tokarka606 Opublikowano 17 Lipca 2011 Opublikowano 17 Lipca 2011 Od razu mówię ,że lakiernikiem nie jestem. Przystępujemy do demontażu tapicerki. Jest 8 sztuk zatrzasków metalowych,które najlepiej podważyć długim śrubokrętem. Ten element jest klejony i niestety inaczej nie udało mi się tego zdemontować,ale po złożeniu nic nie odstaje bo jest jeszcze jeden "zamek' obok widoczny na zdjęciu. Sama listwa jest przykręcona dwoma nakrętkami i dwiema śrubami M6.Po jej zdjęciu demontujemy klamki i podświetlenie oraz delikatnie odklejamy gumową uszczelkę(jeżeli jest taka potrzeba). Jak widać korozja jest zaawansowana. Najpierw usuwamy lakier i skorodowany metal.Najlepiej nożem. Z głębokich wżerów należy usunąć utleniony metal (bardzo żmudna robota). Szlifujemy papierem ściernym.Ja użyłem 220 na wodę.Całość matujemy tylko 400-setką. Do pomalowania potrzebujemy taki zestaw.Podkład,baza i klar. Po odtłuszczeniu nitro możemy nakładać podkład.Po wyschnięciu lecimy na mokro papierem 400. Nakładamy bazę.komorę bezpyłową można zrobić z dwóch taboretów i folii "stretch" Po paru godzinach nakładamy klar.Żeby element był lekko uniesiony nad ziemia dla lepszego dojścia podczas malowania możemy przykręcić dwie ucięte butelki po napoju. Całość polerujemy. Przyklejamy gumową uszczelkę,montujemy klamki i podświetlenie. Montujemy w odwrotnej kolejności.Na czas malowania zamek w klapie można przykręcić aby móc korzystać z auta. Pozdro
NexoPL Opublikowano 17 Lipca 2011 Opublikowano 17 Lipca 2011 Dobrze, przejrzyście i zrozumiale. Na pewno co nie którym przyda
landryn86 Opublikowano 19 Lipca 2011 Opublikowano 19 Lipca 2011 Extra jak nówka sztuka Mi w sklepie mówili, że klar powinno się pryskać zanim baza wyschnie (tak ok pół godziny po nałożeniu) ale nie wiem czy to prawda
OnasiS Opublikowano 19 Lipca 2011 Opublikowano 19 Lipca 2011 a ja mam pytanie. Użyłeś podkład do aluminium??
tokarka606 Opublikowano 20 Lipca 2011 Autor Opublikowano 20 Lipca 2011 Malowałem tym co było dostępne.Wżery u mnie były bardzo głębokie ,zobaczymy ile wytrzyma.
moscic Opublikowano 28 Lipca 2011 Opublikowano 28 Lipca 2011 Oj przyda sie. U mnie rowniez to tragicznie wyglada. Jedno pytanie. Jaka jest cena tych preparatow? I gdzie ich dostac?
Fazii Opublikowano 30 Maja 2013 Opublikowano 30 Maja 2013 http://images37.fotosik.pl/944/9ec44ddaf9ff378em.jpg Do pomalowania potrzebujemy taki zestaw.Podkład,baza i klar. Gdzie kupowałeś ten zestaw?
kowal007 Opublikowano 23 Listopada 2013 Opublikowano 23 Listopada 2013 tez miałe ten problem z utlenianiem blendy, ale ja sobie po lakierowałe na robocie i narazie jest ok
Rekomendowane odpowiedzi