Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:decayed:

• Odpowiedzi 34,8 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

ja wole autospecial :P

Krakow? Stamtąd brałem moją:P

Opublikowano

2qvyzyv.jpg

To jest oryginał? Ten napis CHINA mnie zastanawia :kox:

Opublikowano

wygląda na ORI ale faktycznie ta CHINA jest zastanawiająca :eusathink:

Opublikowano

Panowie, rzucicie fachowym okiem? Bo nie wiem czy w niedzielę się wyluzować, czy panikować :facepalm:

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/329046-4096-z1;-czujpolozwalka-rozrzg40czujpolozwalu-korbg28/

Zluzuj majty :) umow sie do aso i niech poprawia ustawienie rozrzadu :) najczesciej to lekko przestawiony rozrzad :) a samemu nic nie czaruj Panie :)

No niestety, sprawa okazała się dużo poważniejsza. Przed pojechaniem do mechanika chciałem jeszcze zrobić zakupy. Po bezproblemowym dojechaniu do sklepu auto już nie odpaliło (zablokowany silnik). Właśnie dostałem pierwszą diagnozę od mechanika - przeskoczył łańcuch rozrządu, wałek rozrządu obrócił się o pół obrotu. Głowica do planowania, pewnie któreś zawory do wymiany (brak kompresji), łańcuch z całym osprzętem + wariator do wymiany. Czekam jeszcze na finalną wycenę po zdjęciu przez mechaników głowicy i dokładniejszej ocenie zniszczeń...

Czyli mało wesoło :unsure:

Opublikowano

No i żeś pan narobił :facepalm:

Panowie pytanie z innej beki bo cos mi się zdaje że łożysko w przednim kole sie odzywa, gdzies na forum było o tych łożyskach ale nie moge znaleźć, podrzuci kto?

Opublikowano

ehhh curfa w sumie miałem racej że rozrząd przesuniety.. ale nie sądziłem że aż tyle no i nie spojrzałem że masz 1,8 tfsi :( :(

Edytowane przez amaradaar

Opublikowano

Tak na prawdę to najpierw pojechałem do mechanika, ale ten stwierdził, że czas ma dopiero za kilka dni i że spokojnie mogę tak jeszcze parę kilometrów zrobić. No i zrobiłem 5...

Jednak te łańcuchy w 1.8 TFSI to jakaś porażka.

Opublikowano

ale ten stwierdził, że czas ma dopiero za kilka dni i że spokojnie mogę tak jeszcze parę kilometrów zrobić. No i zrobiłem 5...

No to Ci poradził :facepalm: :facepalm:

Opublikowano

Tak na prawdę to najpierw pojechałem do mechanika, ale ten stwierdził, że czas ma dopiero za kilka dni i że spokojnie mogę tak jeszcze parę kilometrów zrobić. No i zrobiłem 5...

jaki olej lejesz?

Opublikowano

jaki olej lejesz?

Motul Specific, 5W30. Wymiana jak w zegarku co 10k.

Opublikowano

Panowie pytanie z innej beki bo cos mi się zdaje że łożysko w przednim kole sie odzywa, gdzies na forum było o tych łożyskach ale nie moge znaleźć, podrzuci kto?

Ja kupiłem coś w ten deseń http://allegro.pl/fag-lozysko-piasta-przod-audi-a4-b8-08-a5-08-i5584091381.html

Opublikowano

Ja kupiłem coś w ten deseń http://allegro.pl/fag-lozysko-piasta-przod-audi-a4-b8-08-a5-08-i5584091381.html

I jak dobre to? chodzi bezproblemowo? bo widze cena jest całkiem znośna

Opublikowano

tak, FAG w wiekszosci przypadkow idzie na pierwszy montaz

Opublikowano

raczej napinacz łańcucha...

Edytowane przez zabiello

Opublikowano

Czy wasze 2.0TDI mają czarne rurki wydechowe? Ostatnio przegoniłem dość ostro przez 200km i cały tył miałem czarny... W lusterku nie widać żeby dymiła ale rurki mam czarne.

DPF przepalony na wylot? :grin:

Opublikowano

DPF przepalony na wylot?

albo już wykastrowany :wink: ja jak spokojnie jeżdzę to nie syfą się końcówki tak mocno ale jak ostatnio też przegoniłem go na bahnie to sadza jak w kominie :D

Opublikowano

DPF przepalony na wylot?

albo już wykastrowany :wink: ja jak spokojnie jeżdzę to nie syfą się końcówki tak mocno ale jak ostatnio też przegoniłem go na bahnie to sadza jak w kominie :D

No właśnie jak jeżdżę w miarę jak człowiek to jest czysto :) Ale jak zapier... właśnie na trasie (nie schodząc poniżej 160) to tak jak mówisz "jak w kominie" :P

Opublikowano

Pany jak się nazywa model tej felgi

495533c1000d366fc8bb56c96e535989.jpg

Edytowane przez skotmen