Opublikowano 26 Grudnia 20169 l Witam Panowie, długo mnie nie było tu na forum. Planuje kupno s4 b8, potrzebuje konkretnej wiedzy na temat silnika i skrzyni, kto na forum ma taka ese ? czy to prawda ze manualne sprzeglo 240mm na seryjnym programie nawet nie daje rady ? bo docelowo ma zagoscic w mojej przyszlej stage 3 czy s-tronic powyzej 100k rpm kazdy ma problemy ? bo tak twiedzi sportmile, naprawa ponad 13 k pln u nich. Silnik fajny bo ma potencjal, jak spalanie ? Cieknie z niego jak z prosiaka jak z tych starych V-ek ? czy kolektory mocno zarastaja sadza ? Sportmile to się w głowie poprzewracało. 2500 netto chcą za sam program. Chyba za dużo RS6 u nich było, nic tylko szukają jeleni. Generalkę S Tronica można ogarnąć za 7k. Stage 3 czyli co? Mniejsze koło kompresora i remap na 450KM fabryczne sprzęgła S Tronica powinny ogarnąć. kazdy s tronic ma problemy z czasem ? co z nim sie dzieje ? szarpie ? kto ogarnia w pl dobrze naprawy ich ? program, mniejsze kolo kompresora i wydech, to narazie powinno mi wystarczyc Mechanicznie dam rady bo prowadze warsztat specjalizujacy sie w vagu, Z programem tez nie bedzie kłopotów, Tam ecu jest na simosie z zabezpieczonym programem, ale nie raz robilem juz takie rzeczy, Co do tego ze 450 km ogarnie s-tronic to wiem ale jak to jest z tymi manualami, zawsze w mocnych autach lubilem manuale ktore dawaly wieksze odczucia, ale ludzie mówią, że fabryczne sprzeglo w manualu na seri nie daje rady ? czy jest w stanie ktos to potwiedzic ?
Opublikowano 27 Grudnia 20169 l S4 to jednak trochę inna bajka, bo mało które auto jest seryjne - więc wiadomo że skrzynia bardziej to odczuwa. W mazowieckim znalazłem serwis, który niby ładnych parę skrzyń robił - a do tego mają ludzkie ceny. Podchodzą też sensownie, bo wiedzą że występuje coś takiego jak zestaw naprawczy mechatroniki.
Opublikowano 27 Grudnia 20169 l Ciekawe jak to chodzi Miał ktos doczynienia z tym wynalazkiem ze wschodu ? http://allegro.pl/kabel-diagnostyczny-audi-volkswagen-skoda-seat-i6659681395.html
Opublikowano 27 Grudnia 20169 l po screenach wygląda na przerobioną wersje vcds http://vasyadiagnost.com/about/screenshots
Opublikowano 27 Grudnia 20169 l Nie mogłem się powstrzymać I Ty tak o moderatorze? Nieskrępowanie? Dostaniesz S-line'a.
Opublikowano 27 Grudnia 20169 l Spotkał się ktoś kiedyś z tzw. "Dożywotnia Gwarancja Mobilności Audi" ? jak to wygląda w praktyce ?
Opublikowano 27 Grudnia 20169 l Pytanko. Listwy progowe zewnętrzne pasują od a5 do a4 bo juz zglupialem? Wyczytałem skrajne opinie i nie wiem co robic a znalazłem w kolorze tylko właśnie z a5.
Opublikowano 27 Grudnia 20169 l są troszkę krótsze i mają inną linię, jeśli chodzi o coupe, sportbacka nie porównywałem niebawem będziemy u taty w b8 montować listwy z s4 b9
Opublikowano 27 Grudnia 20169 l Znajdzie mi ktoś lampę przód 8K0 941 005 ? Przejechałem już na marne 250km, poszła się walić wysyłka w dwie strony, a ja nadal jestem w d...
Opublikowano 27 Grudnia 20169 l Spotkał się ktoś kiedyś z tzw. "Dożywotnia Gwarancja Mobilności Audi" ? jak to wygląda w praktyce ? mi to podbijaja przy przegladach ale znam to na szczescie tylko z teorii. w praktyce nie wiem jak to sie sprawuje. takie glowne zalozenie to jesli Ci sie audi rozkraczy a masz ta "gwarancje mobilnosci" to dzwonisz do nich, oni przysylaja lawete, odstawiaja samochod do ASO i maja jakis szereg ofert dla Ciebie typu pojazd zastepczy (nie za darmo), moga organizowac nocleg lub transport do domu, pozyczke pieniedzy itd. calosc sie w zasadzie opiera na tym, ze jak zdechnie to licza ze naprawe zrobisz u nich - a wiadomo jak to czasami bywa z cenami napraw w ASO.
Opublikowano 27 Grudnia 20169 l Pany pytanko, czy pod tarcze ceramiczne trzeba też wymieniać klocki (mam u siebie nowe ale dla tarcz stalowych...)a że zbliża się kres tarcz to pomyślałem o ceramice (chodzi mi przede wszystkim o to że felunek się tak nie brudzi, choć jak zostawie swoje klocki jeśli się da to efektu pewnie nie będzie, ale przy kolejnej zmianie...), bo ponoć ceramika i stalowe hamują podobnie.
Opublikowano 27 Grudnia 20169 l Pytanko; wymieniam tylny zderzak zwykły na s line w polifcie (avant) - zrzucam również hak. - poratuje ktos numerem katalogowym tylnej belki kompletnej oraz czy coś takiego dochodzi do montażu zderzaka jak absorbera (steropian)
Opublikowano 27 Grudnia 20169 l Pany pytanko, czy pod tarcze ceramiczne trzeba też wymieniać klocki (mam u siebie nowe ale dla tarcz stalowych...)a że zbliża się kres tarcz to pomyślałem o ceramice (chodzi mi przede wszystkim o to że felunek się tak nie brudzi, choć jak zostawie swoje klocki jeśli się da to efektu pewnie nie będzie, ale przy kolejnej zmianie...), bo ponoć ceramika i stalowe hamują podobnie. Pokaż mi to co chcesz założyć , bo nie słyszałem o ceramice pod zwykłe zaciski. Klocki co innego, ale nie tarcze.
Opublikowano 27 Grudnia 20169 l Pytanko; wymieniam tylny zderzak zwykły na s line w polifcie (avant) - zrzucam również hak. - poratuje ktos numerem katalogowym tylnej belki kompletnej oraz czy coś takiego dochodzi do montażu zderzaka jak absorbera (steropian) A po co likwidujesz hak?
Opublikowano 27 Grudnia 20169 l Nie używam go, to po cholerę mi? Według mnie szpeci auto... ja niestety nie mam tego ściąganego na przycisk.
Opublikowano 27 Grudnia 20169 l Nie używam go, to po cholerę mi? Według mnie szpeci auto... ja niestety nie mam tego ściąganego na przycisk. A no chyba, że masz na stałe, to lipa
Opublikowano 27 Grudnia 20169 l Pozatym ktos mi już poraz kolejny ukradł nakładkę na hak ta plastikowa. Gdybym go zostawił to nabył bym w kolorze różu wtedy chyba już nikogo by nie korciło żeby zajumac.