Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem Allegro, wygrana aukcja a przedmiotu nie ma.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

dzisiaj zakupiłem w opcji Kup Teraz pewna czesc do auta

po 20 minutach dzwoni do mnie gosc i mi mówi że temat nieaktualny

i że tą czesc juz sprzedał

troche sie wkur...wiłem bo szukałem tego dziadostwa ładnych pare miesiacy

a teraz pedał wystawił mnie rufa do wiatru

czy oprócz negatywa dziad moze poniesc jeszcze jakieś konsekwencje ??????

dzieki za info

pozdrawiam

T

Opublikowano

Zgoś go do Allegro - ja tak kiedyś miałem i kolesiowi zawiesili konto ale na ile to nie wiem :evil:

Opublikowano

Możesz jedynie to zgłosić do ludzi z Allegro ale czy to coś da :confused4:

Opublikowano
  • Autor

czytałem troche regulamin Allegro

jeżeli gosc wystawił przedmiot i został on zakupiony to jest to to samo co umowa kupna-sprzedazy

teraz to on ma ból głowy bo ja mu nie odpuszcze i sprawa skonczy sie w sądzie

Opublikowano

No tak to właśnie wygląda. To jest umowa. Gość ma się z niej wywiązać.

Gruba sprawa jak chcesz się bawić w sąd bo to będzie trwało i trwało... Chwal się co chciałeś kupić, na co polowałeś przez długi okres a teraz taka lipa. :kox:

Opublikowano

Nie do końca zgodzę się z tobą devastation <- a co będzie w przypadku jak koleś odpisze do Allegro że towar został uszkodzony podczas magazynowania albo zaginął czy też wymyśli inną dobrą historyjkę.

Trzeba pamiętać że komentarze na Allegro działają w dwie strony a do tego dowolność wpisania treści i określona ilość znaków :decayed: więc na twojego negatywa on odpowie tym samym.

W/g mnie taka sprawa gdzie nie zostałeś oszukany na żadną kase jest nie warta zachodu.

Opublikowano

:polew:

w sumie nie wiadomo o się sprawa rozchodzi

moze jednak warto bo coś kupiło się po " taniości" i koleś się zorientował że tanio goni to wymislił jakis bzdet ze uszkodził czy już nie ma to niech wycofuje aukcję a nie zostawi jego strata

Opublikowano

walcz o swoje :!:

chamstwo i cwaniactwo trzeba ukrócić :cool1:

Opublikowano

to jest czesty myk, wystawiają cos na aukcję i jak nie osiągnie ceny jaką widzi sobie sprzedający tuż przed końcem wycofują oferty i piszą ze towar uległ uszkodzeniu z tym że tutaj było KUP TERAZ

Opublikowano

Fakt może być też taki że mógł cos sprzedać już albo mu ukradli lub się zniszczył. Niech Ci powie dlaczego nie ma :cool1:[br]Dopisany: 01 Lipiec 2011, 19:59_________________________________________________Aha dobra widzę że sprzedał. To kiepska sprawa. Jak nie zaznaczył opisem że prosi o kontakt tele. przed kupnem to ma problem .

Opublikowano

to jest czesty myk, wystawiają cos na aukcję i jak nie osiągnie ceny jaką widzi sobie sprzedający tuż przed końcem wycofują oferty i piszą ze towar uległ uszkodzeniu z tym że tutaj było KUP TERAZ

kapnął się po fakcie pewnie, ile jest faktycznie wart owy przedmiot i teraz kręci lub pogonił poza allegro, miałem tak raz ze skórami, dobrze że zadzwoniłem przed zalicytowaniem, handlarze częściami mają zapierdol ale i tak nie usprawiedliwia ich to :kwasny:

Opublikowano

W sumie to nic nie zrobisz, przypadek taki sam jak z grilem RS4, chyba 4 osoby o juz kupiły i towar nie został wysłany, na battalionie ostatnio o tym było :naughty:

Te zakupy na alegro to nie tak do końca umowa wiażąca, wystarczy ze w treść odpowiednio napisze, to tak samo jak z pomyłkowymi wystawionymi aukcjami gdzie samochód kosztuje 10000zł(kup teraz) :gwizdanie: a sprzedajćy przez pomyłke wpisał 1000zł, przecież samo klikniecie kup teraz to nie podpisanie umowy :gwizdanie:

Opublikowano

W sumie to nic nie zrobisz, przypadek taki sam jak z grilem RS4, chyba 4 osoby o juz kupiły i towar nie został wysłany, na battalionie ostatnio o tym było :naughty:

nie z grillem, a z licznikiem :wink4:

Sytuacja bardzo podobna, po kliknięciu 'Kup teraz' dostałem info od sprzedającej że nie wyśle mi tego towaru. Sprawa nie do wygrania - nie warta zachodu jeśli nic nie straciłeś.

Interwencja allegro:

Witam.

Dziękuję za wiadomość.

Przykro mi z powodu zaistniałej sytuacji. Zawarli Państwo wiążącą

prawnie umowę kupna-sprzedaży. Niestety, nie mamy możliwości ani

środków, aby nakłonić tego Sprzedającego do spełnienia warunków

umowy. Proszę, aby skontaktował się Pan z Kontrahentem w celu

finalizacji transakcji. Mam nadzieję, że uda się Państwu osiągnąć

porozumienie.

W razie dalszych pytań zapraszam do kontaktu.

Pozdrawiam

Opublikowano

allegro takich sprzedawcow nie bedzie tepic... bo to dla nich dochod.

Opublikowano
  • Autor

gość nie moze sie wyłgac że przedmiot mu sie uszkodzil czy tam podobne bzdury

przedmiot kupił Kolega z forum, a gosc mu to juz wysłał, ja to kliknąłem ok godz 17.00 nie wiedzac o fakcie sprzedazy

wiec jest załatwiony bo mam swiadka :> :> :> :>

Opublikowano

Raczej od niego nic nie wyciągniesz, jeszcze kilka lat temu było to możliwe, mogłeś nawet kupić jacht za 1zł warty kilka setek tysia jeżeli aukcja była od 1zł, a jeżeli koleś nie chciał sprzedać to sprawa trafiała do sądu a ty i tak wygrywałeś sprawe, teraz wygląda to trochę inaczej, allegro traktuje się bardziej jako serwis ogłoszeniowy i jedyne czego można dochodzić to jeżeli ktoś przez pośrednictwo allegro wydyma ciebie na kase albo na towar.

Opublikowano

Nic nie zdziałasz.

Szkoda zachodu.Niestety tak czasem jest z zakupami na internecie..

Opublikowano

Możesz skierować sprawę do sądu elektronicznego masz wygrana na 100% gościu może sie odwołać ale i tak przegra tyle ze musisz mieć pisemna odpowiedz od niego ze towar sprzedał komuś innemu a nie ze został uszkodzony pisz do niego żebyś miął dowód

Opublikowano
  • Autor

mozesz mi podać jakis link ?