el magico Opublikowano 16 Marca 2009 Opublikowano 16 Marca 2009 elektroda jestem zbanowany bo wytykałem błedy jakiemus adminowi ze pieprzy głupoty i daje ostrzezenie nie znajac tematu. a za 200 zeta to chyba kolo mi naprawi immo i bynajmniej je bede mial... chyba ze sa tansze te odblokowywacze?
arczi900819 Opublikowano 16 Marca 2009 Opublikowano 16 Marca 2009 Tańsze to chyba kiedyś widziałem. Ale poniżej 100-150zł to i tak nie zejdziesz i to jest jedyny problem...
el magico Opublikowano 17 Marca 2009 Opublikowano 17 Marca 2009 Udało sie, te dwa bolce sie nie ułamały tylko wykrzywiły, udało sie wyprostować i podpioc kabel ale nie zapala ... nie mam siły - znacie kogos z okolic katowic od immo? bylem u elektronika chu.. skasował 450 za usuniecie immo. powiedzial ze sterownik sie zepsul i usunol immo z tego sterownika (niby zadnym badziewiem typu z allego) czyli jak niby to zrobił? i da sie kompem?
bertolos Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 witam , u mnie jak u wielu kolegów immo padło przy słabym aku. i teraz zapala i odrazu gasnie i mruga kontrolka , czy jest mozliwosc zrobic vagiem jakies cuda jak nie pomorze czyszczenie tasmy przy kierownicy?
arczi900819 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 bertolos spróbuj "walnąć" ręką pod spodem kierownicy tam mniej więcej gdzie jest ten styk do czyszczenia. U mnie pomogło... ale i tak go przeczyszczę. A co do Vag-a to nic nim nie zrobisz.
webartek Opublikowano 19 Czerwca 2009 Opublikowano 19 Czerwca 2009 W warsztacie w Białymstoku za usunięcie tej usterki zaśpiewali 360zł. A dzięki tej instrukcji wydałem tylko parę złotych na śrubokręty. Jednak kilka pomocnych wskazówek kolejnym "majstrom": - śrubokręt TORX rozm. 30 do odkręcania poduszki powietrznej podobnie jak krzyżak (gwiazdka) do odkręcania śrubek dolnej osłony kierownicy (tej która okrąża stacyjkę) powinien być wyjątkowo cienki i odpowiednio długi. Ja osobiście nie potrzebowałem łamanych, więc nie są one niezbędne jak to napisał jeden z poprzedników - rozkręcając obudowy natknąłem się na kilka połamanych plastikowych części o tyle ważnych, że wkręcało się w nie śrubki, więc dobrze jest zaopatrzyć się w klej typu kropelka, czy super glue - najlepiej jest sobie posegregować lub zapisać kolejność przykręcania części oraz które śrubki do których części będą przykręcane ( oszczędność czasu i nerwów ) I na końcu dziękuję autorom tematu za zaoszczędzenie kilku setek.
malyzales Opublikowano 29 Czerwca 2009 Opublikowano 29 Czerwca 2009 witam wszystkich zrobiłem zgodnie z opisem i imobiliser zaczął działać jakby ręką odjął nie musiałem nic lutować wystarczyło że pare razy włożyłem i wyjąłem wtyczke z gniazda nie miałem żadnej korozji poprostu styki zaśniedziały ale mam problem bo nie gaśnie kontrolka od air baga czy chodzi o wykasowanie błędów przy pomocy vaga czy źle podłączyłem air baga ?? proszę o pomoc z góry dziękuje i pozdrawiam mały zales
grzes1150 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Opublikowano 29 Czerwca 2009 A mi w grudniu tak robił że zapalał i od razu gasł i mrugała kontrolka od immo. Zdarzało się to często ale zwalczyłem temat szybko i bez odkręcania jednej śrubki. A zrobiłem to tak: Wokół stacyjki jest taka gumowa zaślepka i przy pomocy śrubokręta wyjąłem ją i pod odpowiednim kątem widać wsuwkę do obwodu immo. Wziąłem w dłoń czyścik w aerosolu (taki do przepływek i układów elektronicznych) z dyszą- rurką i mocnym ciśnieniem zpsikałem tą wsuwkę. Założyłem gumową zaślepkę i po kilku minutach już paliłem i jazda. Od tamtej pory zapomniałem o problemie. Robiąc takie czary trzeba tylko uważać żeby stacyjki nie zalać bo jak wiadomo w stacyjce jest jakiś smar i po wypłukaniu mogła by nie chodzić najlepiej.
pablo_9 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Opublikowano 29 Czerwca 2009 witam wszystkich zrobiłem zgodnie z opisem i imobiliser zaczął działać jakby ręką odjął nie musiałem nic lutować wystarczyło że pare razy włożyłem i wyjąłem wtyczke z gniazda nie miałem żadnej korozji poprostu styki zaśniedziały ale mam problem bo nie gaśnie kontrolka od air baga czy chodzi o wykasowanie błędów przy pomocy vaga czy źle podłączyłem air baga ?? proszę o pomoc z góry dziękuje i pozdrawiam mały zales Nie odłączyłeś aku, pewnie dlatego zapaliła się kontrola AirBag ?!. Podłącz VAG'a i wykasuj błąd powinno być OK.
arczi900819 Opublikowano 1 Lipca 2009 Opublikowano 1 Lipca 2009 Na pewno pomoże bo zawsze ten błąd wywala jak aku się nie odłączy. grzes1150 ciekawy pomysł zarzuciłeś, zobaczę czy pomoże u znajomego w audicy
grzesu3 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Witam Panowie jak oznaczyć położenie kierownicy?
sstudi Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 po odkręceniu sruby mocującej kierownice (torx 55) ostrożnie wyciągnija ją trzymając kierownice. Flamastrem, mazakiem, czymkolwiek co sie nie rozpusci, zrob 3 kreski przechodzące przez kierownice i element na którym trzyma sie kiera. Jak rozkręcisz bedziesz wiedzial o co chodzi
Tomek4don Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Czy jest może ktoś z bydgoszczy kto zna sie na naprawieniu immobilizera. Czasem musze 10min czekac az auto odpali, niechce kontrolka zgasnać wogle dopiero gdzieś za 20 razem czasem za 2 ;/ szukam pomocy i rady
Pandzior Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Czy jest może ktoś z bydgoszczy kto zna sie na naprawieniu immobilizera. Czasem musze 10min czekac az auto odpali, niechce kontrolka zgasnać wogle dopiero gdzieś za 20 razem czasem za 2 ;/ szukam pomocy i rady To przeczytaj pierwszy post tego wątku.
Tomek4don Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 a czy jest może ktoś w bydgoszczy kto robił to już i by sie podjąl tego naprawy????? chyba ze jakiś elektryka dobrego polecacie ??????? pilnie musze to zrobić....
komar11 Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Opublikowano 16 Sierpnia 2009 pytanko, czy po takim zabiegu zgasnie kontrolka? dodam że nie mruga kontrolka immo, tylko świec żarowych, czy musze wykasować błąd vagiem.
arczi900819 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 przeczyszczenie styku przy stacyjce jest do immo. świece żarowe to już trzeba by vag-a podpiąć
Rekomendowane odpowiedzi