Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jak się ubrać na rozmowę kwalifikacyjną?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie..przecież to tylko sklep RTV..pewnie pierwsza praca kolegi..nie podniecajcie się tym garniakiem bo w tej sytuacji jest zbędny :)

zakłada się go tam gdzie używa się na co dzień...

Opublikowano

Panowie przesadzacie z tym garniakiem .

Jeśli już ma byc elegancko to czarne spodnie ( bez kantu ), czarny wyglancowany but, biała koszula ( z długim rękawem i taliowana ! ) i jakiś jednolity ( wąski ) krawat. w 80 % chodziłem tak ubrany na rozmowy i zawsze robotę miałem w kieszeni :decayed:

Jeśli na luzie to ciemny jeans, jakiś mokasyn, koszula ( i marynarka ) lub koszulka polo. Jak koledzy pisali, czyste dłonie, świeży oddech, ogolony i bez kaca ! :decayed: Ta opcja chyba bardziej bym wybrał bo jakby nie patrzec nie idziesz na rozmowę o stołek kierowniczy ;)

Tak jak koledzy pisali kopia CV + jakaś podstawowa wiedza o firmie ( w 90 % moich przypadków padało pytanie.. " czy wie Pan czym się zajmujemy i jakie osiągamy wyniki na rynku " ) :)

Opublikowano

Panowie..przecież to tylko sklep RTV..pewnie pierwsza praca kolegi..nie podniecajcie się tym garniakiem bo w tej sytuacji jest zbędny :)

zakłada się go tam gdzie używa się na co dzień...

Dokładnie, nie ma co przesadzać bo pomyślą że od razu o posadę prezesa się chcesz starać :kox:

No chyba że to jakieś exlusive rtv i sprzedawcy w garniakach tam pomykają :gwizdanie:

Opublikowano

zmieniłem zdanie idź w dresie :decayed:

Opublikowano

przebierz się za telewizor :decayed:

Opublikowano

Młody.. daj znać jak poszło :naughty:

Opublikowano

A co do alkoholu to też mi się przypomniało

Jak do firmy budowlanej przychodzi ziomek który nie śmierdzi potem + alkoholem, to znaczy że nie jest PRAWDZIWYM budowlańcem :decayed:

Opublikowano

Nie zakładaj garniaka i białej koszuli :cool1: Załóż jeansy i polo do tego pantofel :good:

Opublikowano

:D

Załóż jeansy i polo do tego pantofel :good:

I będzie wyglądał jak wiesio.. Pantofle od garnituru w zuepłności nie pasują do jeansów :decayed: Jakieś casualowe cichobiegi to tak..albo mokasyn :good:

Opublikowano

Ludzie - gajer nie oznacza od razu, że ma się ubrać jak na swoje własne weselicho :polew: Fakt, że jeśli się kolega nie ubiega o odpowiedzialne stanowisko, to w zupełności wystarczą wyprasowane portki i czysta koszula (również z krótkim rękawem) czy polo nie oczojebne i jakieś półbuty. Tylko do takiego zestawienia nie zakładaj już krawata proszę.. :no::naughty:

Opublikowano

:D

Załóż jeansy i polo do tego pantofel :good:

I będzie wyglądał jak wiesio.. Pantofle od garnituru w zuepłności nie pasują do jeansów :decayed: Jakieś casualowe cichobiegi to tak..albo mokasyn :good:

kolego pantofel mam na myśli sportowy np coś timberlanda :cool1:

Opublikowano

Zaraz wyjdzie, że zaliczkowo Kolega wyda całą wypłatę pierwszą na odzienie na rozmowę kwalifikacyjną :decayed:

Opublikowano

Krawat do polówki :polew:

Opublikowano

Zaraz wyjdzie, że zaliczkowo Kolega wyda całą wypłatę pierwszą na odzienie na rozmowę kwalifikacyjną :decayed:

takie rzeczy ma chyba w szafie :gwizdanie:

Opublikowano

Oby, bo jak doczyta litanię, to się załamie chłopak jeszcze i nie pójdzie nigdzie :naughty::kox:

Opublikowano

i później sami będziecie mu musieli szukać roboty :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

Micha coś długo niema :gwizdanie:

Opublikowano

zapewne jest w szkole o tej porze, a dopiero potem idzie na rozmowę kwalifikacyjną.. :gwizdanie:

Opublikowano

Micha coś długo niema :gwizdanie:

.....szuka w szafie :decayed:[br]Dopisany: 13 Wrzesień 2011, 13:07_________________________________________________pikolaków :kox:

Opublikowano

ciekawe czy kolega dostal prace :) a tak pozatym to ja zawsze chodzilem w garniturze na rozmowe , tylko ja do biura do pracy , chociaz na codzien nie chodzi sie w garniutrze .... nie mowie tutaj o krawacie i bialej koszuli jak do komuni , tylko fajny gajer , dobre buty i jakas fajna np blekitna koszula ... i odrazu widac ze za 2tys to nie bedziesz pracowal :D , kiedys czytalem ze powinno sie przyjsc w takim stroju w jakim na codzien sie pracuje , chociaz nie do konca sie z tym zgadzam , a kolega idealnie by wygldal w jakis dzinsach , fajne buty ( nie od garniutru jak wiesniak :) , koszula polo lub zwykla i do tego marynarka "sportowa" .... to moje zdanie :D