Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B8 CAGB] Mój nowy nabytek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"Może Ci nie utnie, nie zgilotynuje w znaczeniu"...

Oby! Bezpiecznej jazdy! Bardzo ładne :audi: :th:

Opublikowano
  • Autor

5. mam skrzywienie na punkcie muzyki - dałem sobie spokój z systemem B-O, ale wziąłem Audi Sound System z kilkoma głośnikami więcej no i equalizerem. Zapraszam do środka na Pink Floyd - kapcie spadają przy Division Bell

Hmm... To kiedy mówisz, że będzie okazja Floydów posłuchać?? Może wybierasz się 1 marca do Spodka na koncert Australian Pink Floyd Show? :)

A co do samego auta to wiadomo: :th: :hi:

No sorry, ale w Spodku nie będę. Wątpię żebym znalazł czas.

A na Floydów zapraszam zawsze. Wczoraj dałem troszkę ognia, lekko się szybki aż wygły przy High Hopes :tongue4:

Konkretne dźwięki, nie ma co !!

Zdrowaś

K.[br]Dopisany: 18 Luty 2008, 10:52 _________________________________________________

"Może Ci nie utnie, nie zgilotynuje w znaczeniu"...

Oby! Bezpiecznej jazdy! Bardzo ładne :audi: :th:

Dzięki serdeczne za życzenia ! :hi:

Staram się jak mogę !

Zdrowaś

K.[br]Dopisany: 18 Luty 2008, 10:54 _________________________________________________

Piękne autko gratuluję!

Tylko tak z ciekawości , bo to już musztarda po obiedzie: jeśli nówka to dlaczego nie w salonie w DE? Kiedyś porónywałem ceny i różnice są spore. Wprawdzie nie wiem ile dałeś i jakie masz warunki w polskim salonie ale tu zrobiłem taką na oko konfigurację: http://www.wrzuta.pl/pliki/rqfbXGaHrB/

tyle że w DE są w serii 17`` i wrzuciłem jeszcze ksenony adaptive, diodowe do dziennej i parę pierdół, zresztą sobie porównasz i te 37500 Euro co wyszło na dzień dobry to myślę że do 36 jeszcze by zbił

Fajna kalkulacja, dziękuję

Zdrowaś

K.[br]Dopisany: 18 Luty 2008, 10:57 _________________________________________________

Wreszcie pierwsza B8 na forum :)

Bardzo ładnie sie prezentuje i tak jak koledzy wyzej piszą większa fela i bedzie lux.

Ja bym preferował inny kolor ale najwazniejsze ze tobie sie podoba :>

Ile Ci pali po miescie bo bardzo ciekaw jestem ile ten silniczek potrzebuje na 100Km.

Odpowiedź jest następująca - wczoraj po raz pierwszy zapełniałem bak po przejechaniu 900 km. Spalanie wyszło w cyklu mieszanym 6,1

Nie wiem, czy to dobrze czy źle, ale chyba dramatu nie ma. Wiem, że ma się to nijak do tego co wbili w książkę, ale traktuję informację o zużyciu "4,3 l na 100" jako pomiar z Marsa, do tego przy zerowym oporze, jeździe z górki i z żaglem :naughty:

Ściema, krótko mówiąc.

Ale satisfaction jest niezła. I te miny przechodniów - bezcenne :tongue4:

Zdrowaś

K.

Opublikowano

Eno odlotowa :kox: Tylko te liczniki mnie sie nie widzą przypominają mi Alfe :kwasny:

Opublikowano

Super sprzet, wszyscy cieszymy sie razem z Tobą.

tak te zdjęcia powklejałeś, że miałem niezłą adrenaline przed otwarciem kolejnego :) dosłownie jak ja bym go kupował :D

Ciekawe czy wiekszość tak się czuła :P

btw czekamy na dalsze wrazenia :)

wiadomo, wszystko wychodzi w praniu...

Opublikowano
  • Autor

Super sprzet, wszyscy cieszymy sie razem z Tobą.

tak te zdjęcia powklejałeś, że miałem niezłą adrenaline przed otwarciem kolejnego :) dosłownie jak ja bym go kupował :D

Ciekawe czy wiekszość tak się czuła :P

btw czekamy na dalsze wrazenia :)

wiadomo, wszystko wychodzi w praniu...

Czyli wyszło tak, jak miało być ... Napięcie miało rosnąć, bez dwóch zdań.

O minusach na razie jeszcze nie mogę nic napisać. Niunia już prana, ale coś nic nie chce w tym praniu wyleźć

Poczekamy, zobaczymy :tongue4:

Zdrowaś

K.

Opublikowano

Super autko, mijalem takie ostatnio na drodze i zaparlo mi dech w piersiach ;) Te reflektory po prostu powalaja... Ciekawe czy kiedys bedzie mozna kupic takie "zmodyfikowane" do mojego :P

PS. z tym 280km/h na liczniku to chyba troche przesadzili :naughty:

Opublikowano

Jak pierwszy raz zobaczyłem A5 (krótki tunel, ciemnawo, diody :kox:) to już zacząłem odkładać pieniądze, a teraz...rezygnuje z planów na chipa, alusów i jeszcze paru drobiazgów i wszystko wrzucam do Świnki :polew:

Fura zaje...fajna :th:

Opublikowano
  • Autor

Super autko, mijalem takie ostatnio na drodze i zaparlo mi dech w piersiach ;) Te reflektory po prostu powalaja... Ciekawe czy kiedys bedzie mozna kupic takie "zmodyfikowane" do mojego :P

PS. z tym 280km/h na liczniku to chyba troche przesadzili :naughty:

Dobra uwaga - wczoraj przyjrzałem się nieco bliżej tematowi licznika w książce gwarancyjnej. Jak wół stoi, że max prędkość to 211/h.

I tak sobie myślę, że na szczęście licznika nie pociągnęli jeszcze bardziej w górę :>

Zdrowaś

K.

Opublikowano

lampki wsadź po drugim lifcie , białe kierunki i ... hihi żarcik :tongue4: autko wypasik, chociaż

:polew: :polew: popłakałem sie z tymi lampami po II lifcie

Autko super , fakt ta felga niedojże że mała to jeszcze średnio ładna. Ogólnie wielkie gratki. Auto ładne szczególnie konsola , zegary. Jestem ciekaw porównania głośności w środku CR do poprzednika PD.

Klamki też moim zdaniem są jakoś tak za nisko - dziwnie to wygląda. Dla mie osobiście to najładniejszym modelem A4 jest B6 i nic mnie nieprzekona.

Opublikowano

lampki wsadź po drugim lifcie , białe kierunki i ... hihi żarcik :tongue4: autko wypasik, chociaż

:polew: :polew: popłakałem sie z tymi lampami po II lifcie

Autko super , fakt ta felga niedojże że mała to jeszcze średnio ładna. Ogólnie wielkie gratki. Auto ładne szczególnie konsola , zegary. Jestem ciekaw porównania głośności w środku CR do poprzednika PD.

Klamki też moim zdaniem są jakoś tak za nisko - dziwnie to wygląda. Dla mie osobiście to najładniejszym modelem A4 jest B6 i nic mnie nieprzekona.

Moim zdaniem fele trzeba zmienić, niestety te z B7 nie pasują:(( Jeden z moich kientów uparł sie na |RS-owe i mówił mi, że tylko zwiększył średnicę u dobrego tokarza hehe i pasi. Co do głośności tutaj jest zdecydowanie lepiej, samochód szczególnie na zimno jest zdecydowanie cichszy. Co do klamek to moim zdaniem są ładniejsze od poprzedniczek w B7 czy B6 no i zdecydowanie bezpieczniejsze, "po wypadku hehe"

Pozatym jak któryś z klubowiczów ma ochotę pojeździc A4 B8 2.0 tdi 143KM (rejon Lubelski) to zapraszam do salonu, ale zastrzegam, jak będę zajęty to niestety nici z jazdy.

Tak nawiasem to będę miał za około 3 tygodnie A4 B8 2.0 TDi (niestety tylko 143KM, nieudało mi się zamienić na 170KM) ale w multitroniku i a AUDI DRIVE SELECT, także będzie można popróbować, coprawda bez aktywnego układu kierowniczego tylko ze zwykłym servotronikiem, ale i tak warto.

Wracając do felg to do A4 pasują felgi ze srebrnego A4 w galerii: :evil:

http://picasaweb.google.pl/czajeno/SzkolenieAudiA4Monachium/photo#5168051759829735138

Opublikowano

A czy to prawda że oprócz nowości jką jest CR w tym silniku dorzucono również łańcuch zamiast paska rorządu??

Opublikowano

to ile masz tam głośników i jakiej mocy???

Opublikowano

Kamyk no i jak wrazenia po pierwszych paru dniach.. ?? W dalszym ciagu same zalety czy wylapales juz jakas wade...

Napisz cos kolego o tym sliniku.. zawieszeniu.. etc.

Opublikowano

szybkie podsumowanie.. auto ladne wiadomo wiadomo gratuluje zakupu... ale w kapciach do samochodu coby posluchac muzyki :)?? A tak jak ktos wczesniej oburzyl sie porownujac auto do kobiety... hm.... nie ma co porownywac wiadomo ze fura to fura. Wracajac do auta mam nadzieje ze miejsca przysporzyli w srodku szczegolnie z tylu by sie zdalo.

Pochwalony

Opublikowano

To rozumiem to jest to co kroliczki lubia najbardziej :drool: :thumbup::audi::a4fan::quattro:

Opublikowano
  • Autor

to ile masz tam głośników i jakiej mocy???

z tego co wyczytałem, to jest łącznie 9 głośników o mocy 80 watt, do tego zmieniarka na 6 płyt

zdrowaś

K.

Opublikowano
Wracajac do auta mam nadzieje ze miejsca przysporzyli w srodku szczegolnie z tylu by sie zdalo.

Pochwalony

W piątek jeździłem testową w salonie, miejsca z tyłu nie przysporzyli... i bardzo dobrze, od miejsca to są A6, czwórka jest nadal zgrabna i w sam raz. Tylko ta chora polityka cenowa w Polsce. Jest zdaje się forumowicz pracujący w salonie (bodajże w Lublinie?), może dowie się w centrali dlaczego za te same pieniądze co 2.0 TDI w PL (131.350), kupię w Niemczech 2.7TDI (36.950 Euro czyli po 3.55 wychodzi parę stów różnicy) - ceny z cenników z multitronikiem (2.7 w DE nie ma 6-biegów), lub przy tych samych wersjach zostanie mi kasy na taki dopas że hej? No i właśnie same ceny doposażenia np. Navi w DE 2.790 czyli ok. 9.900,-zł , a u nas 12.820,- no chore ceny

Opublikowano
  • Autor
Wracajac do auta mam nadzieje ze miejsca przysporzyli w srodku szczegolnie z tylu by sie zdalo.

Pochwalony

W piątek jeździłem testową w salonie, miejsca z tyłu nie przysporzyli... i bardzo dobrze, od miejsca to są A6, czwórka jest nadal zgrabna i w sam raz.

Troszkę mnie zaskoczyłeś.

Porównywałem w salonie obydwie wersje (B7 z B8). Myślę dokładnie odwrotnie, że szczególnie miejsca z tyłu nie oszczędzano i konkretnie dorzucono. Świadczyłoby o tym zwiększenie rozstawu osi o 14 cm, co jak wiadomo, jest poważną modyfikacją. Czytałem też gdzieś, że ten sam rozstaw jest węższy o cal w porównaniu z A6. Więc skoro nie na miejscu z tyłu, to gdzie to się schowało ?

Zwiększenie bagażnika z 420 do 280 litrów nie ma chyba tutaj nic do rzeczy :)

A jeździ się milusio, tylko te radary .............. :angry:

Zdrowaś

K.

Opublikowano

Może niejasno się wyraziłem, chodziło mi o to że nie napompowali go do jakichś "rodzinno-wycieczkowych" rozmiarów, oczywiście że jest trochę więcej miejsca, ale do innych aut klasy średniej typu Passat, Avensis itp to jednak jest ciasno ... i bardzo dobrze (cały czas mówimy oczywiście o tyle, przód - wiadomo człowiek siada i jak szyty na miarę garnitur)

Opublikowano

No to ciesze sie ze jest porozumienie. Ktos z ponad 180 wzrostu za kierka i z tylu juz podobny osobnik nie zasiadzie, ale tego nie trzeba nikomu mowic. Wiadomo ze ma zostac zgrabna ale wlasnie kosztem bagaznika dodac miejsce z tylu na dlugie kulasy.