Kabar Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Dość często spadają mi obroty do poziomu praktycznie "0" na obrotomierzu i po chwili wracają do normy. Dzieje się to np przy ruszaniu albo dojeżdżaniu na sprzęgle do skrzyżowania itp. Także w czasie zmiany biegów. Czym może to być spowodowane? VAG nic nie pokazuje.
Kabar Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Jest takie cudo? Gdzie szukać? przy pedale czy skrzyni?
majkel_majki Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Przy pedale, nad konsolą pedałów. Wygląda jak czujnik stopu, nie wiem jak się do niego dobrać bo ja pedału sprzęgła nie mam.
WIŚNIA Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 ja coś podobnego miałem chyba jak przepustnica była czorna
Kabar Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Sprawdzałem, brak takiego czujnika.
paput Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 jak dla mnie silniczek krokowy do sprawdzenia
Fakier Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Przyłączam się do opinii kolegi WIŚNIA Najpierw czyszczenie przepustnicy, potem adaptacja.
Kabar Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Adaptacja? Przecież to przepustnica na linkę.
szymus_k Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 ja bym sprawdził jeszcze odmę - może wężyki sie pozatykały
Kabar Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Przepustnicę wyczyściłem, udrożniłem obie odmy (wężyki od pokryw rozrządu do dolotu), zmieniłem wężyki od podciśnień, wyczyściłem krokowca i dalej to samo. Obroty spadają i albo silnik zgaśnie albo obroty przez chwilę falują i wraca do prawidłowych. Jakieś pomysły?
majkel_majki Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Przepływka brudna Od kiedy w ABC jest przepływomierz?
Kabar Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Najchętniej podpiąłbym drugiego krokowca na próbę ale nie mam niestety... Powalczyłem dziś trochę i po godzinie kombinacji Vagiem, resetowaniu kompa itp zaczął lepiej pracować ale nadal nie jest tak jak być powinno.
Rekomendowane odpowiedzi