IFRIT Opublikowano 27 Września 2011 Opublikowano 27 Września 2011 1.9 TDI AHF 110KM fabrycznie Samochód jest po chipie niewiadomego pochodzenia. Podobno 130 KM, mocno dymi przy bucie i się zastanawiamy czy to wina felernego programu czy czegoś innego (przepływomierz?). Logów statycznych i bs póki co nie wklejam, bo z tego co na szybko przejrzałem mieści się w normie albo lekko odstaje. Grupa 13 w normie. Wolę się upewnić czy to na pewno wina programu zanim narażę chłopaka na wydatki u tunera. Log (1 - 003) Log (2 - 008) Log (3 - 010) Log (4 - 011)
IFRIT Opublikowano 27 Września 2011 Autor Opublikowano 27 Września 2011 program jest do doopy ... A coś dokładniej? Bo według tego co ja widzę, to w grupie 008 blok 3 (ograniczenie momentu obrotowego) te wartości są za duże. No i ogólnie coś jest spieprzone w skali obrotów 2000-2500. Za dużo koksu w programie? Stąd pewnie dymienie - w dobrym kierunku idę? Czyli na pewno nie szukać przyczyny gdzie indziej tylko jechać do dobrego tunera na poprawkę? Znajomy kupił już samochód na koksie, także nawet nie wiemy kto ten program robił
przemik Opublikowano 27 Września 2011 Opublikowano 27 Września 2011 Po logach ciezko dokladnie ocenic stan modyfikacji. Ale tutaj widac ze program jest kiepski. Tak dymienie moze byc skutkiem tej wydumki ktora siedzi w ECU. Najlepiej : - wgrac serie i wykonac diagnostyke - jesli wszystko OK - porzadny mod u kogos kumatego Pzdr
Lishoo Opublikowano 27 Września 2011 Opublikowano 27 Września 2011 Hmm a z tego co ja widzę to przepływka też pewnie nadaje się do czyszczenia, mieży około 70% swojej wydajności i ogólnie jeżeli auto ma kopa i kopci tylko przy pełnym bucie to może wcale nie jest taki zły ten chip?
IFRIT Opublikowano 27 Września 2011 Autor Opublikowano 27 Września 2011 No ja też obstawiałem na przepływke tylko ten chip trochę namieszał i ciężko na 100 % ocenić. Ogólnie auto dziwnie jedzie, tak jakby nie równo ciągnęło, wahania mocy, co z resztą jest widoczne w logach.
spanky Opublikowano 27 Września 2011 Opublikowano 27 Września 2011 No ja też obstawiałem na przepływke tylko ten chip trochę namieszał i ciężko na 100 % ocenić. Ogólnie auto dziwnie jedzie, tak jakby nie równo ciągnęło, wahania mocy, co z resztą jest widoczne w logach. Panowie , gdzie przeplywomierz a gdzie dymienie , nie tworzcie teori pt "moze" .. zrob log 001 i bedzie czarno na bialym skad ten dym za autem bo jak widze nie dowierzasz i szukaj rozwiazania skoro przyczyna zostala juz podana ... wgrajcie serie i wtedy trzeba leczyc auto , a soft jak pisalem zrobiony przez osobo lekko uposledzona w tym temacie ... oczywisce przpelywomierz moze byc juz slaby w tym aucie [dosyc niska masza powietrza] , ale ocenianie go na podstawie logow z takim programem to nie tedy droga
lukjar7 Opublikowano 27 Września 2011 Opublikowano 27 Września 2011 No ja też obstawiałem na przepływke tylko ten chip trochę namieszał i ciężko na 100 % ocenić. Ogólnie auto dziwnie jedzie, tak jakby nie równo ciągnęło, wahania mocy, co z resztą jest widoczne w logach. Panowie , gdzie przeplywomierz a gdzie dymienie , nie tworzcie teori pt "moze" .. zrob log 001 i bedzie czarno na bialym skad ten dym za autem bo jak widze nie dowierzasz i szukaj rozwiazania skoro przyczyna zostala juz podana ... wgrajcie serie i wtedy trzeba leczyc auto , a soft jak pisalem zrobiony przez osobo lekko uposledzona w tym temacie ... oczywisce przpelywomierz moze byc juz slaby w tym aucie [dosyc niska masza powietrza] , ale ocenianie go na podstawie logow z takim programem to nie tedy droga podpisuje sie pod tym, pokaz loga 001 i nie ocenia sie pracy przeplywomierza w aucie po modzie na podstawie gr 008 tylko 010
ciahciah Opublikowano 27 Września 2011 Opublikowano 27 Września 2011 to się zbiera jak seria.. wyczyść przepływkę i wymień filtr powietrza jak stary pokaż dynamicznego 001 i 004
IFRIT Opublikowano 29 Września 2011 Autor Opublikowano 29 Września 2011 Log (0 - 001) Log (1 - 004) 004 mam tylko statyczne. Dynamiczne gdzieś się zapodziały. Jak znajdę to dołączę.
anderllh Opublikowano 30 Września 2011 Opublikowano 30 Września 2011 podlane paliwem w programie. musi dymić.
spanky Opublikowano 30 Września 2011 Opublikowano 30 Września 2011 Log (0 - 001) Log (1 - 004) 004 mam tylko statyczne. Dynamiczne gdzieś się zapodziały. Jak znajdę to dołączę. naprawe auta zacznijcie od wgrania serii ...
motor144 Opublikowano 1 Października 2011 Opublikowano 1 Października 2011 Może taniej i prościej będzie kupić ECU z seryjnym programem i podmienić zamiast wróżenia z logów.
Rekomendowane odpowiedzi