Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tez miałem ten problem z jedna klapka. Trzeba było lekko podpilowac jakaś prowadnice i teraz jest już ok. Nie wiem dokładnie, bo mechanik to robił.

• Odpowiedzi 34,8 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Znam ten problem , klapki są na dwóch prowadnicach (wystarczy odchylić) te właśnie prowadnice ciasno sa spasowane ocierają o zderzak .Wystarczy lekko podpiłować .

Opublikowano

U mnie wymienili obie w Lutym, w ramach gwarancji. Ściągali zderzak. Nie wiem czy maja inny numer.

Opublikowano

znow bedzie sporo nowych ofert nowek sztuk od niemca..

galleryImage_20130603_ka_06_640x426.jpg

Opublikowano

U mnie w A5 też się jedna nie domyka, chyba będę musiał podpiłować jakąś prowadnicę, ale nie wiem...:grin::grin::grin::grin:

Opublikowano

Panowie jaki nr tarcz do b8 pod zaciski 320mm od 3.0 TDI? Czy 8e0615301A podejdzie? Wg etki pasuje

Opublikowano

Też miałem problem z klapkami, kolejna niedoróbka Audi, no ale Polak nie na darmo jest Polakiem :)

U mnie tłoczek z dyszą zaczepiał się dolną krawędzią o wypustkę od wewnętrznej strony klapki. Na końcu tego tłoczka w dolnej części jest taki kołnierz, na foto zaznaczyłem czerwoną strzałką, a zaczepia się o ten element oznaczony niebieską strzałką. Trzeba wyciągnąć ręcznie ten siłownik i wyciąć ten kołnierz ( zresztą do niczego nie potrzebny ) tak jak to zaznaczyłem zieloną linią na drugim foto. Kołnierz wycinałem od strony błotnika, ale najlepiej sprawdzić dokładnie w którym miejscu obciera. U mnie to było przyczyną, może się komuś przyda :)

55371431.jpg

31751364.jpg

Opublikowano

a ma ktos z okolic Warszawa (najlepiej niedaleko Piaseczna) silnik 1.8 TFSI? Nie miałem okazji posłuchać innego egzemplarza, a wydaje mi się że lekko hałasuje coś jakby pasek albo rolka (mechanik puka się w głowę bo wszystko przejrzał stetoskopem i nic nie znalazł) - taki lekki odgłos jakby pralka hehehe. Dzwięk jest identyczny jak na tych filmikach (najlepiej skłychać przy wkręcaniu na obroty - dzwiek rosnie i maleje z obrotami)

Niech ktoś mi powie, że ten silnik tak ma i skończe swoje fanaberie :slina:

Opublikowano

Kurde, normalnie jakieś fatum nade mną wisi... Kupiłem części w ASO do modyfikacji lusterek (te dolne czarne plastiki z diodami) i sie okazuje, że są to do lusterek poliftowych (chyba) bo mniejsze niż te co mam :facepalm:

Drugi "strzał" lusterko wewnętrzne pod High Beam i Line Assist też mocowanie poliftowe, a w aucie na trzy ząbki. No jak się nie wkurzyć... :kwasny:

Ale na osłodę zakupiłem felunek 19" i w piątek wjedzie na auto :naughty:

PS.

te cholerne dodatki do lusterek mam na sprzedaż :facepalm: pełny komplet do modyfikacji, dokładki lusterka, lampki i kostki z kablami.

Opublikowano

Lampki pod lusterkami... Ile chcesz za kpl daj na PW ;)

iPad Tapatalk HD

---------- Post dopisany at 23:18 ---------- Poprzedni post napisany at 23:16 ----------

Widziałem ktoś juz przerabiał uchwyt 4 na 3 ramienny. Poszukaj na forum.

iPad Tapatalk HD

Opublikowano

iPad Tapatalk HD

---------- Post dopisany at 23:18 ---------- Poprzedni post napisany at 23:16 ----------

iPad Tapatalk HD

Jarek a masz lustra polift ? jak nie weźmiesz to ja jestem chetny :wink:

Opublikowano

Tak mam te mniejsze, nie te uszy bambo :)

iPad Tapatalk HD

Opublikowano

iPad Tapatalk HD

:polew:szkoda:kox:

Opublikowano

Bogdan, a niechcial byś sobie dołożyć klamek z a7? Maja ledy plus czujniki pojemnosciowe do systemu keyless ;)

iPad Tapatalk HD

Opublikowano

iPad Tapatalk HD

:grin:

Czymś jeszcze sie różnią procz gabarytu ??

Opublikowano

iPad Tapatalk HD

iPad Tapatalk HD

PW poszło, a ten opis przeróbki to nie to o co mi chodziło. Tam jest opisane przeróbka z A4 B7, a nie A4 B8 i totalnie inna sprawa. :facepalm:

Opublikowano

iPad Tapatalk HD

iPad Tapatalk HD

PW poszło, a ten opis przeróbki to nie to o co mi chodziło. Tam jest opisane przeróbka z A4 B7, a nie A4 B8 i totalnie inna sprawa. :facepalm:

Coś źle szukałeś: http://a4-klub.pl/audi-a4-b8-133/zamontowanie-lusterka-fotochrom-poliftowego-zwykly-uchwyt-266825/ :wink:

Opublikowano

iPad Tapatalk HD

Niczym, przy górnej krawędzi mają taki pasek, wgłębienie:wink:

Opublikowano

iPad Tapatalk HD

Bambo mają swój urok hehe :)

---------- Post dopisany at 13:29 ---------- Poprzedni post napisany at 13:29 ----------

iPad Tapatalk HD

Inaczej się składają niż te przed liftem :wink:

---------- Post dopisany at 13:33 ---------- Poprzedni post napisany at 13:29 ----------

Kurde, normalnie jakieś fatum nade mną wisi... Kupiłem części w ASO do modyfikacji lusterek (te dolne czarne plastiki z diodami) i sie okazuje, że są to do lusterek poliftowych (chyba) bo mniejsze niż te co mam :facepalm:

Drugi "strzał" lusterko wewnętrzne pod High Beam i Line Assist też mocowanie poliftowe, a w aucie na trzy ząbki. No jak się nie wkurzyć... :kwasny:

Ale na osłodę zakupiłem felunek 19" i w piątek wjedzie na auto :naughty:

PS.

te cholerne dodatki do lusterek mam na sprzedaż :facepalm: pełny komplet do modyfikacji, dokładki lusterka, lampki i kostki z kablami.

A pochwalił byś się nowym felunkiem ...

Opublikowano

Witam

Mam pytanie panowie mam a4 b8 amerykańska wersja czy da rade zmienić liczniki na EU ? i czy odrazu mogę zminic fis na kolor czy duzo problemu z tym ?

Pozdrawiam