Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B8 LIFT 2014 QUATTRO S LINE EXTERIEUR CARBON MMI 3G+ SIM AKEBONO 370/330 mm 20" KW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

takie pytanko, chciłem zakupic kratke swiateł przeciwmgielnych jak w s line, czy trzeba miec zdezak od s line aby pasowaly??chciałem tez zakupic koncowki wydechu ale w rozsadnej cenie :) moze macie jakies namiary

Kratka nie bedzie pasowac :confused4: tu masz wszystko pieknie porownane :wink4:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=171690.0

A koncoweczki kupujesz w ASO po znizkach albo ALLGERO :)

http://moto.allegro.pl/nowe-oryginalne-koncowki-tlumika-audi-q5-a4-8k-b8-i1714211923.html

Tarcze 345 mm oraz zaciski do przodu S4 B8 zalozone :thumbup:

img6526l.jpg

img6528vz.jpg

Jeśli przyjdzie ci kupic klocki to zawyjesz, detal 635zł z czujnikiem :) Jestem świeżo po zakupie.

Ogarnij trochę mocy bo póki co te hamulce sa na 400Ps.

:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Patrox na pewno bedzie cos dlubane w aucie. +200 bedzie wystarczajace dla mojej zony :D Turbinka CAHA z 170 KM i wiekszy cooler bedzie zalozone :) Tylko nie wiem do kogo jeszcze pojechac :przebiegly:

Zastanawiam sie czy nie wyrzucic pierwsze DPF-a

P.S. A tak to ciekawe rozwiaznie jest w tych zaciskach od S4 B8 porownujac z wczesniejszymi zaciskami AUDI :decayed:

JA jestem tego zdania że jak DPF działa to bym go zostawił a dla 5-10PS wyrzucać coś co sprawia że klape tylna masz czystą i co dzień nie czyścvisz koncówek jest bezcenne. W tej chwili usunałes środkowy wydech zastepując go 2 tylnimi. NA takim setupie powinno wyjsc ok 205-210ps z turbo caha. A coler plug&play wydajniejszy mam na stanie do twojego

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Wyświetleń 497,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Nie tykaj DPF-a, Patrox dobrze prawi.

Opublikowano
  • Autor

Tez tak zrobie :good: DPF-a nie ruszam

Mala poprawka wydechu :) brakowalo opaski srodkowej i jednego tylnego mocowania tlumika

img6529y.jpg

Opublikowano

ładny efekt przy czrnuchu z tą wstawką i dwoma rurkami na zewnątrz :good:

Opublikowano

ale zapomniałeś o najważniejszym.....nalepki , naklejki, np. Im not yhe stig itp :polew: :polew: :polew:

a wracając do twojej furmanki.... piekna robota :good: :good:

Opublikowano
  • Autor

Musze wrzucic jakies wreszcie profi foty :naughty: co o nich myslicie ? Oczywiscie robione naprawde dobrym sprzetem przez mojego kolege :)

Oto mala probka .

klapkapaliwaduplex.jpg

klapkapaliwacolorize.jpg

klapkapaliwa.jpg

:decayed:

Opublikowano

Super :naughty::kox:

Opublikowano

extra!

Opublikowano

zależy o co pytasz czy o zdjęcia czy fure :tongue4: :tongue4:.....zdjęcia dobre...ale fura za***ista :slina: :slina:

Opublikowano

niczego sobie fotografie :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:

Grzesiu jak zwykle miazga :good: :good: :good: :good:

Opublikowano

te hamulce sa zbyt cienkie na 400kM[br]Dopisany: 03 Sierpień 2011, 22:37_________________________________________________a klocek mozna zapodac std

koszt Ferodo ok 250zł, wiec nie ma co sie martwic

Jeździłem S4 zrobionym na ponad 430ps i w zupełności starczały wieć nie wiem o czym mówisz. To jest zupełnie inny hebel niz ten w starym S4, ma duzo większy klocek i większa powierzchnię cierną. Sorki za ot ale Ferodo klocka nie chce za darmo, mam w warsztacie kilka zużytych kompletów które sa pięknie spękane.

powierzchcnia traca klocka z B6/7 jest zblizona (roznica 3%)

co masz na mysli piszac ze jest to zupelnie inny hebel ???

W/g posiadanej skromnej wiedzy na ten temat nie widze w nich niczego nadzwyczajnego

sa tak samo ciezkie jak stare Ate i tak samo skuteczne

mozliwe ze jezdziles na tych hamulcach ale ja na nich grubo zapie....rdalalem

dwukrotne ostre hamowania z 200/220 do 100/80 km/h powodowaly ostrze przygrzanie i spadek skutecznosci hamowania, hamulce robily sie gabczaste a po ostudzeniu nie byly juz tak skuteczne jak przed

w tych eS-owych zaciskach goszcza klocki Ferodo o mieszance 4323

czyli nie jest to nawet mieszanka taka jak w klockach FDS czy nawet FCP

Opublikowano

Grzegorzu, mam takie małe pytanko, w jaki sposób tylny dyfuzor jest przymocowany do zderzaka? :embarrassed:

Opublikowano
  • Autor

Jest tak samo prawie jak w B6 czy B7 poprostu jest na wcisk :wink4: posiada male zaczepy ktore blokuja sie po wlozeniu w gorna czesc zderzaka :)

A od spodu jest pare srubek mocujacych .

SPOJLER.jpgSPOJLER3.jpg

Opublikowano

dzięki, ale jak w B6 i w B7 jest to też nie wiedziałem :decayed: bo czaję się na zderzak S-line na tył do mnie, ale większość ma zbyt uszkodzone dyfuzory i wymieniłbym chyba na nowy...

Opublikowano
  • Autor

Cena tylnego dyfuzora S LINE do B8 jest tansza w ASO niz uzywka na ALLEGRO :decayed:

Opublikowano

do A5 tak samo :decayed:

Opublikowano

powierzchnię cierną. Sorki za ot ale Ferodo klocka nie chce za darmo, mam w warsztacie kilka zużytych kompletów które sa pięknie spękane.

powierzchcnia traca klocka z B6/7 jest zblizona (roznica 3%)

co masz na mysli piszac ze jest to zupelnie inny hebel ???

W/g posiadanej skromnej wiedzy na ten temat nie widze w nich niczego nadzwyczajnego

sa tak samo ciezkie jak stare Ate i tak samo skuteczne

mozliwe ze jezdziles na tych hamulcach ale ja na nich grubo zapie....rdalalem

dwukrotne ostre hamowania z 200/220 do 100/80 km/h powodowaly ostrze przygrzanie i spadek skutecznosci hamowania, hamulce robily sie gabczaste a po ostudzeniu nie byly juz tak skuteczne jak przed

w tych eS-owych zaciskach goszcza klocki Ferodo o mieszance 4323

czyli nie jest to nawet mieszanka taka jak w klockach FDS czy nawet FCP

mialem hebel S4 w B7 tylko na przodzie do codzinej jazdy i w aucie o masie ponad 1600 kg jest az nad to.

Na trasie 4 tloczki w STI na DS2500 hamowaly slabiej niz zwykle ATE w B7 z tym hamulcem na tej samej trasie przy podobnych predkosiech.

Na 400 km i ciezkie upalanie moze faktycznie malo ale jao budzetowy hamulec uwazam ze bradzo fajny.Ja nie widzie lepszej alternatywy do B7 , B8.

Opublikowano

Jako ciekawostkę wam powiem, że widziałem, że pierwsze S4 B8 wychodziły na takich samych zaciskach przednich jak te montowane w S4 B6/B7, nawet mam gdzieś foty :wink4:

Audi-Supercharged-Badge-Parts-5.jpg

Audi-Supercharged-Badge-Parts-6.jpg

http://www.iamaudi.com/audi-supercharged-badge/

Opublikowano
  • Autor

Na poczatek mala sesja B8 :wink4:

dsc4607p.jpg

dsc4599.jpg

dsc4606.jpg

dsc4617.jpg

dsc4614m.jpg

dsc4610d.jpg

dsc4605.jpg

dsc4623k.jpg

dsc4626b.jpg

dsc4621n.jpg

dsc4627u.jpg

dsc4628h.jpg

Podziekowania Witkowi za poswiecenie czasu i profi robote :notworthy::good:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.