Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
U mnie coding II nie bangla

u mnie tez, ale z tego co wiem, to nie w kazdym module dziala opcja coding II

no tak, a do wypalania DPF zgodnie z linkiem Grzegorza ten modul jest potrzebny.. mam za slaby kabelek.

jak tam autko? spore przebiegi? robimy mape na jesien?

ja sie w ten weekend przejade do PL, juz sie ciesze na traske, bo na codzien rowerem, a ostatnie weekendy turystycznie California - audi stoi na parkingu i czeka ;) w weekend zaloze listwe zderzaka przedniego od s4, nie kumam dlaczego tego nie dawali seryjnie do 3.0 quattro. autko wyglada bardziej szlachetnie.

patrz cubrowoz:

11910274.jpg

• Odpowiedzi 34,8 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

ale chyba B8 ma inna opcje regeneracji niz przez Coding II - jesli chodzi o DPF i opcje Coding II to wypalalem koledze w A3 1.9 TDI 2007 rok i na tym samym kablu opcja byla dostepna.

W B8 wypala sie DPF serwisowo z opcji BASIC SETTING - tam masz awaryjna regeneracje do 3.0 TDI

Opublikowano
ale chyba B8 ma inna opcje regeneracji niz przez Coding II - jesli chodzi o DPF i opcje Coding II to wypalalem koledze w A3 1.9 TDI 2007 rok i na tym samym kablu opcja byla dostepna.

W B8 wypala sie DPF serwisowo z opcji BASIC SETTING - tam masz awaryjna regeneracje do 3.0 TDI

zgadza sie, sam mam 10.6 i nie ma problemu :wink:

Opublikowano

no wlasnie tez to znalazlem ale cos zle robie..

najpierw kaze mi wcisnac pedal hamulca, potem gazu, pozniej po sekundzie wyswietla ze FINISHED CORRECTLY / CANCEL

jak to robicie?

Opublikowano

jaka opcje wybierasz? i dlaczego chcesz regenerowac filtr, kiedy jest dobry?

Opublikowano

Ok juz mam, przepraszam przeoczyłem ten post.

Wiec kolega tez ma CAPA? tak?

przede wszystkim o ile wiem, to musisz zobaczyc, jaki jest stan zapchania filtra? Nastepnie sprawdz pozycje Oil Ash - jesli jest pow. 0.52 to juz raczej DPF do wymiany...

Co do samej procedury... nigdy jej u siebie nie przeprowadzalem, bo nie byla konieczna, ale o ile wiem, to musisz miec zagrzane auto - dalej, wciskasz hamulec i potem gaz do podlogi (podobnie adaptuje sie klapy kolektora ssacego) i chyba tyle...

Opublikowano

Tak, tez CAPA.

A gdzie sie sprawdza te parametry? Measure blocks? Ktore?

Opublikowano

Adv Meas Block -> soot mass measured, oil ash - to Cie interesuje! jesli masz trudnosci ze znalezieniem, mozesz z klawiatury pierwsze litery wpisac - tylko najpierw kliknij na liste.

Opublikowano

dzieki! sprawdze przy najblizszej okazji.

Opublikowano
z ciekawostek w CCWA mozesz wypalic EGR via VCDS, u nas w CAPA - niestety nie!

Tu mnie zaciekawiles! Mozesz podeslac jakies materialy dotyczace tego?

Opublikowano

ale jakie materiały :)

W Basic Settings w module silnika jest opcja wypalania EGR - ta opcja jest dostepna w silnikach CCWA

Opublikowano

No w sensie, czy warto, kiedy warto, po co, itp :) (tak jak dla DPF)

Opublikowano

to jest procedura awaryjna ... raczej z EGRem nie powinno byc problemow..

tam sie lubi troszke sadzy znalezc, lub lekko sie przywiesi...

jak beda jakies problemy z EGR to zaswieci Ci sie CHECK ENGINE, takze badz spokojny - jak juz do tego dojdzie, to bedziemy działac :)

Opublikowano

Koledzy polecacie jakiś warsztat do wymiany rozrządu w B8, w wielkopolsce lub kuj-pom?? pozdrawiam

Opublikowano

a ile masz przejechane? 180tys?

Opublikowano

150 tyś, z kim nie rozmawiam to odradzają dojechać do 180tyś, więc robię to teraz dla świętego spokoju.

Opublikowano

bo wg książki serwisowej w 2.0TDI CR rozrząd wymienia się co 180 tys.. pytałem jak miałem ostatnio przegląd u siebie na 120 tys i też mi powiedział szef serwisu w Audi, że dopiero za 60 tys rozrząd :eusathink:

Opublikowano

Mi z kolei w ASO powiedziano, że 180tys jest na rynek zachodni, w Polsce tzn akurat w ASO w P-ń wymieniają jeden duży przegląd wcześniej tj przy 150tyś.

Opublikowano

no w/g producenta powinno wytrzymać 180tys ale jak kto ma ochotę to może zmienić wcześniej - ja jeżeli chodzi o rozrząd to bym robił tylko i wyłącznie w ASO - po pierwsze gwarancja - po drugie ustawienie poprawne rzadko zdarza się "zwykłym" mechanikom - co niektórzy to flamastrem sobie znaki robią i w/g nich ustawiają :facepalm: