Szamek Opublikowano 22 Czerwca 2011 Opublikowano 22 Czerwca 2011 Witam, pragnę przedstawić Wam moje Auto zostało zakupione 06.09.2009r. jestem drugim właścicielem w kraju, pierwszym była starsza pani :kox: Audi A4 Avant produkcja: 21.08.1997r silnik: 1.9 TDI AHU 90PS skrzynia: manualna kod lakieru: LZ5L Auto po zakupie było zupełną serią. Seria: - 2x el. szyby - 2x PP - climatronic - elektrycznie sterowane lusterka - centralny zamek - podłokietnik przód i tył - lusterka i klamki w kolorze - ABS i wspomaganie kierownicy - składana tylna kanapa - alu 15" ori - jasna tapicerka welurowa Plany: - czarne lampy zespolone bixenon 6000K - jest - grill RS4 + ramka w czarnym macie - jest - podświetlane daszki - jest - podświetlane kratki nawiewów - jest - ściągnięcie znaczków z tylnej klapy - fotele kubełkowe - springi -40mm + amortyzatory MTS - ściema wszystkich szyb - jest - wypolerowane fajki - jest - lampy tył po II lifcie - jest - zderzak przód, tył, od S4 - jest - felgi 18" lato - jest - felgi 15'' zima - jest - rozpórka góra, dół - jest - hamulce 312mm - światła dzienne w miejsce żarówek H7 - jest - kierunki boczne w czarnym macie - jest - znaczek DOPE na tylną klapę - jest - kierownica od S4 obszyta perforą + czerwona nitka - jest - mieszek, dźwignia hamulca ręcznego oraz gałka po lifcie obszyte perforą + czerwona nitka - jest - dekory szczotkowane aluminium - duże prawe lusterko - jest - dokładka tył pod PDC - pełen komplet podsufitki z S4 - jest - skrzynia oraz wzmacniacz infinity - jest - głośniki 16,5cm na przód infinity są i czekają na założenie - wtryski FB 0.216 + program - zegary z pełnym fisem - jest -gałka 6stka z S3 - jest -elektrycznie składane lusterka - jest pewnie jeszcze coś tam się znajdzie Zaraz po zakupie dokonałem następujących napraw/wymian: - wymiana kompletnego rozrządu wraz z pompą wody - wymiana oleju + kompletu filtrów Do dnia dzisiejszego auto otrzymało: - nowy komplet wahaczy firmy FEBI - nowe kompletne sprzęgło - nowe tarcze przód 288mm + klocki - nowe tarcze tył + klocki - wymiana zbiorniczka wyrównawczego na nowy Niestety nie mam zdjęć zaraz po zakupie, sesja zdjęciowa i aktualizacja zdjęć niebawem aktualne zdjęcia Obecnie a4 wygląda tak: Zmiana dekorów na black piano: Zegary z polifta z pełnym fisem: Kompletna nowa dwumasa:
majkel20 Opublikowano 22 Czerwca 2011 Opublikowano 22 Czerwca 2011 Dobrze że sprowadziłeś tę kozę na glebę
jozek726 Opublikowano 22 Czerwca 2011 Opublikowano 22 Czerwca 2011 dokładnie teraz to wygląda nawet cacy
lukasera Opublikowano 25 Czerwca 2011 Opublikowano 25 Czerwca 2011 Furka spoko,szkoda tylko,że obecnie nie jeździ... a czemu zapytajcie Szamka [br]Dopisany: 25 Czerwiec 2011, 22:51_________________________________________________No i plusik za Era nadaje rytm
wypsiu Opublikowano 29 Czerwca 2011 Opublikowano 29 Czerwca 2011 Furka spoko,szkoda tylko,że obecnie nie jeździ... Jak to nie jeździ ... nie kłam Lukasera... :bicz3: słyszałem że siedzisz za sterami jak Szamek targa tego paździerza na sztywnym holu B7....
Szamek Opublikowano 29 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 29 Czerwca 2011 czasami robimy zmianę i się przesiadamy :decayed:
wypsiu Opublikowano 29 Czerwca 2011 Opublikowano 29 Czerwca 2011 ... nie świruj Szamek tylko powiedz kiedy montujesz motorownie...
Szamek Opublikowano 30 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2011 od razu, gdy się znajdzie, narazie trwają poszukiwania
Olaf Opublikowano 30 Czerwca 2011 Opublikowano 30 Czerwca 2011 fajna sztuka dbaja o nia i mody w dobrym kierunku ida
Szamek Opublikowano 13 Lipca 2011 Autor Opublikowano 13 Lipca 2011 dotarły do mnie właśnie jarzma pod tarcze 312mm [br]Dopisany: 04 Lipiec 2011, 12:39 AVF, skrzynia 6stka i parę innych gratów już jest na miejscu :kox: jeszcze raz DJ dzięki za pomoc
seba1-2 Opublikowano 13 Lipca 2011 Opublikowano 13 Lipca 2011 jak byś coś nie wiedzi na temat swapa avf to pytaj postram ci pomóc jak tylko bede umial [br]Dopisany: 13 Lipiec 2011, 16:10_________________________________________________http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=75462.0
Szamek Opublikowano 19 Lipca 2011 Autor Opublikowano 19 Lipca 2011 jak byś coś nie wiedzi na temat swapa avf to pytaj postram ci pomóc jak tylko bede umial [br]Dopisany: 13 Lipiec 2011, 16:10_________________________________________________http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=75462.0 :notworthy: [br]Dopisany: 14 Lipiec 2011, 08:33_________________________________________________Szamkowóz ma już skręconą skrzynię z jednomasem+prawie nowym sprzęgłem, przeswapowaną klimę (na szczęście stara łapa pasuje do AVF'a) i niedługo będzie do tego wszystkiego miał silnik pod maską
Szamek Opublikowano 19 Lipca 2011 Autor Opublikowano 19 Lipca 2011 jednomas i skrzynia 6 ? dokładnie :cool1:
kuba84 Opublikowano 19 Lipca 2011 Opublikowano 19 Lipca 2011 coś więcej bo to tej pory bylem przekonany, że jednomas nie będzie chodził ze skrzynią 6
Szamek Opublikowano 19 Lipca 2011 Autor Opublikowano 19 Lipca 2011 "w swoim starym wozie miałem nowy komplet sprzęgła czyli koło jednomasowe, tarczę, docisk i łożysko oporowe wszystko to przerzuciłem do mojego nowego serca AVF wszystko pasuje plug&play, miałem w tym silniku [AVF] dwumasa ale zrezygnowałem z niego. Jeśli ktoś chce skrzynie 6 i stare sprzęgło 228mm to rozrusznik zostaje stary natomiast jeśli ktoś chce 6 i sprzęgło 240mm to rozrusznik jest inny "
kuba84 Opublikowano 19 Lipca 2011 Opublikowano 19 Lipca 2011 teraz wszystko jasne, czyli zostało małe sprzęgiełko 228mm ... czekam na info jak będzie pracować gdyż sam się zastanawiam czy nie włożyć do AWX jednomasa
Szamek Opublikowano 19 Lipca 2011 Autor Opublikowano 19 Lipca 2011 teraz wszystko jasne, czyli zostało małe sprzęgiełko 228mm ... czekam na info jak będzie pracować gdyż sam się zastanawiam czy nie włożyć do AWX jednomasa kolega seba1-2 ma jednomasa w AVF jeśli chcesz zasięgnąć jakiejś opinii pisz do niego
_Solar_ Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Opublikowano 27 Sierpnia 2011 dotarły do mnie właśnie jarzma pod tarcze 312mm zamontowałes juz te 312mm bo chyba sie pomyliłem i wysłałem Ci jarzma 288mm
Rekomendowane odpowiedzi