Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 34,8 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Wygląda jak z A6.

Opublikowano

zwykły zderzak z POLIFTA :)

chyba nie. zwykly polift ma okragla zaslepke na hak, tu jest kwadratowa

aaa juz wiem, to nie A4 tylko A5 (tak mi sie wydaje, na 100% to nie jest zwykly poliftowy z A4)

Edytowane przez Yoghurt

Opublikowano

rzeczywiscie :eusathink: ale A5 POLIFT tez to chyba nie jest bo brakuje delikatnych wycięc na kratkach halogenów

Opublikowano

kiedyś ktoś pisał że nie ma możliwości wyłączenia funkcji start/stop a mnie wczoraj to się udało :)

Opublikowano

kiedyś ktoś pisał że nie ma możliwości wyłączenia funkcji start/stop a mnie wczoraj to się udało :)

Nie było potwierdzone ze we wszystkich sterownikach da sie to zrobic

Opublikowano

witam ktoś podpowie położenie silnika v261 w nagrzewnicy klimatyzacji

Opublikowano

a jaka klima ?

ok BASIC

Silnik nastawczy klapy przestrzeni na nogi -V261- zamontowany jest w układzie klimatyzacji w wersji „Basis”.

Opublikowano

a jaka klima ?

ok BASIC

Silnik nastawczy klapy przestrzeni na nogi -V261- zamontowany jest w układzie klimatyzacji w wersji „Basis”.

tak tylko który to lokalizacja?

Opublikowano

zwykły zderzak z POLIFTA :)

Grzesiek, zwykły zderzak z polifta ma klapkę na hak okrągłą a ten ma prostokątną ...

Eeee, dopiero doczytałem wyżej ze już to napisaliście hehe

Opublikowano

to może napiszesz co gdzie trzeba wyłączyć
Opublikowano

a jaka klima ?

ok BASIC

Po stronie kierowcy :)

Wymontowanie i zamontowanie płyty blokującej po lewej stronie wraz z silnikiem nastawczym klapy przestrzeni na nogi -V261- Silnik nastawczy klapy przestrzeni na nogi -V261- zamontowany jest w układzie klimatyzacji w wersji „Basis”

Płyta blokująca z silnikiem nastawczym klapy przestrzeni na nogi -V261- zamontowana jest tylko w samochodach z układem klimatyzacji w wersji „Basis”.

Rozmontowanie i zmontowanie płyty blokującej z silnikiem nastawczym klapy przestrzeni na nogi -V261- t W tym samochodzie aktualnie wszystkie silniki nastawcze mają taką samą konstrukcję. Podczas nastaw podstawowych silniki nastawcze zostają przyporządkowane i wyuczone zgodnie z rozmieszczeniem w połączeniu szeregowym przewodów elektrycznych. Jeśli ta kolejność nie jest zgodna z zaleceniami, silniki nastawcze zostaną nieprawidłowo wyuczone i sterowanie klap będzie przez to niewłaściwe

W zależności od okresu produkcji istnieją różne wersje dźwigni i elementów łączących w klimatyzatorze Wymontowanie – Ustawić siedzenie kierowcy jak najdalej do tyłu. – Wyłączyć zapłon. – Wymontować schowek pod tablicą przyrządów po stronie kierowcy – Wymontować nawiew w przestrzeni na nogi z lewej strony (po stronie kierowcy) – Wymontować moduł pedału przyspieszenia – Oznaczyć wtyczki -A- (do silnika nastawczego klapy rozmrażania -V107-), -B- (silnika nastawczego klapy przestrzeni na nogi -V261-) i -C- (silnika nastawczego klapy temperatury -V68-) (w celu wykluczenia zamiany). – Odłączyć wtyczki -A-, -B- i -C-. – Poluzować przewody elektryczne -D- z punktów mocowania na płycie blokującej -E-.

v261.png

Opublikowano

to może napiszesz co gdzie trzeba wyłączyć

Po aktualizacji interfejsu a mam VCP zauważyłem że dołożyli funkcję aktywacji/dezaktywacji funkcji start/stop program sam koduje tylko wybierasz funkcję i potwierdzasz dalej ,

dlatego muszę jeszcze poszukać w którym sterowniku to się koduje, sprawdzałem 01 silnik i 09 MCE i nie zauważyłem zmian w kodowaniu

Opublikowano

Nie wiem czy to dziala ;

01 Silnik---> Coding 07---> Long Coding Helper--->BYTE 5 wyłaczamy Bit 6

09 MCE--->Coding 07---> Long Coding Helper---> BYTE 20 wyłaczamy Bit 2

Opublikowano

Po aktualizacji interfejsu a mam VCP zauważyłem że dołożyli funkcję aktywacji/dezaktywacji funkcji start/stop program sam koduje tylko wybierasz funkcję i potwierdzasz dalej ,

jaką masz aktualizację? Masz klona czy ori? Autocom czy inne podobne?

Opublikowano

a jaka klima ?

ok BASIC

Po stronie kierowcy :)

Wymontowanie i zamontowanie płyty blokującej po lewej stronie wraz z silnikiem nastawczym klapy przestrzeni na nogi -V261- Silnik nastawczy klapy przestrzeni na nogi -V261- zamontowany jest w układzie klimatyzacji w wersji „Basis”

Płyta blokująca z silnikiem nastawczym klapy przestrzeni na nogi -V261- zamontowana jest tylko w samochodach z układem klimatyzacji w wersji „Basis”.

Rozmontowanie i zmontowanie płyty blokującej z silnikiem nastawczym klapy przestrzeni na nogi -V261- t W tym samochodzie aktualnie wszystkie silniki nastawcze mają taką samą konstrukcję. Podczas nastaw podstawowych silniki nastawcze zostają przyporządkowane i wyuczone zgodnie z rozmieszczeniem w połączeniu szeregowym przewodów elektrycznych. Jeśli ta kolejność nie jest zgodna z zaleceniami, silniki nastawcze zostaną nieprawidłowo wyuczone i sterowanie klap będzie przez to niewłaściwe

W zależności od okresu produkcji istnieją różne wersje dźwigni i elementów łączących w klimatyzatorze Wymontowanie – Ustawić siedzenie kierowcy jak najdalej do tyłu. – Wyłączyć zapłon. – Wymontować schowek pod tablicą przyrządów po stronie kierowcy – Wymontować nawiew w przestrzeni na nogi z lewej strony (po stronie kierowcy) – Wymontować moduł pedału przyspieszenia – Oznaczyć wtyczki -A- (do silnika nastawczego klapy rozmrażania -V107-), -B- (silnika nastawczego klapy przestrzeni na nogi -V261-) i -C- (silnika nastawczego klapy temperatury -V68-) (w celu wykluczenia zamiany). – Odłączyć wtyczki -A-, -B- i -C-. – Poluzować przewody elektryczne -D- z punktów mocowania na płycie blokującej -E-.

v261.png

witaj Grzegorz

wielkie dzięki za pomoc ale nie odpisywałem bo byłem przy aucie bo miałem usterkę mechaniczną związaną z silnikien v261, powiem tak po odpięciu silnika silnik pomyślnie przeszedł test elemetów wykonawczych wiec mechanicznie cięgna nieprawidłowo funkcjonowały ale powiem dla wiedzy wszystkich że jest możliwe wyciągniecie ślimaka i wpięcie cięgien do niego bez wyciągania klimatronika ,nie demontowałem nawet pedału przyśpieszenia ale da się to zrobć :)

dziękuje za podpowiedź :hi:

wiatj

wielkie dzięki za pomoc jakoś dałem rade opisałem to wcześniej :hi:

Opublikowano

jaką masz aktualizację? Masz klona czy ori? Autocom czy inne podobne?

ori VCP przez aktywatora wgrywasz aktualizacje

http://obd2.pl/index.php?p73,vcp-k-line-2-x-usb-can-k-obd2

Edytowane przez Góral65