Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zaszalałeś z ET widzę :)

Tylko nie dawaj listwy progowej bo moim zdaniem popsujesz efekt, teraz jest kozacko. Nie obciera nigdzie? Gwint?

• Odpowiedzi 34,8 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Tylko nie dawaj listwy progowej bo moim zdaniem popsujesz efekt

Krzysiu co Ty to opowiadasz, listwa będzie bardziej kozacka niz cała reszta :wink:

Opublikowano

Może mi się nie podobać?

Opublikowano

Panowie podrzuci ktoś zdjęcie felg 18 o takich: http://img14.allegroimg.pl/photos/oryginal/52/79/88/65/5279886535_1 na 1BA?

I jaki to jest rozmiar?

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d8/Audi_A4_B8_Facelift_Avant_Ambition_S_line_2.0_TDI_Daytonagrau_Heck.JPG

Edytowane przez Motal

Opublikowano

wejdz sobie na profil Boserona, on ma to koło na 1 BA tylko jego jest z A5 z ET29.

Te drugie to 18" ET chyba 43, szerokość 8j i 8,5j też chyba jest i ten wzór zdecydowanie ładniejszy.

Edytowane przez edraven

Opublikowano

Trochę jest koza. Te drugie to na bank 18? Wyglądają ciekawie. Ile jest kolorów wnętrza w b8 przed i po lifcie? Mam jasny środek i kierownice poliftowe wydają mi się jakby w innym odcieniu były.

Opublikowano

zaszalałeś z ET widzę :)

Tylko nie dawaj listwy progowej bo moim zdaniem popsujesz efekt, teraz jest kozacko. Nie obciera nigdzie? Gwint?

To VT ;) Ale już zachorowałem na to koło...

20" 9J ET35

Opublikowano

Trochę jest koza. Te drugie to na bank 18? Wyglądają ciekawie. Ile jest kolorów wnętrza w b8 przed i po lifcie? Mam jasny środek i kierownice poliftowe wydają mi się jakby w innym odcieniu były.

Ta druga ma numer 8k0601025ap looknij sobie

Opublikowano

felga 8J ET chyba 43 opona 225/45

cpvzcjC.jpg

EMpabdY.jpg

może ktoś będzie wiedział o co chodzi ?

coś odwaliło mojemu klimatronikowi, temp. ustawiona na 21C dla kierowcy i pasażera, tryb auto, z nawiewu kierowcy leci zimno a z pasażera gorąco (fest) dopiero po skręceniu kilka stopni mniej zaczyna też lecieć zimne. Błędów brak.

Sprawdź czujnik temperatury zewnętrznej - powinien być na przednim grillu przed chłodnicą, w specjalnym uchwycie. Kiedyś u mnie nie zamontowali w uchwyt po zdejmowaniu zderzaka i odczytywał zawyżoną temperaturę zewnętrzną, bo dotykał do chłodnicy. Klima wariowała, najczęściej wiała zimnym powietrzem.

Poza tym spróbuj zrobić testy elementów wykonawczych. Może jakiś silniczek od klapy się przyblokował, a błędy wyskoczą dopiero po testach?

Z tym czujnikiem coś może być na rzeczy bo zauważyłem to właśnie po zdejmowaniu zderzaka przez lakiernika. Jednak czujnik jest na swoim miejscu - za atrapą pod rejestracja po prawej stronie to to ? poza tym z jednej strony leci zimno z drugiej gorąco, czujnik temp wewnętrznej jest chyba jeden w krateczce na środku klimatronika.

Robiłem output test i basic setings - brak błędów.

Opublikowano

Jak Wam się widzi?

6_zps8xno8wpda_zpsqh67rvmb.jpg

:thumbup1:

Opublikowano

Jak Wam się widzi?

Jesteś "miszczem" painta :D A tak na serio felga kozak, ale tak jak gadaliśmy, przy 9" ET 35 to chyba za mało, powinno być ciut większe, ale niech eksperci się wypowiedzą ;)

Opublikowano

Jak Wam się widzi?

Jesteś "miszczem" painta :D A tak na serio felga kozak, ale tak jak gadaliśmy, przy 9" ET 35 to chyba za mało, powinno być ciut większe, ale niech eksperci się wypowiedzą ;)

Miazga
Opublikowano

fajna stronka :)

Ale koło i opona to jedno a jeszcze dochodzi do tego jak siedzi w nadkolu a tu moga być obcierki a tego na stronce nie uwzględniają.

Opublikowano

Czyli tak jak mówiłem Ci przez telefon, będę wystawać o 6,5 mm bardziej niz moje, wiec z przodu mogą obcierac

Wysłane z mojego Nexus 5 za pomocą Tapatalk 4

Opublikowano

może ktoś będzie wiedział o co chodzi ?

coś odwaliło mojemu klimatronikowi, temp. ustawiona na 21C dla kierowcy i pasażera, tryb auto, z nawiewu kierowcy leci zimno a z pasażera gorąco (fest) dopiero po skręceniu kilka stopni mniej zaczyna też lecieć zimne. Błędów brak.

Sprawdź czujnik temperatury zewnętrznej - powinien być na przednim grillu przed chłodnicą, w specjalnym uchwycie. Kiedyś u mnie nie zamontowali w uchwyt po zdejmowaniu zderzaka i odczytywał zawyżoną temperaturę zewnętrzną, bo dotykał do chłodnicy. Klima wariowała, najczęściej wiała zimnym powietrzem.

Poza tym spróbuj zrobić testy elementów wykonawczych. Może jakiś silniczek od klapy się przyblokował, a błędy wyskoczą dopiero po testach?

Z tym czujnikiem coś może być na rzeczy bo zauważyłem to właśnie po zdejmowaniu zderzaka przez lakiernika. Jednak czujnik jest na swoim miejscu - za atrapą pod rejestracja po prawej stronie to to ? poza tym z jednej strony leci zimno z drugiej gorąco, czujnik temp wewnętrznej jest chyba jeden w krateczce na środku klimatronika.

Robiłem output test i basic setings - brak błędów.

Zobacz jak powinien być osadzony ten czujnik: http://i.imgur.com/BHwEdju.png

Jak dla mnie to możesz mieć też walnięty któryś czujnik temperatury w kanałach nawiewowych. To jest chyba tak, że na każdą stronę masz dwa czujniki - jeden przy samej kratce nawiewu, a drugi na powrocie (w okolicach stóp). Pierwszy bada temperaturę powietrza, którą wydmuc**je, a drugi powietrze powracające. Na tej podstawie jest szacowana temperatura wnętrza auta. Jeśli np. czujnik powrotny pasażera zaniża temperaturę (ale błędów nie pokazuje), to automatycznie klimatronik będzie podawał więcej ciepłego powietrza. A że trochę tego ciepła poleci też na stronę kierowcy, to z kolei po stronie kierowcy będzie puszczało zimniejsze powietrze, żeby wyrównać temperaturę do ustawionego poziomu.

Ma to sens? :decayed:

Ale że do czujników trzeba trochę rzeczy wybebeszyć, to może lepiej upewnij się na 100% z tym zewnętrznym ;)

Opublikowano

Kurrrna, niezła teoria. :wink:

Opublikowano

Kurrrna, niezła teoria. :wink:

Noo wytłumaczył na"chłopski rozum" :D

edit:

http://allegro.pl/audi-a5-s5-lampka-podsufitowa-wnetrza-8t0947135f-i5290294831.html

wejdzie to do a4? można podmienić pstryczek dachu na pstryczek klapy :naughty:

Edytowane przez wrzosu

Opublikowano

raczy wejdzie Wrc mówił że takowe montował zapytaj naszego Mistrza :D

Opublikowano

fajna stronka :)

Ale koło i opona to jedno a jeszcze dochodzi do tego jak siedzi w nadkolu a tu moga być obcierki a tego na stronce nie uwzględniają.

9J ET35 nie będzie obcierać.