bart82106 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Witam! Czy ktos wie cos na temat wymiany prowadnicy (rurki) w ktorej siedzi bagnet od oleju? zlamal mi ja ostatnio pewien znachor i nawet sie nie przyznal... dzieki!
Alin Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Witam. Czy chodzi Ci Kolego o tę część pomarańczową? Jeśli tak to pozycja 12 z tej listy. Kupowałem ostatnio do swojego samochodu (pękła przy wyciąganiu bagnetu). Cena w Rzeszowie w ASO 18,73 PLN. Czas wymiany 5 minut
miro_x Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Czy w AWX jest taka sama jak w AVF bo wydaje mi się że jak sprawdzałem to u mnie jest jedna nie dzielona i kosztuje coś około 80 zł ?
tomek533 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Czy w AWX jest taka sama jak w AVF bo wydaje mi się że jak sprawdzałem to u mnie jest jedna nie dzielona i kosztuje coś około 80 zł ? ja skleiłem, poksipol plus rurki miedziane odpowiedniej średnicy, później znalazłem na allegro takie coś za 5 zł wygląda dokładnie tak samo jak ta moja przy AWX, nie kupowałem i nie wiem co to jest i czy się nadaje http://allegro.pl/rurka-miarki-oleju-audi-a3-a4-a6-1-9tdi-seat-skoda-i1786864871.html
matti_1986 Opublikowano 23 Listopada 2011 Opublikowano 23 Listopada 2011 panowie widzę ze Świerzy jest temat bodajże z sierpnia wiec zapytam wyczytałem już w innych postach ze taki owy plastik który mi się niechlubienie ułamał można kopic w aso lub motoryzacyjnym to już wiem ale teraz pytanie jak to wymienić jak tam dostępu nie ma za bardzo ( na zdjęciu chodzi mi o element numer 12 ten plastik w który wchodzi bagnet pomóżcie w miarę szybko bo boje się ze mi olej wycieknie :P:P hehe
ROBERT Opublikowano 23 Listopada 2011 Opublikowano 23 Listopada 2011 Bodajże ( jeżeli dobrze pamiętam ) przekręcasz go w lewo lub w prawo i powinien wyjść do góry
matti_1986 Opublikowano 23 Listopada 2011 Opublikowano 23 Listopada 2011 hehehe ok jakby tak sie dalo to by nie pytal tylko jak tam wlozyc reke zyby to przekrecic
ROBERT Opublikowano 24 Listopada 2011 Opublikowano 24 Listopada 2011 hehehe ok jakby tak sie dalo to by nie pytal tylko jak tam wlozyc reke zyby to przekrecic To już z takim pytaniem musisz zwrócić się najlepiej do "Przyjaciólki"
matti_1986 Opublikowano 24 Listopada 2011 Opublikowano 24 Listopada 2011 tylko sprawa jest tego typu ze ogolnie ten plastik mam wyciagniety polowicznie bo mniejsza polowa zostala na rurce i teraz jak to zdemontowac zeby nasunac nowa rurke nawet jakbym sie dostal do tego to ciezko bedzie przekrecic taki malutki plastik
dariodario Opublikowano 24 Listopada 2011 Opublikowano 24 Listopada 2011 nic się nie przekręcą. Jak silnik nie pali to grzej suszarka do włosów i ciąg do góry. Potem nowy element wciśnij i nic nie kręć. I nie mów że nie ma dostępu bo jest. No chyba że niechce ci się osłony górnej silnika ściągać
Rafi78 Opublikowano 24 Listopada 2011 Opublikowano 24 Listopada 2011 Przecież jak masz zdjętą osłonę to nawet jak masz dużą dłoń to i tak miejsca jest wystarczająco, sama pomarańczowa rurka bagnetu w motoryzacyjnym 5,50zł wymiana ze zdjęciem i założeniem osłony 10 min.
matti_1986 Opublikowano 24 Listopada 2011 Opublikowano 24 Listopada 2011 :wallbash:nie wiem o jakiej oslonie mowicie ale jak probuje wlozyc reke od prawe strony to niedostaje . chcialem to skleic bo myslalem na pocztku ze tego nie da sie dokupic i mialem trudnosci wiec nie wciskajcie mi tu kitu panowie bo wiem co mowie , wy obydwoje macie 1.9 diesel a ja mam 1.8 benzynka calkiem inna budowa silnika !!!
gregson Opublikowano 26 Listopada 2011 Opublikowano 26 Listopada 2011 ciągniesz go góry nic nie kręcisz też mi się uje**bała we wtorek najlepiej wciśnij kawałek jakiejś czystej szmatki w otwór coby nic ci tam nie wpadło jak będziesz ściągał ta część co została na dole, bierzesz kombinerki łapiesz i ciągniesz
Rekomendowane odpowiedzi