wikary Opublikowano 21 Marca 2018 Opublikowano 21 Marca 2018 34 minuty temu, luk330 napisał: ale to masz zamiar wlewać tyle ile jest w bańce? Wlej tak, żeby był odpowiedni stan... No właśnie pytam się ile wlać bo nie mam miarki od poziomu .
Hohe Opublikowano 21 Marca 2018 Opublikowano 21 Marca 2018 23 minuty temu, wikary napisał: No właśnie pytam się ile wlać bo nie mam miarki od poziomu . Ja bym bez miarki nie lał. Na mmi od razu nie zobaczysz.
Onkel Opublikowano 21 Marca 2018 Opublikowano 21 Marca 2018 Zamawiałem miarkę w intercars ze zniżka kolegi 65 zł chyba płaciłem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Cocco Opublikowano 21 Marca 2018 Opublikowano 21 Marca 2018 Ja bym bez miarki nie lał. Na mmi od razu nie zobaczysz. Ja do CAGA wlewam 4.5 l i według MMI jest w połowie między min a max Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Hohe Opublikowano 21 Marca 2018 Opublikowano 21 Marca 2018 Ori miarka kosztuje niecałe 60 pln w ASO, bez zniżek. Jeśli ktoś sam zmienia sobie olej, to jednak warto zakupić.
Onkel Opublikowano 21 Marca 2018 Opublikowano 21 Marca 2018 Ori miarka kosztuje niecałe 60 pln w ASO, bez zniżek. Jeśli ktoś sam zmienia sobie olej, to jednak warto zakupić. Ale wtedy miarka nie jest tylko pod konkretny model? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Hohe Opublikowano 21 Marca 2018 Opublikowano 21 Marca 2018 No niby jest, ale po pierwsze nie kosztuje dużo, a po drugie jak sobie kiedyś kupiłem uniwersalną z przesuwanym dynksem, to się okazało, że wcale nie można jej, za przeproszeniem, wsadzić. Każdy robi jak uważa. Ja nie zmieniam auta zbyt często, więc dla mnie warto wydać te sześć dych.
wikary Opublikowano 21 Marca 2018 Opublikowano 21 Marca 2018 Wymiana oleju w warsztacie to 15 zł + filtr
egon47 Opublikowano 22 Marca 2018 Opublikowano 22 Marca 2018 Panowie jaki jest kod lakieru Dokładki S-line na tyle
barca8585 Opublikowano 24 Marca 2018 Opublikowano 24 Marca 2018 Orientuje się ktoś co to za licznik 8k0920931j
Góral65 Opublikowano 24 Marca 2018 Opublikowano 24 Marca 2018 (edytowane) 2 godziny temu, barca8585 napisał: Orientuje się ktoś co to za licznik 8k0920931j Do takich modeli pasi Edytowane 24 Marca 2018 przez Góral65
WydRos Opublikowano 24 Marca 2018 Opublikowano 24 Marca 2018 2 godziny temu, barca8585 napisał: Orientuje się ktoś co to za licznik 8k0920931j Polift a4 b8 TDi Europa PL język
grzes283 Opublikowano 24 Marca 2018 Opublikowano 24 Marca 2018 Panowie, problem. Dzisiaj sprzątałem w bagażniku i klapa była dłużej otwarta. Raz, drugi ją otworzyłem i zamknąłem i teraz po otwarciu od razu powoli opada. Klapa jest elektryczna. Otwieranie i zamykanie działa prawidłowo, po prostu po otwarciu opada. Czy to wina teleskopów, czy siłowników elektr.? Po otwarciu klapy silniczki ją jakoś blokują, czy opiera się na samych teleskopach?
WydRos Opublikowano 24 Marca 2018 Opublikowano 24 Marca 2018 (edytowane) 1 godzinę temu, grzes283 napisał: Panowie, problem. Dzisiaj sprzątałem w bagażniku i klapa była dłużej otwarta. Raz, drugi ją otworzyłem i zamknąłem i teraz po otwarciu od razu powoli opada. Klapa jest elektryczna. Otwieranie i zamykanie działa prawidłowo, po prostu po otwarciu opada. Czy to wina teleskopów, czy siłowników elektr.? Po otwarciu klapy silniczki ją jakoś blokują, czy opiera się na samych teleskopach? Teleskopy na pewno, silniki tylko dźwigają klapę, to to samo jak masz siłownik pod maska, musisz użyć trochę siły żeby ja otworzyć ale ta siła jest inna niz gdyby siłownik był walnięty lub go w ogóle nie było PS. Mam do ciebie prośbę od razu jak masz ori el.klapę, sprwdzisz mi czy jak po zamknięciu klapy jak zamek dociągnie to gdy chwycisz za klape i pociągniesz ja do góry to zrobi się luz na zamku? Bo moja dociąga normalnie i trzyma ale jak chwycę za listwę i pociągnę do góry to robi się luz i podczas jazdy mi klepie lekko Nie wiem czy dociąg walnął czy tak to ma być Edytowane 24 Marca 2018 przez WydRos
WydRos Opublikowano 24 Marca 2018 Opublikowano 24 Marca 2018 3 godziny temu, barca8585 napisał: dzięki chłopaki to biorę i zakładam Jak wkładasz do przedlifta to do wymiany ramka licznika
grzes283 Opublikowano 24 Marca 2018 Opublikowano 24 Marca 2018 Dzięki, to dobra wiadomość ;-) Już myślałem, że któryś z silniczków padł. Dziwne tylko, że tak z minuty na minutę. U mnie nie ma luzów, wszystko jest na sztywno. Mam dokładaną klapę, ale po montażu musiałem wyregulować dociąg, bo kapa delikatnie odstawała i trzaskała przy zamykaniu. Zobacz u siebie, czy przypadkiem śruby zamka z dociągiem Tobie się nie poluzowały. Może wystarczy dokręcić, jeśli nie to pewnie dociąg padł ;-(
WydRos Opublikowano 24 Marca 2018 Opublikowano 24 Marca 2018 (edytowane) 7 minut temu, grzes283 napisał: Dzięki, to dobra wiadomość ;-) Już myślałem, że któryś z silniczków padł. Dziwne tylko, że tak z minuty na minutę. U mnie nie ma luzów, wszystko jest na sztywno. Mam dokładaną klapę, ale po montażu musiałem wyregulować dociąg, bo kapa delikatnie odstawała i trzaskała przy zamykaniu. Zobacz u siebie, czy przypadkiem śruby zamka z dociągiem Tobie się nie poluzowały. Może wystarczy dokręcić, jeśli nie to pewnie dociąg padł ;-( Siłowniki jak zaczną chodzić po postoju się tak dzieje wymienisz jeden i już będzie ok jak dokładałes klapę to zmieniałeś teleskopy? Pewnie ci zostały oryginalne które są mocniejsze przy zwykłej klapie, wrzuć jeden tylko i zobaczysz poprawę co do dociągu to sprawdzę ? Edytowane 24 Marca 2018 przez WydRos
grzes283 Opublikowano 24 Marca 2018 Opublikowano 24 Marca 2018 8 minut temu, WydRos napisał: Siłowniki jak zaczną chodzić po postoju się tak dzieje wymienisz jeden i już będzie ok jak dokładałes klapę to zmieniałeś teleskopy? Pewnie ci zostały oryginalne które są mocniejsze przy zwykłej klapie, wrzuć jeden tylko i zobaczysz poprawę co do dociągu to sprawdzę ? Wymienili mi przy montażu, ale na używki 650N i być może już miały dość.....mam nadzieję, że to będzie to, a nic z elektryką.......;-)
Rekomendowane odpowiedzi