wromar Opublikowano 21 Listopada 2015 Opublikowano 21 Listopada 2015 Hej, czytałem ten fragment. tylko ja mam mmi3g+ i troche jest to inaczej nazwane. szukałem. odznaczyłem dwie opcje PDC oraz próbowałem z suwakiem na 1 i na 5. zawsze reset mmi po zmianach. Ma teraz taki efekt ze jak załączę PDC zanim wstanie mmi to mam wizualizacje, a jak tylko wyjde z wizualizacji to przy ponownum właczeniu wstecznego już się nie pojawia. no i w menu car mam zaszarzone menu z ustawieniami PDC
edraven Opublikowano 21 Listopada 2015 Opublikowano 21 Listopada 2015 Napisz do kogoś kto ma 3G+ z PDC+ może być yoghurt, WRC zeby ci podali ustawienia PDC bo rzeczywiscie 3G+ ma inna konfiguracje
wromar Opublikowano 23 Listopada 2015 Opublikowano 23 Listopada 2015 Udało mi się rozwiązać problem. KODOWANIE 5F : GREEN MENU CAR ----> carbusassignment-->Park distans ustawiłem na [CAN Komfort] 1/9 Na koniec RESTART MMI Odrazu pomogło. MMI mam dokładane i jest z a5 i być może, że konfiguracja poprzednio była inna dzięki za pomoc
stommy Opublikowano 10 Grudnia 2015 Opublikowano 10 Grudnia 2015 (edytowane) Koledzy, a ja mam taki problem, pytanie. Zakupiłem parktronic na tył i przód (wiązki z czujnikami, moduł 8 kanałowy, przycisk pod radio, itd). Zawiozłem auto do mechanika ktory miał to założyć i zakodować (z wizualizacją) lecz nie podjął się tej roboty. Jest ktoś moźe z okolicy (podkarpacie) co jest w stanie zamontować i zakodować taki parktronic w aucie? Naprawdę nie znacie kogoś z okolicy Krosna, Rzeszowa co by zamontował i zakodował parktronic w samochodzie...? Edytowane 8 Grudnia 2015 przez stommy
sowiq Opublikowano 10 Grudnia 2015 Opublikowano 10 Grudnia 2015 wrclaguna jest z Rzeszowa. Raczej pomoże
PhantomLord Opublikowano 23 Grudnia 2015 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Nie ma tutaj nikogo z Warszawy, kto ogarnąłby PDC z tyłu ?
Rapik Opublikowano 14 Stycznia 2016 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Panowie, czy w A5 umiejscowienie pinów / kostek jest takie samo?Mam oryginalną wiązkę PDC - mógłby ktoś podać który kolor kabla dokąd idzie w aucie?PDC nie było wcale - dokładam przód i tył. Sportback.
deafca Opublikowano 15 Stycznia 2016 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Da się wywiertać dziurki na pdc z przodu jak ktoś niema ori wycięć ???
edraven Opublikowano 15 Stycznia 2016 Opublikowano 15 Stycznia 2016 temat wałkowany już przez kilka osób. Da się wywiercić, ale trzeba ostrożnie to robić bardzo ostrym narzędziem
sowiq Opublikowano 15 Stycznia 2016 Opublikowano 15 Stycznia 2016 temat wałkowany już przez kilka osób. Da się wywiercić, ale trzeba ostrożnie to robić bardzo ostrym narzędziem Ta, temat wałkowany wiele razy, każdy mówi, że się da (bo się faktycznie da, zderzak ma nawet od wewnątrz zaznaczone miejsca), ale do tej pory nie udało mi się od nikogo doprosić jakiejś fotki jak to finalnie wygląda
wrclaguna Opublikowano 15 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2016 Wrzuce na dniach jak to wyglada bo bede robił taki MOD Ja uzywam wiertła do PDC firmy VALEO
domcio1000 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Witam wszystkich piszecie ze w a4 b8 na czerwonym wyswietlaczu tez dziala wizualizacja .Wiec mam pytanie ja u kolegi zrobilem ze pojawila sie opcja graficzna w MMI(czyli wpisalem kod 71679, zaznaczylem ptaszka przy optical ...)i nie dziala .Moze ktos wie czy moze miec znaczenie to ze mam tylko 4 czujniki na tyl(oryginalnie).Czy powinna byc instalacja na przod i tyl ?
Kris0112 Opublikowano 15 Lutego 2016 Opublikowano 15 Lutego 2016 Wiercilem otworki pod PDC z zderzaku przod wiertlem stożkowym. Efekt jak by to ori bylo żadnych sladow pasuje wszystko idealnie. Jutro wrzuce fotke jak wyglada finalny efekt.
simon__75 Opublikowano 16 Lutego 2016 Opublikowano 16 Lutego 2016 (edytowane) Wiercilem otworki pod PDC z zderzaku przod wiertlem stożkowym. Efekt jak by to ori bylo żadnych sladow pasuje wszystko idealnie. Jutro wrzuce fotke jak wyglada finalny efekt. Qrcze kiedy ja sie u siebie zabiorę za montaż :facepalm: Edytowane 16 Lutego 2016 przez simon__75
edraven Opublikowano 16 Lutego 2016 Opublikowano 16 Lutego 2016 Też sie pól roku zbierałem To wiercenie najbardziej przeraża, ale trzeba miejsca na otwory okleic taśmą żeby zabezpieczyc lakier przed odpryskami a później na przykład ostrym fazownikiem wiercic mierząc otwór na bieżąco a końcówkę wypiłować dremelkiem http://www.leroymerlin.pl/elektronarzedzia/wiertla-bity-mieszadla/fazowniki-do-drewna-i-metalu/fazownik-poglebiacz-2583000-wolfcraft,p23009,l2259.html
Kris0112 Opublikowano 16 Lutego 2016 Opublikowano 16 Lutego 2016 (edytowane) A więc obiecane zdjęcia sorry za jakość i stan zderzaka ale niestety już taki jest: (czujniki są w czarnym macie nie pod kolor samochodu) a wierciłem czymś takim ( zdjęcie zapożyczone z google, o ile mnie pamięć nie myli to był rozmiar 18) : Edytowane 16 Lutego 2016 przez Kris0112
edraven Opublikowano 16 Lutego 2016 Opublikowano 16 Lutego 2016 ładnie wyszło, ale widze że gumowy pierscionek ciasno spasowany Tak jak u mnie, poza tym czujnik podobnie delikatnie wystaje. Fabryka daje tam sporo wieksze otwory aż widac szczeline , zmierzyłem i wychodzi ponad 19mm
Kris0112 Opublikowano 16 Lutego 2016 Opublikowano 16 Lutego 2016 ładnie wyszło, ale widze że gumowy pierscionek ciasno spasowany Tak jak u mnie, poza tym czujnik podobnie delikatnie wystaje. Fabryka daje tam sporo wieksze otwory aż widac szczeline , zmierzyłem i wychodzi ponad 19mm drugi otwór kolego wierciłem z większym doświadczeniem i jest delikatna szczelina i czujnik jest już równo :
Kris0112 Opublikowano 16 Lutego 2016 Opublikowano 16 Lutego 2016 Jak dla mnie na 1 raz to wyszlo to idealnie;) jestem zadowolony z efektow;)
Rekomendowane odpowiedzi