Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A to jak Ty otwierasz drzwi kierowcy ?? Od środka .. to już w ogóle lipa. Ja już się zastanawiam czy nie kupić linki i całego mechanizmu wewnętrznego klamki, bo nie mam pomysłu. Tylko jak kupię i będzie to samo to co ... wymiana całych drzwi hehe.

No właśnie jak jadę z kimś to proszę, żeby pociągnął za klamkę od środka a jak sam to wkładam kluczyk w zamek przekręcam i wtedy mi centralka otworzy te drzwi tylko z pilota pierwsze otwarcie nie działa i to też nie zawsze bo czasami jest wszystko ok:kwasny:

• Odpowiedzi 34,8 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Da się w B8 włączyć ręcznie ogrzewane lusterka (np. żeby odparować)? Czy tylko automatycznie od czujnika temperatury?

Opublikowano
Da się w B8 włączyć ręcznie ogrzewane lusterka (np. żeby odparować)? Czy tylko automatycznie od czujnika temperatury?

Potretlo ustaw na srodek i bedzie grzalo :wink:

Opublikowano

Potretlo ustaw na srodek i bedzie grzalo :wink:

Ale będzie grzało cały czas, czy włączy się automatycznie poniżej określonej temperatury? Mi chodzi o to, czy da się ręcznie wymusić grzanie :kox:

Opublikowano

jak recznie wymusisz to bedzie grzalo caly czas :wink:

Opublikowano

guzikiem od ogrzewania tylnej szyby, jak zawsze...

wracajac do lozysk, do odkrecenia glownej sruby piasty potrzebny jest imbus 19mm, ja nie mialem w swoim zestawie :-/

Opublikowano

Czy w B8 były lusterka (wkłady) bez grzania?? Nie grzeje mi lusterko od strony kierowcy drugie działa normalnie - to znaczy grzeje. VAG nie pokazuje żadnych błędów.

Opublikowano
Czy w B8 były lusterka (wkłady) bez grzania?? Nie grzeje mi lusterko od strony kierowcy drugie działa normalnie - to znaczy grzeje. VAG nie pokazuje żadnych błędów.

Mnie tez nie grzeje od strony kierowcy i mam blad w module drzwi kierowcy. Sprawdz styki w samym lusterku, czasem pomaga :wink:

Opublikowano

U mnie były wkłady bez mat- trzeba zmieniać szkła i kodowanie...

Opublikowano

Zanim kupisz nowe wkłady, sprawdź kodowanie sterownika drzwi. Może przez przypadek (lub nie) ktoś wyłączył funkcję grzania. Inaczej byłyby błędy w sterowniku.

Opublikowano

Ktoś pisał wcześniej o kosztach łożysk, czy to kompletne z piastą, czy samo łożysko do przełożenia w pieście ?

Opublikowano
Ktoś pisał wcześniej o kosztach łożysk, czy to kompletne z piastą, czy samo łożysko do przełożenia w pieście ?

Ja pisałem. 550 zł za przełożenie łożyska z piastą (łącznie z kosztem części). Podejrzewam, że przy wymianie samego łożyska koszty robocizny byłyby droższe niż kasa zaoszczędzona na piaście :)

Jeśli masz możliwości i chęci, to ja (z perspektywy doświadczenia) na Twoim miejscu porwałbym się na samodzielną wymianę. Łożyska FAG z piastą chodzą poniżej 300 zł na Allegro.

Opublikowano

Zanim kupisz nowe wkłady, sprawdź kodowanie sterownika drzwi. Może przez przypadek (lub nie) ktoś wyłączył funkcję grzania. Inaczej byłyby błędy w sterowniku.

Sprawdzę kodowania i styki. A w razie czego jak się dobrać do samego wkładu żeby zobaczyć czy są maty?? Tzn w którym miejscu podważyć żeby go nie uszkodzić??

Co do łożysk to ja wymieniłem dwa i to nie potrzebnie:doh: Problem leżał po stronie opon i felg. Cena 400zł za łożysko FAG sztk. Wymiana 300zł za dwa i nie wiem czy chciało by mi się to samemu zmieniać.

Opublikowano

Zerknij do tego tematu: http://a4-klub.pl/audi-a4-b8-133/montaz-skladanych-lusterek-283944/ Jest tam ładnie opisane jak wymontować wkłady. Tylko dobrze dobierz narzędzie - najlepiej coś szerokiego. Ja za pierwszym razem użyłem wąskiego wyjmaka i wkład strzelił na pół przez sam środek...

Opublikowano

Panowie,

Czy może mi ktoś sprawdzić czy oryginalnie w bixie piny we wtyczce 14 pinowej lamy lewej czy prawej---> pin 2(szaro/brązowy) są połączone do (5 i 7 masa/brązowy) tj. czy jest przejście np: do masy? :wink:

schematadaptera.png

Opublikowano
Druty weszły. Zahaczyły się, ale poduszka miała jeszcze z pół cm luzu.

https://www.dropbox.com/s/ejtds8eh91m7xxh/2013-11-06%2021.18.44.jpg

Klakson :grin:

No bez przesady. Taka szpara?? Tylko że tam nie ma żadnego ruchu po wciśnięciu airbaga.

Wciśnij tą poduszkę do końca aż te białe kołki wskoczą w swoje miejsce w kierownicy i musi być dobrze, nie ma innej opcji, to jest jedyna poduszka, która pasuje do tej kiery :wink:

Opublikowano

Do wymiany lozyska trzeba miec klucz imbus 19 mm, no i oczywiscie nowe sruby piast, dzis placilem 8.70 eur za sztuke.

Kluczy dynamometryczny do 200 Nm wystarczy.

Opublikowano
  • Autor

Ktoś chętny na tylne boczki skórzane z roletami ? 250 zł szt.

Opublikowano

nie

Opublikowano

Czarna skora? Jakas tansza opcja?

Sent from my GT-N8000 using Tapatalk 4