnięta rozlana powłoka po 48h:

https://www.youtube.com/watch?v=5mysKDGCjp0

Opublikowano

Taka sytuacja w weekend byla u mnie na osiedlu. Huk byl mega mocny.

Opublikowano
17 godzin temu, FANTOMAS napisał:

Ciekawy specyfik ?

Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, Radekst napisał:

no mówiłem, że jest petarda toś chciał jakieś lucasy zamawiać :P

a co kupujesz do odtłuszczenia laku przed aplikacją ?

to ?

https://allegro.pl/carpro-eraser-odtluszczanie-lakieru-500-ml-i7413851606.html

Edytowane przez FANTOMAS
Opublikowano

:bry:

Opublikowano
2 godziny temu, countryFan napisał:

A to nie zwykły IPA w ładnej butelce ? ;)

być może ale kto to wie ?

generalnie te środki opierają się pewnie na alkoholu + jakieś dodatki tylko czasem te dodatki są właśnie najważniejsze .

Nie mam doświadczenia w tym temacie.

Opublikowano (edytowane)

Ipe z woda demineralizowana 1:1 zawsze uzywam.

Przyszla ceramika :)

Edytowane przez Radekst
Opublikowano

20180719_204342.jpg

Opublikowano

Panowie "komórkowcy" pomóżcie - mój LG G3 zaczął się dziś dziwnie zachowywać, a muszę z nim jeszcze przeżyć do końca sierpnia. Czasami telefon działa bez zarzutu, a czasami ekran zachowuje się dziwnie - dotyk działa, a ekran słabo.  Wszystko widać na filmie:

Opublikowano
31 minut temu, Lukasz_mk2 napisał:

Panowie "komórkowcy" pomóżcie - mój LG G3 zaczął się dziś dziwnie zachowywać, a muszę z nim jeszcze przeżyć do końca sierpnia. Czasami telefon działa bez zarzutu, a czasami ekran zachowuje się dziwnie - dotyk działa, a ekran słabo.  Wszystko widać na filmie:

Nie znam się to się wypowiem ;)

Dla mnie to wygląda jak padający wyświetlacz... ?

Opublikowano

Dotyk działa, tylko wyświetlacz się czasem wyłącza lub zawiesza - na necie piszą coś o płycie głównej. Potrzebuje rozwiązać problem po "darmości", bo muszę z tym telefonem wytrzymać do końca sierpnia - może coś gdzieś nie łączy np ekran <-> płyta, ale nie chce rozbierać telefonu, bo zazwyczaj po takich akcjach zostają mi jakieś części i urządzenia przestają działać ;)