corradoowner Opublikowano 26 Stycznia 2019 Opublikowano 26 Stycznia 2019 5 minut temu, reikeb napisał: No i na 18 wygląda spoko , będę musiał 18 na zime poszukać i 19 na lato, mam nadzieję że nie będę żałować Musiał bym zmienić opony bo moje mają duży rant ochronnych wystający na 1cm od felgi, i jak dam dystans minimum 5mm to wtedy może by podeszło, ale w letnich kapciach nie ma nawet o tym mowy bo one wystają po za nadkole bez dystansu Więc muszę poszukać na lato felg 19 / 8.5 / i et w granicach 40-45 wtedy będę mógł dać dystans bo koło schowa się w nadkole i nie będzie problemu z miejscem dla zacisku, to samo w zimowych ale jednak bym szukał też 17 bo 18 trochę na zimę szkoda. Macie jakieś propozycje co do modelu felgi na lato który by podszedł? Nie rozumiem po co szukać felg z et 45 i pchać dystans jak od razu można kupić felgi z et 30-35, przy 8,5j powinno być równo z nadkolem
JawoR36 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Opublikowano 26 Stycznia 2019 3 minuty temu, corradoowner napisał: Nie rozumiem po co szukać felg z et 45 i pchać dystans jak od razu można kupić felgi z et 30-35, przy 8,5j powinno być równo z nadkolem A no po to, żeby mieć oryginalny wzór Audi, a nie jakieś podjebki. Mi osobiście bardzo rzadko się podoba jakaś inna felga niż ori, a na zimę, w małych rozmiarach typu 17/18 to już całkiem.
reikeb Opublikowano 26 Stycznia 2019 Opublikowano 26 Stycznia 2019 3 minuty temu, corradoowner napisał: Nie rozumiem po co szukać felg z et 45 i pchać dystans jak od razu można kupić felgi z et 30-35, przy 8,5j powinno być równo z nadkolem to już Ci tłumacze, teraz mam takie et gdzie koło jest praktycznie równo z nadkolem i zacisk przez to blokuję się o ramiona felgi, mały dystans powoduję że felga delikatnie się wysuwa tym samym znika problem z obcieraniem zacisku.
reikeb Opublikowano 26 Stycznia 2019 Opublikowano 26 Stycznia 2019 1 minutę temu, JawoR36 napisał: A no po to, żeby mieć oryginalny wzór Audi, a nie jakieś podjebki. Mi osobiście bardzo rzadko się podoba jakaś inna felga niż ori, a na zimę, w małych rozmiarach typu 17/18 to już całkiem. Dokładnie tak jak mówi kolega, co oem to oem
corradoowner Opublikowano 26 Stycznia 2019 Opublikowano 26 Stycznia 2019 2 minuty temu, JawoR36 napisał: A no po to, żeby mieć oryginalny wzór Audi, a nie jakieś podjebki. Mi osobiście bardzo rzadko się podoba jakaś inna felga niż ori, a na zimę, w małych rozmiarach typu 17/18 to już całkiem. Przecież ori felg Audi masz do wyboru w różnych konfiguracjach 1 minutę temu, reikeb napisał: to już Ci tłumacze, teraz mam takie et gdzie koło jest praktycznie równo z nadkolem i zacisk przez to blokuję się o ramiona felgi, mały dystans powoduję że felga delikatnie się wysuwa tym samym znika problem z obcieraniem zacisku. Nie musisz mi tłumaczyć na czym polega dodanie dystansu. Napisałeś że rozważasz zakup innych felg więc można kupić takie, które nie wymagają dystansu.
reikeb Opublikowano 26 Stycznia 2019 Opublikowano 26 Stycznia 2019 1 minutę temu, corradoowner napisał: Przecież ori felg Audi masz do wyboru w różnych konfiguracjach Nie musisz mi tłumaczyć na czym polega dodanie dystansu. Napisałeś że rozważasz zakup innych felg więc można kupić takie, które nie wymagają dystansu. Takich będę też i szukał ale jeszcze jestem uzależniony od ich budowy wówczas... musi być "płaska" felga nie wklęsła bo wówczas trzy tej budowie zacisku będzie znowu lipa...
corradoowner Opublikowano 26 Stycznia 2019 Opublikowano 26 Stycznia 2019 1 minutę temu, reikeb napisał: Takich będę też i szukał ale jeszcze jestem uzależniony od ich budowy wówczas... musi być "płaska" felga nie wklęsła bo wówczas trzy tej budowie zacisku będzie znowu lipa... Mam "wklesle" felgi od a5 8,5x18 et29 i zacisk brembo 4 tłoki ma sporo luzu. Mierzylem komplet od rs4 b8 i jest to samo, mieści się bez problemu. Taki zestaw wpadnie na wiosnę do mnie.
reikeb Opublikowano 26 Stycznia 2019 Opublikowano 26 Stycznia 2019 (edytowane) 2 minuty temu, corradoowner napisał: Mam "wklesle" felgi od a5 8,5x18 et29 i zacisk brembo 4 tłoki ma sporo luzu. Mierzylem komplet od rs4 b8 i jest to samo, mieści się bez problemu. Taki zestaw wpadnie na wiosnę do mnie. Tak się składam że mam identyczną felgę na lato i przymierzałem do tego zacisku jak miałem na aucie i niestety wadziło o zacisk, ten zacisk ma specyficzną kanciastą budową inne są zaokrąglone dla tego pasują... dystans nie wchodzi w grę bo jak sam wiesz ta felga z przodu jest na równo a nawet lekko wystaje za nadkole, więc mały impas więc trzeba kombinować z kołami Edytowane 26 Stycznia 2019 przez reikeb
corradoowner Opublikowano 26 Stycznia 2019 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Teraz, reikeb napisał: Tak się składam że mam identyczną felgę na lato i przymierzałem do tego zacisku jak miałem na aucie i niestety wadziło o zacisk, ten zacisk ma specyficzną kanciastą budową inne są zaokrąglone dla tego pasują... Tego nie wiedziałem. Tym bardziej cieszę się że nie wybrałem tego zacisku. Pewnie ten zacisk przy tarczy 380mm wszedł by ta felgę bo były oddalony od ramion felgi. 1
reikeb Opublikowano 26 Stycznia 2019 Opublikowano 26 Stycznia 2019 3 minuty temu, corradoowner napisał: Tego nie wiedziałem. Tym bardziej cieszę się że nie wybrałem tego zacisku. Pewnie ten zacisk przy tarczy 380mm wszedł by ta felgę bo były oddalony od ramion felgi. Całkiem możliwe ten zacisk bardzo dobrze prezentuje sie na aucie dla tego postanowiłem zmienić koła pod niego
JawoR36 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Opublikowano 26 Stycznia 2019 43 minuty temu, reikeb napisał: Tak się składam że mam identyczną felgę na lato i przymierzałem do tego zacisku jak miałem na aucie i niestety wadziło o zacisk, ten zacisk ma specyficzną kanciastą budową inne są zaokrąglone dla tego pasują... dystans nie wchodzi w grę bo jak sam wiesz ta felga z przodu jest na równo a nawet lekko wystaje za nadkole, więc mały impas więc trzeba kombinować z kołami Ja w tym roku porysowałem sobie zacisk od SQ5, bo się okazało, że dojazdówka 18'' trze o zacisk ? Więc jak ktoś jeździ na większych heblach, to proponuję od razu zakładać dojazd na tył, a z tyłu felgę na przód (jak ja) lub dorzucić do dojazdówki dystans min 5mm.
reikeb Opublikowano 26 Stycznia 2019 Opublikowano 26 Stycznia 2019 7 minut temu, JawoR36 napisał: Ja w tym roku porysowałem sobie zacisk od SQ5, bo się okazało, że dojazdówka 18'' trze o zacisk ? Więc jak ktoś jeździ na większych heblach, to proponuję od razu zakładać dojazd na tył, a z tyłu felgę na przód (jak ja) lub dorzucić do dojazdówki dystans min 5mm. Uuuu masakra, też miałem taką rozkminkę czy dojazdówka wtedy podejdzie ale trzeba zrobić jak piszesz, zmienić koła i jazda. Ja mam dojazdówkę 19 cali ale odstawiam że bez dystansu by tarło.
Gibons Opublikowano 26 Stycznia 2019 Opublikowano 26 Stycznia 2019 3 godziny temu, corradoowner napisał: Tego nie wiedziałem. Tym bardziej cieszę się że nie wybrałem tego zacisku. Pewnie ten zacisk przy tarczy 380mm wszedł by ta felgę bo były oddalony od ramion felgi. 380mm. Też by nie wszedl
marcin_o23 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Opublikowano 26 Stycznia 2019 heh, zakładacie duże heble i 17??? jaja se robicie i dobrze że wam to nie wchodzi, duże heble to i duże koło panowie, 17 to bym przeżył w b5 a nie w b8 2
yanosho Opublikowano 26 Stycznia 2019 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Mam u Siebie 380-tki od SQ5 i do tego pasują felgi OEM od A4 ALLROAD 18 8J ET26 Do tego muszą być opony 225/45 i bez żadnego dystansu i przycierki o nadkola
WydRos Opublikowano 27 Stycznia 2019 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Panowie ile to będzie warte ? Nowe opony 2018 założone Barum bravuris XL 245/35/19 felgi nowe(zrobione około 4 tys na nich) oryginalne Audi S5 ET32 8.5 19 w idealnym stanie nawoskowane brak najmniejszego obicia, dekle oryginalne Chce ronale 18 z A5 i to musze wycenić sprzedać
Dev Opublikowano 27 Stycznia 2019 Opublikowano 27 Stycznia 2019 9 godzin temu, WydRos napisał: Panowie ile to będzie warte ? Nowe opony 2018 założone Barum bravuris XL 245/35/19 felgi nowe(zrobione około 4 tys na nich) oryginalne Audi S5 ET32 8.5 19 w idealnym stanie nawoskowane brak najmniejszego obicia, dekle oryginalne Chce ronale 18 z A5 i to musze wycenić sprzedać Ile chcesz ? Może się skuszę...
Gibons Opublikowano 27 Stycznia 2019 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Jedna z ładniejszych felg do B8 czemu chcesz sprzedać?
Hugo Opublikowano 27 Stycznia 2019 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Jak już jesteśmy w temacie hebli, to właśnie zaparkował obok... dobre lustro ?
WydRos Opublikowano 27 Stycznia 2019 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Godzinę temu, Dev napisał: Ile chcesz ? Może się skuszę... Sam nie wiem ile za to mogę wziąć, mam kupca na już za 3300 ale jak tak oglądam inne felgi to za 18ki byle jakie ori trzeba dać 1500-2000 do tego komplet nowych opon i się robi już 3500 wiec nie wiem ile za te 19 musiałbym wołać, jak nic nie znajdę ciekawego to zostawię, ale jakoś tak mi przeszło przez myśl żeby zmienić na coś innego
Rekomendowane odpowiedzi