Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W ASO VW pod Poznaniem zaproponowano mi 2100brutto z pompą wody, przy okazji odgrzybianie klimy, filtr kabinowy, wymiana płynu hamulcowego i oleju (własny olej Mobil 1 LL), jakieś 2500brutto powinno wyjść.

• Odpowiedzi 34,8 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

sporawo ale masz spokój na następne ileś tam tys km :kox:

Opublikowano

Panowie, kiedy warto zrobić wypalanie serwisowe dpf przez vcds?, czy można to robić bez ograniczeń?, jakie są wartości w blokach mierzalnych kiedy warto zrobić wypalanie?. Oil ash u mnie to 0,06l.

Opublikowano

nie warto robic wypalania serwisowego, w Twoim wypadku jesli masz oil ash w takich wartosciach, to rozumiem, ze Twoj samochod ma przejechane okolo 50-60tys km wiec badz spokojny

Opublikowano

Mam przejechane 32 tys, tylko w większości po mieście i raz na miesiąc mi się kontrolka zapala, a nie bardzo mam jak od razu jechać wg książki i zwykle kontrolka sama gaśnie. Wczoraj podczas wypalania dpfa podczas jazdy miejskiej miałem srednie spalanie 20l aż w końcu i tak kontrolka się zapaliła, a za nim dojechałem na trasę, żeby wypalić to wcześniej zgasła, ale obroty silnika i spalanie nie spadły. Oczywiście po przejachaniu około 20 min na trasie z obrotami 2500 na min, obroty i spalanie na biegu jałowym wróciły do normy.

Opublikowano

jak masz problem z wypalaniem dpf'a... (nie masz gdzie go wypalic od razu) to proponuje zostawic samochod zapalony na kilka minut, zeby sobie pochodzil na wolnych obrotach - po okolo 15 minutach filtr bedzie wypalony - obroty spadna do okolo 650rpm

aha... i jeszcze jedno - filtr zacznie sie wypalac tylko wtedy, jak silnik bedzie zagrzany(90C)

Opublikowano

wypalanie? tak - to naturalna sprawa, ze jak auto stoi, to pokilku chwilach zaczyna sie regeneracja :)

proponuje troszke dluzej studzic turbinki, jesli sie duzo jezdzi po miescie :)

Opublikowano

Masz diesla a nie masz okazji, żeby pojechać choć raz na tydzień na 15km w traskę, żeby wypalić dpfa? Kontrolka nie powinna w ogóle się zapalać, bo to znak, że warunki do regeneracji są wyjątkowo marne. Zwykle filtr się bezinfiormacyjnie wypala, nawet w mieście to idzie zrobić, bo jak widzisz, że na postoju obroty się podniosły to skręcam w ulicę z mniejszym ruchem i choćbym miał jechać na dwójce i wysokich obrotach to przynajmniej się uda go wypalić. A nawet jeśli w ciągu dnia nie miałem takiej możliwości to wybieram się wieczorkiem na półgodzinną przejażdżkę dla zdrowia swojego i autka.

Kontrolka nie powinna się zapalać nawet przez całe życie autka. Ona się zapala dopiero po kilku nieudanych cyklach regeneracji. A każdy taki cykl dodaje bonusa w postaci niespalonego paliwa do oleju silnikowego.

Co do wypalania serwisowego - to jest ostateczność i po prostu niszczenie oraz zmniejszanie żywotności dpfa. W ogole nie jest to zalecane, chyba, że nie mamy już innego wyjścia.

Opublikowano

Panowie, co ja mam za zderzak, ze listwa od ski nie pasuje?

d999f81b-d1d2-93fb.jpg

Genesis, cos jest chyba nie tak, bo wczoraj zrobilem trase 500 km, a dzisiaj jezdzac w trakcie czyszczenia klimy przy wlaczonym silniku zapalila sie kontrolka dpf.

Podlacze sie zaraz vcdsem i sprawdze wartosci na filtrze.

Opublikowano

Pewnie masz zwykly zderzak, a do tego jest potrzebny S4/S-line

Opublikowano

No to mam do sprzedania nowa listwe :)))

Chyba, przedniego parktronica wrzuce od razu, jakie koszty?

Opublikowano
Adv Meas Block -> soot mass measured, oil ash - to Cie interesuje! jesli masz trudnosci ze znalezieniem, mozesz z klawiatury pierwsze litery wpisac - tylko najpierw kliknij na liste.

50bb666c-ec70-827d.jpg

Opublikowano

Juz drugi raz widze dzisiaj to:

50bb666c-ecac-c73f.jpg

Opublikowano

Dzis go probowalem wypalic obserwujac parametry, udalo sie zejsc z 30 do 7.

Do tego traska 500 km dosc szybko - powinno byc ok.

Posiedzialem dzis z czlowiekiem ktory sie zna i ma sprzet nad swoim AMI - modul ami mimo tego, ze jest widoczny jest chyba uwalony. Nie dal sie przetestowac w zaden sposob, caly czas nie chce widziec muzy z iphona, podlaczalismy tez inne kabelki np usb itp. Kupie inny modul i sie przekonam.

Opublikowano

Panowie, wiecie może czy w naszych B8 jest nadal ten felerny napęd pompy oleju z tym krótki "imbusikiem" który się wyciera i może doprowadzić do zatarcia silnika???

Opublikowano
Panowie, wiecie może czy w naszych B8 jest nadal ten felerny napęd pompy oleju z tym krótki "imbusikiem" który się wyciera i może doprowadzić do zatarcia silnika???

od któregoś tam miesiąca 2009 nie ma w 2008 jest :kwasny: