Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVJ] Montaż gazu do AVJ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WitamPanowie ,

Jakis czas temu zamieniłem B5 ANB na B6 AVJ oczywiście 1.8T :)

ANB 10 lat na gazowni i nie było zadnych wiekszych problemów spalanie srednio ok 11-12L

Zamierzam do AVJ wwstawic gaz i pytanie czy sie opłaca - czytałem ze AVJ sporo palą? Jakie instalki polecacie ?

Prosze o prawdziwe opinie najlepiej osób posiadające takie motory.

dziekuję colak.

Opublikowano

stag 300 plus

wtryski Hanna pojedyncze

reduktor AC R01

butla do jazdy do przodu

myślę ze ten zestaw się sprawdzi.

Opublikowano

oki dzieki sprawdzę ten zestaw a jak z tym splaniem prawda ze 16-18 litrów gazu plą AVJ-ty?????

Opublikowano

nie pamiętam dokładnie jaki silnik ma kolega w skodzie ale chyba AVJ własnie i ja go gazowałem chwali sie spalaniem około 12-13 tylko ze skoda lżejsza:)

Opublikowano

10-15 litrow bfb 163km Quattro, zestaw mam taki jak kolega wyzej wymienil i sobie chwale

Opublikowano

mi na BRC SQ24 palił od 8 do 17

Opublikowano

stag 300 plus

wtryski Hanna pojedyncze

reduktor AC R01

butla do jazdy do przodu

myślę ze ten zestaw się sprawdzi.

Też mam AVJ. Co kolega ma na myśli pisząć "butla do jazdy do przodu"?

Pozdrawiam

Opublikowano

"butla do jazdy do przodu" - jeśli masz butle w koło to po podniesieniu wykładziny i zdjęciu dekla z butli tak żeby dostać się do wielozaworu to stojąc za samochodem nie możesz widzieć wielozaworu, jeśli stojąc za samochodem doskonale widzisz wielozawór i wskazanie lpg na nim to masz butlę do jazdy na wstecznym. Czyli gdzieś d połowy zbiornika jak dasz buta możne przełączyć na benzynę

Opublikowano

no no ciekawe nie wiedzialem o tym , czyli jest cos w tym ze AVJ pali wiecej jak inne 1,8T a jakiej srednicy macie przewody zasilajace parownik fi 6 czy 8 ?

Opublikowano

do 150km to spokojnie 6mm

Opublikowano

tylko 8mm

6 to juz za mało

Opublikowano

no własnie i tu sie zaczyna:( i mam dylemat poniewaz juz jak miałem ANB to były podejzenia ze nie ogarnia tematu stąd moje pytanie :( ciekawe jak to jest ??? no i to spalnie mnie przeraza niestety :(

Opublikowano

ludzie jeżdżą bez problemu na 6mm do 190km chcesz mieć pewność to załóż 8mm faro miedź nie da gwarancji.

Opublikowano

ludzie jeżdżą bez problemu na 6mm do 190km chcesz mieć pewność to załóż 8mm faro miedź nie da gwarancji.

mam u siebie brc 24sq na faro i jezdzi

Opublikowano

Powiem tak mam stag 4plus reduktor artick valteki czerwone spalanie w trasie czy jadę 90 czy 140 to 10 litrów gazu w mieście do 14 gazu a tak jak instalacja jest Oki to nie zapali ci się błąd sondy nasze silniki są bardzo czułe za dużo elektroniki .

Opublikowano

reduktor artick valteki czerwone

Nie polecił bym tego do silnika 1.8T

Opublikowano

powiem tak nie narzekam chodzi jeździ nie mam problemu wiem że wtryski to sztuka ale co zrobić.

Opublikowano

valteki dają gazu na około 30 koni z cylindra ty masz 37.

Opublikowano

a nie chodzi o czasy wtrysku prędkość ich działania .Ja i tak będę zmieniał na hana

Opublikowano

Tak też są za wolne żeby stabilnie pracować na wolnych obrotach ale tym nie ugotujesz głowicy tylko będziesz miał problemy z biegiem jałowym, za mała wydajność wtrysków i reduktora to jest ważne dla dobrej kondycji głowicy.