Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana przełącznika wycieraczek i odblokowanie pełnego FIS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy po odblokowaniu pełnego fisa powinna pojawiać się informacja o spalonych żarówkach ? Bo ja mam już odblokowany ale informacji o spalonych żarówkach nie posiadam ... :confused4: a może ktoś wyjaśnić różnice w kodowaniu :

xx?xx: Driver Information System (DIS)

0 - DIS 1

1 - Highline without DIS

2 - DIS 2

Opublikowano

Czy po odblokowaniu pełnego fisa powinna pojawiać się informacja o spalonych żarówkach ? Bo ja mam już odblokowany ale informacji o spalonych żarówkach nie posiadam ... :confused4:

to zależy

Opublikowano

Czy po odblokowaniu pełnego fisa powinna pojawiać się informacja o spalonych żarówkach ? Bo ja mam już odblokowany ale informacji o spalonych żarówkach nie posiadam ... :confused4:

to zależy

Od czego zależy ?

I jakie ma być ustawienie w tym :

xx?xx: Driver Information System (DIS)

0 - DIS 1

1 - Highline without DIS

2 - DIS 2

I jaka będzie różnica bo nie wiem o co chodzi ?

Opublikowano

kontrola przepalonych żarówek zależy np: od włącznika świateł jaki masz w aucie (bez literki na końcu nie będzie miał funkcji przepalonych żarówek)

a z tym DIS to nie wnikaj + wszyscy kodują DIS 1

a jeśli jesteś bardzo ciekawy to sprawdź i napisz czym się różnią

Opublikowano

kontrola przepalonych żarówek zależy np: od włącznika świateł jaki masz w aucie (bez literki na końcu nie będzie miał funkcji przepalonych żarówek)

a z tym DIS to nie wnikaj + wszyscy kodują DIS 1

a jeśli jesteś bardzo ciekawy to sprawdź i napisz czym się różnią

,,np. od włącznika świateł,, to jest główny element czy zależy od czegoś jeszcze ? bo zrozumiałem że jest to jeden z elementów :confused4:

Opublikowano

kontrola niesprawnego oświetlenia zależy przede wszystkim od tego, w jakiej wersji masz instalacje elektryczną.

Włącznik świateł i moduł centralnej elektryki to tylko dodatek w zależności od wersji.

Opublikowano

świetna robota miro_x :wink4:

dzieki za wyczerpujace podpowiedzi, wczoraj udalo mi sie wszystko zmontowac do konca i tempomat i fis i czujnik poziomu plynu w sprysk wszystko ladnie hula ale co ciekawe kupilem sobie ladnie wszystko w ASO a tu po rozebraniu nadkola okazalo sie ze sam czujnik w zbiorniczku jest;) nie bylo tylko wtyczki i zadnego kabelka ani u gory ani na dole :gwizdanie: wiec gdyby ktos potrzebowal to mam nowy czujnik do sprzedania :gwizdanie:

Wielkie podziekowania dla kolegi Siemiana ktorego level wtajemniczenia w rezanie podziwialem ostatnio;) i bez ktorego pomocy by sie nie obeszlo :good:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

witam!

przymierzam sie do wymiany manteki (ktorej nie moge dorwac) tak aby odblokowac fisa...moje pytanie...czy po zamontowaniu manetki i Vagowaniu ruszy mi pelen fis czy nie w kazdej audioli to sie udaje...gdzies czytalem ze cos moze zalezec od jakiegos madulu itd... prosze o odpowiedz bo nie wiem czy dalej szukac manetki obslugujacej pelen fisior :confused4:

Opublikowano

witam!

przymierzam sie do wymiany manteki (ktorej nie moge dorwac) tak aby odblokowac fisa...moje pytanie...czy po zamontowaniu manetki i Vagowaniu ruszy mi pelen fis czy nie w kazdej audioli to sie udaje...gdzies czytalem ze cos moze zalezec od jakiegos madulu itd... prosze o odpowiedz bo nie wiem czy dalej szukac manetki obslugujacej pelen fisior :confused4:

Odblokowanie pełnego FIS nie zależy od typu modułu jaki masz w samochodzie. Ja miałem F czyli ten najprostszy i nie było najmniejszego problemu z dołożeniem manetki i odpaleniem. Ze znalezieniem manetki nie powinieneś mieć problemu... możesz kupić zamiennik w dowolnej chwili na allegro chociażby, no chyba że wolisz ori używaną.

Opublikowano

Ja montowałem u siebie zamiennik manetki. nie odbiega jakością od kilkukrotnie droższego oryginału. Widać natomiast delikatną różnicę w odcieniu, szczególnie oznaczeń, które na ori części są zdecydowanie bielsze. poza tym bez zarzutu, moim zdaniem kupowanie nowego ori przełącznika to swego rodzaju ortodoksyjna wiara w cudowność części z ASO.

Opublikowano

Witam,ostatnio wymieniałem przełącznik wycieraczek i odblokowywałem pełny FIS.Programowanie zrobiłem zgodnie z opisem

Ostatnio zauważyłem,że nie działa mi jednak komunikat o spalonej żarówce.Miałem spaloną żarówkę w oświetleniu tylnej tablicy rejestracyjnej,a żadnego komunikatu na FIS-ie.

Co może być przyczyną?

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Nie masz modułu więc nie będzie działało ci powiadamianie o spalonej żarówce.

Odblokowanie Fis w tym przypadku nic nie daje.

Opublikowano

A jaki jest symbol i koszt tego modułu i gdzie na forum znajdę sposób jego założenia?

Może gra warta jest świeczki?

Opublikowano
  • Autor

Musisz poszukać. Idzie inny włącznik świateł i chyba moduł świateł. Szukaj. Nawet w tym wątku coś było pisane nt.

Opublikowano

Musisz poszukać. Idzie inny włącznik świateł i chyba moduł świateł. Szukaj. Nawet w tym wątku coś było pisane nt.

O module nic nie wiem ale ktoś już próbował z przełącznikiem świateł obsługującym tę funkcję i coś nie bardzo, były problemy z działaniem nie tylko informacji o przepaleniu ale z działaniem świateł jako takich. Być może moduł ma jeszcze znaczenie, a może są jakieś dodatkowe przewody w wiązkach? Temat wałkowany od jakiegoś czasu więc pewno gdyby to było dość proste i tanie to już mielibyśmy opatentowane.

Opublikowano

Co do świateł to przychodzi inny moduł i inna instalacja. U mnie była zmieniana instalacja na wersje z kontrolą żarówek i trzeba było zmienić moduł z 7 pinowego na 19 pinowy, więc troche kabli było by do dorobienia.

Opublikowano

Chyba sobie odpuszczę tą funkcję.ZA dużo oboty,a bez tego można się obejść.

Opublikowano

Aktywacja prędkościomierza cyfrowego w FIS w b7, da się czy ktoś odblokował?

Opublikowano

Aktywacja prędkościomierza cyfrowego w FIS w b7, da się czy ktoś odblokował?

skąd masz info o takim czymś?

ja mialem poprzednio passata b6 i tam przy tempomacie wyswietlana byla w lewym dolnym rogu cyfrowo predkosc na jaka ustawiono tempomat :wink4:, nie wiem czy o taka cyfrowa predkosc chodzi czy nie :gwizdanie: