Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Brak sygnału niewyłaczonych swiateł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

szukałem ale nie znalazłem tematu . Chodzi o to ze przy właczonych swiatłach i wyjeciu kluczyka z stacyjki auto dawało sygnał a tera cicho . Jaka moze byc przyczyna i jak rozbiera sie włacznik swiateł.

Pozdrawiam.

Opublikowano

a po co chcesz rozbierac wlaczyc swiatel ? pewnie buzzer padl ale na poczatek sprawdz bezpiecznik od buzzera .... buzer w b5 masz w liczniku a w b6 chyba pod kierwnica

Opublikowano

A na fisie wyswietla się ze są otwarte drzwi?

Opublikowano

U mnie też od jakiegos czasu nie brzęczy i podczas testu vagiem tez nie ma gongu. Który to jest bezpiecznik od tego buzzera w B6?

Opublikowano

Najprawdopodobniej padł buzzer,ostatnio robiłem go u kumpla w B7.W B6 także znajduje się on w zegarach,trzeba kupić jakiś zegar może być od anglika(żeby było jak najtaniej) no i przelutować.Stoi z tego co pamiętam na trzech łapkach,ale trzeba rozkręcać trochę zegary bo znajduje się od wewnętrznej strony.

Opublikowano

Ja w B5 załozełem glosniczek ze sluchawek od wolkmena P&P

Opublikowano

No trzeba wyjac licznik. Od tylu licznika jest zamontowany ten głosniczek wiecej nie pomoge bo juz nie pamietam ale potrzebna bedzie lutownica do przelutowania go.Poradzisz sobie :>

Opublikowano

buzzer niema swojego bezpiecznika,a znajduje sie w liczniku,jestem własnie w trakcie wymiany swojego,tylko musze kupic jakis głosniczek.

Jestem własnie po wymianie i mam uwagi z jego wymiany,musi to być zwykły głosniczek z np.słuchawki,mini kolumienek,poniewaz sygnał z zegarów jest juz modulowany głosniki piezoelektryczne modulowane nie beda działac,bo taki kupiłem w sklepie,bo pasował w ten otwór w liczniku i lipa :thumbdown:,teraz zastosowałem głosniczek ze starego komputera i jest ok :good:

Opublikowano
buzzer niema swojego bezpiecznika,a znajduje sie w liczniku,jestem własnie w trakcie wymiany swojego,tylko musze kupic jakis głosniczek.

Jestem własnie po wymianie i mam uwagi z jego wymiany,musi to być zwykły głosniczek z np.słuchawki,mini kolumienek,poniewaz sygnał z zegarów jest juz modulowany głosniki piezoelektryczne modulowane nie beda działac,bo taki kupiłem w sklepie,bo pasował w ten otwór w liczniku i lipa :thumbdown:,teraz zastosowałem głosniczek ze starego komputera i jest ok :good:

A masz może jakieś fotki jak ten głośniczek wygląda ?

Opublikowano

Dołączam sie do pytania.

Czy w b6 rownież sygnał powinien sie odezwać jak zapala sie rezerwa?

Opublikowano

Tak, jak rezerwa się zapala to jest krótki sygnał.

Opublikowano

To ja nie mam sygnału ani rezerwy ani ostrzeżenie o zapalonych światłach... ten sam buzzer z a to odpowiada?

Opublikowano

Robiłem ostatnio ogólny test wszystkich modułów VAGiem i nie było dźwięku. Widzę, na tamtym temacie, że się z tym uporałeś. Po wyjęciu zegarów wystarczy tylko odpiąć stary buzzer, podpiąć głośniczek łącząc kabelki lub lutem i już działa?