wrclaguna Opublikowano 29 Października 2014 Autor Opublikowano 29 Października 2014 widze wersje US inna częstorliwośc
Boras27 Opublikowano 30 Października 2014 Opublikowano 30 Października 2014 A nie wiesz może co to za czujniki od temperatury moze kurde nie wiem co to jest i gdzie to przykrecic. A nie jest to czasami czujnik od poduszek powietrznych ??
wrclaguna Opublikowano 30 Października 2014 Autor Opublikowano 30 Października 2014 A nie wiesz może co to za czujniki od temperatury moze kurde nie wiem co to jest i gdzie to przykrecic. A nie jest to czasami czujnik od poduszek powietrznych ?? Zobzacz po kablach gdzie to idzie bo to nie ORI układ, on tak luzem jest ?
Boras27 Opublikowano 30 Października 2014 Opublikowano 30 Października 2014 Jest luzem ponieważ auto było uderzone i mechanik tego nie zamontował :/ tylko zakleił taśmą izolacyjną i przykleił do wiązki kabli ... nie chce tutaj zmieniać tematu przenieść posta do innego działu porobił bym więcej fotek może komuś się uda rozszyfrować co to może być ??
wrclaguna Opublikowano 30 Października 2014 Autor Opublikowano 30 Października 2014 Tak , zrób zeby watka nie zasmiecać zrob inne fotki ( kable i resztki obudowy)
mlody020 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Witam, Ponieważ nadszedł czas na wymianę żarników DS3, to przy okazji zerkałem czy da rade zamontować Homelink, po odkręceniu plastikowej osłonki przed oczami znalazłem taki oto kabel zamocowany w zaślepce (czy ten kabel jest do homelinka? a jeżeli nie to do czego?)
sowiq Opublikowano 29 Grudnia 2014 Opublikowano 29 Grudnia 2014 (edytowane) To czujnik temperatury na zewnątrz pojazdu. Z tym, że nie powinien tak luźno wisieć, tylko powinien być zamontowany w uchwycie przymocowanym do grilla. http://i.imgur.com/BHwEdju.png Edytowane 29 Grudnia 2014 przez sowiq
mlody020 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Dzięki, jest zamocowany w uchwycie na grillu tak jak piszesz. (do zdjęcia go wyjąłem)
Yoghurt Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 no i posty z wczoraj poszly sie kochac - wiec ponawiam pytania: 1) do ogolu - da sie przelozyc sama czesc z przyciskami do panelu lampek czy trzeba szukac calosci? 2) do WRC - masz same przyciski czy cala ta czesc z "siateczka"? odbierasz PW? bo cos kojarze, ze kiedys pisales ze przestajesz odbierac.
bigjasiu Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Da się kolego przełożyć, ja tak robiłem! tylko kupiłem w ASO nową maskownice lampki z wycięciem na przycisk homelink
Yoghurt Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Da się kolego przełożyć, ja tak robiłem! tylko kupiłem w ASO nową maskownice lampki z wycięciem na przycisk homelink o super. dzieki wielkie. ile mniej-wiecej ta maskownica kosztuje?
bigjasiu Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 (edytowane) Da się kolego przełożyć, ja tak robiłem! tylko kupiłem w ASO nową maskownice lampki z wycięciem na przycisk homelink o super. dzieki wielkie. ile mniej-wiecej ta maskownica kosztuje? masz już przyciski w sufit?? jak nie to dobrym rozwiązaniem jest kupić na allegro całą lampkę z przyciskiem i maskownicą ( z przyciskiem okna dachowego ). Wymontowujesz sam przycisk i kawałek blendy pod przyciski i przeszczepiasz do swojego. raz widziałem taki cały zestaw po 300 zł. a tu cały gotowy zestaw s-line http://allegro.pl/lampka-kabinowa-audi-a4-a5-otwieranie-bramy-s-line-i5119534732.html ja za sam przycisk dałem ponad 200zł plus ramka 160, tylko że prawie 1,5 roku temu Edytowane 9 Kwietnia 2015 przez bigjasiu
Yoghurt Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 a no wlasnie tego sie obawialem ze cena bedzie kosmiczna. mialem wlasnie na allegro wersje pod szyber (a ja go nie mam) ale skoro mozna wymontowac to biore z allegro. dzieki za pomoc
czwura Opublikowano 12 Maja 2015 Opublikowano 12 Maja 2015 Którędy idzie oryginalnie wiazka pod homelink? Od sterownika w kierunku lewego reflektora i potem lewym fartuchem do słupka?
bigjasiu Opublikowano 13 Maja 2015 Opublikowano 13 Maja 2015 fabrycznie Ci nie powiem, ja puściłem wiązkę od modułu w zderzaku przednim, komora silnika w kierunku komputera, wpadłem do środka i poszedłem lewym słupkiem w górę do przycisku. Po demontażu lewej maskownicy słupka jest już tam wiązka ( chyba do lampki sufitowej, kurtyn itp) podczepiłem się do niej uważając by nie zasłonić kurtyn!!!
czwura Opublikowano 24 Maja 2015 Opublikowano 24 Maja 2015 Do której wtyczki dokładamy pin w komforcie , czarnej, szarej czy niebieskiej ???
wrclaguna Opublikowano 24 Maja 2015 Autor Opublikowano 24 Maja 2015 Do której wtyczki dokładamy pin w komforcie , czarnej, szarej czy niebieskiej ??? Czarna wtyka 32 PIN , mostkujemy tu przewod od przycisku w podsufitce . Jesli posiadamy lusterko z czujnikiem wilgotności powietrza mostkujemy zaraz w wiazce kolo panela w podsufitce Kolor kabla to żółto/fioletowy .
czwura Opublikowano 26 Maja 2015 Opublikowano 26 Maja 2015 Sterownik skopiował sygnał z pilota, samochód mrugnął awaryjnie trzy razy a po wcisnieciu przycisku homelink nie otwiera bramy. Miał ktoś taki przypadek? Dodam że sterownik fabrycznie nowy. Wszystko zakodowane bez problemów.
bigjasiu Opublikowano 27 Maja 2015 Opublikowano 27 Maja 2015 Może masz kolego podobnie jak ja!? czyli kodowanie bramy BISECURE ( czyli tzw zmienne kodowanie ). Stare sterowniki nie obsługują tego kodowania, ja musiałem zmienić/dołożyć sterownik do bramy na zmienne kodowanie. Dodam że bramę mam z firmy Horman
czwura Opublikowano 27 Maja 2015 Opublikowano 27 Maja 2015 Może masz kolego podobnie jak ja!? czyli kodowanie bramy BISECURE ( czyli tzw zmienne kodowanie ). Stare sterowniki nie obsługują tego kodowania, ja musiałem zmienić/dołożyć sterownik do bramy na zmienne kodowanie. Dodam że bramę mam z firmy Horman Sterownik mam fabrycznie nowy produkcja 14.12.2014
Rekomendowane odpowiedzi