FANTOMAS Opublikowano 23 Listopada 2018 Opublikowano 23 Listopada 2018 W dniu 22.11.2018 o 10:44, skotyman napisał: Kubica wraca do F1!! https://twitter.com/WilliamsRacing/status/1065533828704464898 W/g. mnie nie ma się czym podniecać bo szału nie będzie. Raz , że auto w ogonie stawki dwa , że niestety ale w tym sporcie trzeba mieć dwie ręce sprawne na 110%. Może i dawał radę na treningach ale co będzie się działo na prawdziwym wyścigu to się okaże. Myślę , że gdyby nie Orlen i 25 Mln $ wpisowego to nie byłoby o czym mówić bo to team który szukał kierowcy z dobrym sponsorem. W naszym sporcie byli już tacy którzy dużo osiągnęli i odchodzili w chwale ale potem czy to z nudy czy głodu sławy wracali czy to na ring czy na skocznię (Michalczewski , Adamek i Małysz) i kończyli na deskach czy gdzieś w środku stawki a kibicom zostaje w pamięci to co było na końcu. Dlatego życzę mu jak najlepiej ale wydaje mi się , że nic nie zwojuje kasa się od Orlenu skończy i Williams mu powie pa.
skotyman Opublikowano 24 Listopada 2018 Opublikowano 24 Listopada 2018 Interesuję się Formułą 1 i karierą Kubicy nie od wczoraj, dlatego dziwią mnie teraz te wszystkie pesymistyczne lub conajmniej sceptyczne komentarze. Formuła 1 zmieniła się znacząco od czasów kiedy debiutował w niej Robert, ale to nadal najmocniejsza seria wyścigowa na świecie. Faktem jest, że gdyby nie zaplecze finansowe nigdy byśmy nie zobaczyli Kubicy w Williamsie, ale kasa to nie wszystko. Ten rok pokazał im to aż zbyt mocno. Od nowego roku wchodzą nowe przepisy, które dają szansę Williamsowi na odbicie się od dna. A Kubica regularnie dokładał w treningach swoim zespołowym kolegom, mimo, że do auta wsiadał co kilka dobrych tygodni. W ubiegłbym roku testował w symulatorze Reb Bulla robiąc zbliżone czasy do Verstappena i Riccardo. Prawdą jest też, że jego tempo w wyścigu stoi pod wielkim znakiem zapytania, tak samo jak umiejętności zachowania się na pierwszym okrążeniu. Kilka razy w wywiadach Kubica podkreślał, że jest dla siebie najsurowszym sędzią i gdyby nie widział sensu powrotu to odpuściłby po pierwszym teście z Renault, że ma najwięcej do stracenia, i że nie wraca po to, żeby się powozić.. Domyślam się, że kwotę 25 mln $ wziąłeś z TV.. Wg tego co podają inne media to kwota sponsoringu zależy od kilku czynników, jednak są to podobno okolice 10-11 mln $. Akcje Orlenu w dniu ogłoszenia Kubicy poszły o około 2.15% co przełożyło się na wzrost wartości spółki o 96,7 mln PLN. Tematu ręki nie chce mi się za bardzo komentować, bo było to wałkowane milion razy. Na koniec tylko mały zwiastun tego co robił Kubica w rajdówce. ?
Me.how Opublikowano 24 Listopada 2018 Opublikowano 24 Listopada 2018 W dniu 23.11.2018 o 13:05, Krzysztof.95 napisał: Na wiekszych wulkanizacjach nie powinni miec z tym problemu. Sprobuj firme Krawal na ul. Cienistej 1. W moim przypadku sobie poradzili. Dzięki ,już załatwione ?
FANTOMAS Opublikowano 25 Listopada 2018 Opublikowano 25 Listopada 2018 W dniu 24.11.2018 o 13:48, skotyman napisał: Interesuję się Formułą 1 i karierą Kubicy nie od wczoraj, dlatego dziwią mnie teraz te wszystkie pesymistyczne lub conajmniej sceptyczne komentarze. Formuła 1 zmieniła się znacząco od czasów kiedy debiutował w niej Robert, ale to nadal najmocniejsza seria wyścigowa na świecie. a ja się interesuje od przedwczoraj.... Nie neguje tu umiejętności Kubicy tylko fakt , że jego niedowład prawej ręki nigdy nie da mu zdolności do prawdziwego rywalizowania z dobrymi kierowocami nie mówię tu o miernotach z końca stawki bo takimi byli jego koledzy z teamu z poprzedniego roku. Mówiąc o prawej ręce zdajecie sobie sprawę co to znaczy dla osoby prawo ręcznej która musi zastąpić większość zdolności prawej ręki , ręką lewą. Kubica to bardzo dobry kierowca techniczny. Potrafił robić okrążenia praktycznie w powtarzalnych czasach ale co innego być skupionym na robieniu dobrych czasów okrążenia a co innego ta sama jazda z kilkoma przeciwnikami którzy robią wszystko żeby mu w tym przeszkodzić a jego problemy z ręką będą mu w tym niestety bardzo przeszkadzać. Co innego móc skupić się na tym co się dotyka na kierownicy i czym kręci sprawną dominującą prawą ręką a co innego gdy trzeba to robić lewą która nie jest "ulubioną ręką mózgu" i jeszcze patrzeć w lustra i korygować nastawy bo ktoś ci się nagle np. wpi....y przed nos przed zakrętem i trzeba nagle zmienić gwałtownie tor jazdy i szybko zmienić nastawy itp. historie. W rajdach Kubica nie odstawał bo i jego problemy z ręką nie maiły aż tak dużego znaczenia. Gdyby mu dopieli hak do ręki też by sobie dał radę z szifterem lagą od ręcznego czy łopatką zmiany biegów ale w F1 kierownica jest tak skomplikowanym gadżetem , że musi się mieć parę sprawnych dłoni bo w niej jest większość ustawień które mają diametralnie znaczący wpływ na zachowanie się auta na torze. Nie ujmuję jego umiejętnością był bardzo dobrym kierowcą F1 a czy jest nadal z niedowładem prawej ręki to zobaczymy. Mnie chodzi tylko o to , że ma renomę z przed wypadku, ale jeśli się sprawdzi to o czym piszę to pozostanie niesmak bo okaże się , że więcej było parcia na powrót niż możliwości fizycznych jakie w chwili obecnej prezentuje i jego renoma już nie będzie obejmować startów w F1 tylko z przed wypadku. Co do kwoty czy to było 25mln czy 11mln$ to mogę się tyko opierać na tym co podają w mediach bo nie byłem przy rozmowach jego z pinokiem z BZ WBK-a i nie wiem co i ile mu obiecał za to żeby nie robił chryi , że pinkokia nagrali jak mówił , "że dobrze że Kubica sobie rękę złamał bo go nie będzie musiał sponsorować". Kubica na pewno dostał kiełbasę w postaci , że Orlen się nim zaopiekuje i dlatego się spotkał z pinokiem już na drugi dzień jak pojawiło się to nagranie bo inaczej nie potrafię sobie wytłumaczyć , że ktoś tak o nim mówi a on na drugi dzień wpada do niego rano na herbatkę i kwituje sprawę "bez urazy - jedziemy dalej". Życzę mu jak najlepiej ale oby jego historia kariery nie miała w annałach finału , że "mu się wydawało że może wrócić do F1 a okaże się inaczej" bo jak pisałem mieliśmy już kilku takich mistrzów którzy chcieli wrócić ale żadnemu nie udało się już odnieść sukcesu a wręcz przeciwnie dostawali baty. Nie bez przyczyny jest przysłowie , że " nie wchodzi się dwa razy do tej samej wody " a dobrym przykładem jest tu F.Masa jak dostał w kask sprężyną od Barichellego. Kilka miesięcy w szpitalu i gość nie potrafił się nawet zbliżyć do formy z przed wypadku. Dalej twierdzę , że Williams potrzebował sponsora a na drugim miejscu kierowcy bo ich problemem jest auto i brak środków na rozwój technologiczny auta a kierowca był sprawą drugorzędną. Oni się już od paru lat ratowali takim właśnie układem brali kierowcę za którym stała konkretna kasa bo nikt poważny nie chciał wejść w roli tylko i wyłącznie sponsora bo i stajnia mierna i sukcesy słabe bo to nie jest sport że ktoś ci da nakleić naklejkę na spoiler "GNIOTPOL" za jakieś obsrane 100K PLN tu wchodzą w grę konkretne pieniądze jak się inwestuje miliony $ to się chce aby było widać jego logo na aucie z czoła stawki i kojarzono z czymś dobrym a nie odwrotnie.
skotyman Opublikowano 25 Listopada 2018 Opublikowano 25 Listopada 2018 58 minutes ago, FANTOMAS said: Nie ujmuję jego umiejętnością był bardzo dobrym kierowcą F1 a czy jest nadal z niedowładem prawej ręki to zobaczymy. W moim poprzednim komentarzu chodziło głównie o to, żeby zaczekać do kilku pierwszych wyścigów nowego sezonu z krytycznymi osądami i hejtem. Swoją wiedzę opieram na opiniach dziennikarzy i osób obecnych w padoku oraz głównego zainteresowanego, czyli Kubicy. Czytając Twój komentarz śmiem twierdzić, że za dużo wywiadów z Kubicą nie miałeś okazji poczytać/zobaczyć. Jedna rada to wstrzymać się z czarnymi wizjami przynajmniej do pierwszego wyścigu w Australii, żeby później się nie wstydzić jakby jednak jeszcze coś potrafił ten Robercik pojechać. Tymczasem trzeba się cieszyć, że będziemy mieli swojego reprezentanta w F1! ? PS. Epizodu politycznego nie będę komentował, bo to totalnie nie moje klimaty.
FANTOMAS Opublikowano 25 Listopada 2018 Opublikowano 25 Listopada 2018 (edytowane) 2 godziny temu, skotyman napisał: W moim poprzednim komentarzu chodziło głównie o to, żeby zaczekać do kilku pierwszych wyścigów nowego sezonu z krytycznymi osądami i hejtem. Swoją wiedzę opieram na opiniach dziennikarzy i osób obecnych w padoku oraz głównego zainteresowanego, czyli Kubicy. Czytając Twój komentarz śmiem twierdzić, że za dużo wywiadów z Kubicą nie miałeś okazji poczytać/zobaczyć. Jedna rada to wstrzymać się z czarnymi wizjami przynajmniej do pierwszego wyścigu w Australii, żeby później się nie wstydzić jakby jednak jeszcze coś potrafił ten Robercik pojechać. Tymczasem trzeba się cieszyć, że będziemy mieli swojego reprezentanta w F1! ? PS. Epizodu politycznego nie będę komentował, bo to totalnie nie moje klimaty. tej.. ale ie rób tu ze mnie hejtera Kubicy bo nim nie jestem. Ja tylko oceniam to co widzę w telewizji bo innej styczności z człowiekiem nie mam. Po tym co widać jego ręka jest raczej nie władna niż władna. Dlatego oceniając to jak wygląda motoryka prawej ręki + długa przerwa w F1 oraz kiepski team = że raczej szału na torze nie będzie a media i ludzie się podniecają co najmniej jakby go do Ferrari wzięli a on był w szczycie formy. Czytałem wypowiedzi kierowców z F1 i ogólnie mają go za inwalidę który pcha się na tor ale ja mam nadzieje , że im utrze nosa chociaż zdrowy rozsądek podpowiada mi , że będzie mu bardzo ciężko biorąc pod uwagę to co pisałem wcześniej. Sprawa polityczna ma tutaj właśnie duże znaczenie bo ta sytuacja z Orlenem nie jest przypadkowa. Williams go przyjął tak jak rok temu Sirotnikna za którym ponoć lobbował sam Kreml i kasa też poszła za nim gruba a , że się nie pokochali z Williamsem i wyników dla chłopaka nie było za co obwiniał team to się wycofali no i Williams został w czarnej pupie i na to się pojawił Orlen bo trzeba było błysnąć jakimś good news-em bo dobra zmiana miała ostatnio same wtopy więc była potrzeba jakiegoś sukcesu. Do Williamsa się nie pchał nikt z kasą więc łyknęli Kubice jak pelikan rybkę i mają na kolejne dwa sezony na przeżycie i tyle w temacie a jak się okaże , że Kubica będzie w pierwszej 10-ce w Melbourne to odszczekam moje czarne wizje i tyle w temacie. i bez spiny..... Edytowane 25 Listopada 2018 przez FANTOMAS
edraven Opublikowano 29 Listopada 2018 Opublikowano 29 Listopada 2018 Pół godziny zajęło mi czytanie wszystkich postów od niedzieli, nie przesadzajcie z ta wylewnością. Tak w ogóle to
Cuber Opublikowano 29 Listopada 2018 Autor Opublikowano 29 Listopada 2018 50 minut temu, edraven napisał: Pół godziny zajęło mi czytanie wszystkich postów od niedzieli, nie przesadzajcie z ta wylewnością. Tak w ogóle to
skotyman Opublikowano 30 Listopada 2018 Opublikowano 30 Listopada 2018 Siemka Ciekawy materiał: https://www.tvn24.pl/czarno-na-bialym,42,m/triumf-woli,888129.html
FANTOMAS Opublikowano 30 Listopada 2018 Opublikowano 30 Listopada 2018 7 godzin temu, skotyman napisał: Siemka Ciekawy materiał: https://www.tvn24.pl/czarno-na-bialym,42,m/triumf-woli,888129.html Oglądałem to wczoraj na TVN24. Najbardziej zwróciła moją uwagę 13 minuta i 15 sekunda gdy reporterka pyta się ojca czy rozmawiał z Robertem a on na to " ....jeszcze nie " ?! wygląda , że chyba coś jest między nimi nie halo skoro ani syn do ojca nie zadzwonił żeby się pochwalić ani ojciec żeby pogratulować
FANTOMAS Opublikowano 30 Listopada 2018 Opublikowano 30 Listopada 2018 https://businessinsider.com.pl/motoryzacja/audi-e-tron-gt-koncepcyjny-samochod-elektryczny-konkurent-tesli-s/hzsmyz9
D4NTE Opublikowano 30 Listopada 2018 Opublikowano 30 Listopada 2018 3 godziny temu, FANTOMAS napisał: https://businessinsider.com.pl/motoryzacja/audi-e-tron-gt-koncepcyjny-samochod-elektryczny-konkurent-tesli-s/hzsmyz9 Ładna ? Powitać z wieczora Znajomemu wpadła w oko taka a4 warto nią sobie głowę zawracać? https://allegro.pl/ogloszenie/sprzedam-audi-a4-b8-2xsline-7667722468
Lukasz_mk2 Opublikowano 30 Listopada 2018 Opublikowano 30 Listopada 2018 (edytowane) Panowie, nie potrzebuje ktoś takich uchwytów na głośniki: https://www.morele.net/b-tech-loudspeaker-para-bt77-b-1085516/ kupiłem je dla siebie, ale jednak będę montował głośniki na uchwytach sufitowych. Sprzedał bym je za 100zł - uchwyty są nowe nigdy nie montowane. Edytowane 30 Listopada 2018 przez Lukasz_mk2
D4NTE Opublikowano 1 Grudnia 2018 Opublikowano 1 Grudnia 2018 E-tron GT film https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10156973146112392&id=22410007391
bdkamil Opublikowano 1 Grudnia 2018 Opublikowano 1 Grudnia 2018 22 godziny temu, D4NTE napisał: Ładna ? Powitać z wieczora Znajomemu wpadła w oko taka a4 warto nią sobie głowę zawracać? https://allegro.pl/ogloszenie/sprzedam-audi-a4-b8-2xsline-7667722468 Tak z ciekawości - były takie fotele oryginalnie montowane w a4 (nie s4/rs4)??
D4NTE Opublikowano 1 Grudnia 2018 Opublikowano 1 Grudnia 2018 11 minut temu, bdkamil napisał: Tak z ciekawości - były takie fotele oryginalnie montowane w a4 (nie s4/rs4)?? Tak w pakiecie individual
edraven Opublikowano 1 Grudnia 2018 Opublikowano 1 Grudnia 2018 23 godziny temu, D4NTE napisał: Ładna ? Powitać z wieczora Znajomemu wpadła w oko taka a4 warto nią sobie głowę zawracać? https://allegro.pl/ogloszenie/sprzedam-audi-a4-b8-2xsline-7667722468 Ładne to to jest ale trochę gruby hajs jak za MY2009. Czyli jeszcze pompa oleju do zrobienia, pompa wysokiego ciśnienia też ryzykowna . No i jak automat bez quattro to jest multi , a multi jeszcze z tego roku to mina. Za dużo znaków zapytania za te pieniadze, nie samymi pompejami się jeździ.
FANTOMAS Opublikowano 2 Grudnia 2018 Opublikowano 2 Grudnia 2018 16 godzin temu, edraven napisał: Ładne to to jest ale trochę gruby hajs jak za MY2009. Czyli jeszcze pompa oleju do zrobienia, pompa wysokiego ciśnienia też ryzykowna . No i jak automat bez quattro to jest multi , a multi jeszcze z tego roku to mina. Za dużo znaków zapytania za te pieniadze, nie samymi pompejami się jeździ. dlatego trzeba zacząć zbierać na e-trona tam żadnych pompek już nie będzie może z wyjątkiem pompki do spryskiwaczy chociaż i może to zastąpi np. wprowadzana w ultradźwiękowe drgania szyba który nie pozwoli osiadać kroplom. W tym e-tronie nie pokazują jak się otwierają drzwi a nie widać klamek więc ciekawe jaki bajer wymyślili ze sposobem ich otwierania. Linię ma najładniejszą ze wszystkich modeli jakie do tej pory widziałem w audi zwłaszcza dupcia im wyszła perfect. Widać , że pociągnęli sobie kreskę od prosiaka ale profil boczony jest dla mnie idealny. Czekam kiedy to będzie można zobaczyć na żywo. Zobaczcie co wielkościowo zastąpi obecny silnik i skrzynię
D4NTE Opublikowano 2 Grudnia 2018 Opublikowano 2 Grudnia 2018 20 godzin temu, edraven napisał: Ładne to to jest ale trochę gruby hajs jak za MY2009. Czyli jeszcze pompa oleju do zrobienia, pompa wysokiego ciśnienia też ryzykowna . No i jak automat bez quattro to jest multi , a multi jeszcze z tego roku to mina. Za dużo znaków zapytania za te pieniadze, nie samymi pompejami się jeździ. Byli dziś oglądać to audi i padaka na maksa. Szkoda czasu na nią ???
Lopezzz Opublikowano 2 Grudnia 2018 Opublikowano 2 Grudnia 2018 6 godzin temu, FANTOMAS napisał: dlatego trzeba zacząć zbierać na e-trona https://autokult.pl/32577,audi-e-tron-gt-najbardziej-fascynujacy-elektryk-jaki-trafi-do-produkcji Jest piękny ? Cena to zapewne około pierdyliard złotych w wersji podstawowej..
Rekomendowane odpowiedzi