Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 AFN] silnik klekocze, glosno chodzi i trzesie nadwoziem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Moj problem polega na tym. 2 dni temu pekl mi pasek klinowy. Podobno pozrywal kilka przewodow. Okazalo sie, ze rolka napinajaca jest krzywa i trzeba wymienic (btw. jaki jest jej koszt? bo policzyl mi po 480). Rolka wymieniona Pasek zostal zmieniony. Wyjezdzam od mechanika, tzn najpierw wlaczam silnik i co....? Szok. Jak tylko go uslyszalem, to tak jak bym wlaczal traktor. Wiem, ze diesel troche klekocze, ale bez przesady. Wczesniej bylo wszystko ok.

Czy ktos ma jakies sugestie?

Co to moze byc?

Druga sprawa, to albo mi sie wydaje, albo teraz turbawka nie chodzi tak jak powinna, a moze poprostu mi sie wydaje, bo silnik bardziej wyje i sprawia to wrazenie, jakby dawala ladowanie przy wiekszych obrotach dopiero. Gorzej sie zbierala.

Prosze o jakies rady, bo mnie serce boli jak ja slysze.

Dzis jade do mechaniora, ale chcialbym najpierw uslyszec cos od Was.

PS. jezeli chodzi o to trzesienie, to podobno poduszki sa ok i plecionka tez.

Pozdrawiam

Opublikowano

trzeba zobaczyc czy rozrzad nie przeskoczyl przy okazji

Opublikowano

sprewdz dobrze te przewody co sie rozerwaly moze cos nielaczy w kabelkach i sprawdz bledy po zerwaniu kabli pewnie cosik wyskoczylo

Opublikowano

rolka kosztuje ok 400 zl.

podlaczales do VAG-a???

nie ma co plakac, ani meczyc auta. trzeba sprawadzic bledy i na poczatek logi statyczne.

jezeli bedzie ok wtedy bedziemy myslec dalej

Opublikowano

czesc ciekawi mnie czy u was tez tak jest ze jak gasze silnik po przejechaniu np 100 km, tak ze jest dobrze nagrzany no dajmy nato 30 km hahah :> to niekiedy słychac jak juz wszystko staje w silniku na samym koncu takie cos jakby pasek rozrządu nie był gumowy tylko jak w maluchu na łańcuch taki luz. kurcze jak ciezko to opisac. a niekiedy gasze i wszystko staje elegancko cichutko az do konca. ciekawi mnie to.niewiem czy sie nie wygłupiłem pisząc to :embarrassed: ale moze ktos wie oco mi chodzi

Opublikowano

ten dzwiek przy wylaczaniu najprawdopodobniej sprzeglo dwumasowe, zbliza sie do konca swojego zywota.

byc moze dziwna praca silnika daniela _wwa to rowniez objaw jego agonii

Opublikowano

trzeba zobaczyc czy rozrzad nie przeskoczyl przy okazji

No wlasnie nie, bo tez byl sprawdzany.

juz sprawdzal