Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Czy macie sygnał niezgaszonych świateł??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie jak w temacie. Już kilka razy załatwiłęm na amen akumaulator nie wyłączonymi światłami. U mnie nie ma sygnału u rodziców w A4 2001 też nie ma ale podobno był tylko został odłącżony. U kumpla w audi 80 jest wiec sam już nie wiem czym mam szukać i robić czy montować z innego auta. Napiszcie czy macie w tym roczniku ten sygnał a jak tak to gdzie go szukać i gdzi może być usterka że nie słychać sygnału,

Opublikowano

Ja mam sygnał niewylączonych swiateł i sądze że w twoim roczniku tym bardziej powinien być. Może jest coś z instalacją nie tak i nie działa :?:

Opublikowano

W B3 miałem , w B4 miałem , w B5 miałem i teraz w B6 też mam :mrgreen:

Opublikowano

z innej beczki dzięki zdeniu za poradę z filtrem przeciwpyłkowym miałem taki syf ze az sie wysypało. Teraz to chodzi jak marzenie. dzieki. Wracając do tematu to mozę wie ktoś gdzie szukać tego w A4 i jak to zrobić??? oczywiście sygnał przypominający o niezgaszonych światłach

Opublikowano
Wracając do tematu to mozę wie ktoś gdzie szukać tego w A4 i jak to zrobić???

Mam takie pytanie a jak otwierasz drzwi to zapala sie ci lampka w potsufitce oczywiście wtedy gdy jest przelącznikw odpowiednim polozeniu bo jesli nie to może jest to coś z tym włącznikiem masowym w drzwiach

Opublikowano

Wszystko chodzi jak należy siatełka zapalją sie jak wyjmuję kluczyj ze stacyjki oraz jak otwieram centralnym drzwi.

Opublikowano

jak otwieran drzwi to zapalają sie lamki wewnątrz

tak samo jak u bushi

Opublikowano

U mnie tez jest sygnał jak mam światła włączone i otwarte drzwi i wyjmę kluczyk ze stacyjki zaczyna buczeć

Opublikowano

Nie jestempewien ale wydaje misie ze ten brzeczek powinien znajdować się gdzieś w okolicyskrzynkibezpieczników może tam troche głębiejjak śą przekaźniki ale to są tylko moje domysły :???:

Opublikowano

u mnie to samo, brak sygnalu, buzer znajduje sie w zegarach, kiedys zaczelem tam grzebac ale zrezygnowalem, w sumie to jest ten sam buzer co piszczy przy rezerwie paliwa i innych ostrzezeniach, nie wiem o co tam dokladnie chodzi ale jak czasami wyciagalem deske i potem ja wkladalem to nawet dzialalo, ale tylko przez chwile, moze kiedys sie za to wezme.

Opublikowano

brzeczyk jest wbudowany w zegary od tylu na samym srodku

wyciagacie zegary odwracacie i jest albo go nie ma bo nie byl montowany we wszystkich modelach

Opublikowano

witam u mnie też niema brzęczyka ale przyczyna jest w zamku lewych drzwi

jest tam włącznik światła wewnętrznego i on mi szwankuje. Jak zaskoczy to brzęczyk jest. Z zamka wychodzi 5 kabli na schemacie są jakieś mostki ale nie rozgryzłem który kabel od czego. Ale jeżeli się światełko zapala to nie wiem.

Opublikowano

heh ja mam brzeczyk, ale tylko jak jest zimno...jak jest cieplo to niedziala (tak jak inne sygnaly) chyba sie musze zebrac zeby to naprawic

Opublikowano

u mnie jest :wink: wszystko ok:)

a sprawdzie tez bo moze cos nie laczy kabelek sie odczepil albo cos

Opublikowano

u mnie wszystko OK!!!, buczy, lampki zapalają po kluczyku. :grin: no i jest fajnie.

Gość Kaziu_Wichura
Opublikowano

u mnie raz działa raz nie... nie wiem od czego to zależy.

Opublikowano

On działa dopiero gdy kluczyk jest wyciagniety ze stacyjki

Gość Kaziu_Wichura
Opublikowano

On działa dopiero gdy kluczyk jest wyciagniety ze stacyjki

wiem o tym. Mimo to raz piszczy raz nie.