Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AWT] Mrowienie na fotelu i podłodze przy 3000 obr

zaku2_88

Rekomendowane odpowiedzi

Witam pojawil sie taki problem ze gdy przyspieszam albo puszczam noge z gazu to gdy tylko obroty wynosza 3000 to czuc te nie mile mrowienie. Sprawdzalem juz wszystko poduszki silnika, wydech czy nigdzie nie dotyka wszystko na oko wyglada dobrze. Szukalem na forum w googlach i nie znalazlem takiego przypadku. Juz brak sil na to wszystkie opcje wycwyczerpane typu ustawianie silnika na poduszkach swiece cewki itd. Pomozcie cos w tej sprawie albo pwiedzcie czy u was jest takie zjawisko? :confused4:

Jeszecze nie zmienilem po starym autku. A ty tez masz jakies mrowienie na fotelu? Wogole czuc u ciebie cos gdy silnik lapie te 3000 obrotow?[br]Dopisany: 27 Wrzesień 2011, 15:58_________________________________________________Naprawde nikt sie nie spotkal z takim zjawiskiem? :confused4:

Dodam ze zaobserwowalem jeszcze ze jak jedna osoba siedzi w aucie i trzyma obrory na 3000 to jak sie dotknie koncowki wydechu to strasznie wibruje takie drgania wysokiej czestotliwosci cos jak w telefonie tylko o wiele mocniejsze, czy to normalne? :shocked:

Jeszecze nie zmienilem po starym autku. A ty tez masz jakies mrowienie na fotelu? Wogole czuc u ciebie cos gdy silnik lapie te 3000 obrotow?[br]Dopisany: 27 Wrzesień 2011, 15:58_________________________________________________Naprawde nikt sie nie spotkal z takim zjawiskiem? :confused4:

Dodam ze zaobserwowalem jeszcze ze jak jedna osoba siedzi w aucie i trzyma obrory na 3000 to jak sie dotknie koncowki wydechu to strasznie wibruje takie drgania wysokiej czestotliwosci cos jak w telefonie tylko o wiele mocniejsze, czy to normalne? :shocked:

Normalne chyba to nie jest bo u mnie takiego czegoś nie ma, wydech nic nie wibruje. Musisz moim zdaniem dokladnie sprawdzic ten wydech

obstawiam plecionke, u mnei tez pierdzi i wibruje bardizej niz norma przewidziala i niedlugo zmieniam plecionke, dodatkowo poduchy tez nadaja sie do wymiany

A jak ty sprawdziles poduchy pod silnikiem i pod skrzynia? Bo ja najpierw oblukalem czy nie ma uszkodzen i wyciekow z tych pod silnikiem a potem obroty na 3000 i dotykalem mocowania kazdej poduchy i zadna nie przenosila wibracji nie wiem czu to dobry sposob. Mam nadzieje ze wspolnymi silami rozwiazemy ten problem

u mnie ktora poducha jest do wymiany, bo nawet jak podnosili auto w warsztacie to widzialem jak silnik sie sam gibie, dodatkowo lewarek rusza sie przod/tyl kiedy wciskam pedal gazu

A jeszcze takie pytanie czy masz jakies odczucia pracy silnika na fotelu czy to przy przyspieszaniu czy przegazówce na biegu jałowym jak obroty siegaja 3000?

[br]Dopisany: 28 Wrzesień 2011, 13:18_________________________________________________Czy jak wymienie plecionke to jest mozliwość, że owe mrowienie ustanie? :mysli:

nie jest to duzy koszt, moze w 80zł się zamkniesz, a jesli nie była od nowości wymieniana, to na bank kwalifikuje sie i tak do wymiany - warto wprobować

ja ogolnie mam pomrukiwanie jakby gdzies byla dziurka w wydechu i czuje ze caly wydech jest jakby "luzny", i wisi nieco sprzodu tam gdzie jest plecionka

A mam znowu mam wrazenie ze u mnie jest za sztywno zawieszony.

A czyjesz siedzac na fotelu cos przy tym zakresie obrotow?

Wogole to dzieki za zainteresowanie tematem :good:

Podłączę się do tematu. Mam to samo, wibracje na pedałach i podłodze od 3 tys. w górę. Już mnie trafia, nikt nie wie co to jest i wmawiają mi, że tak ma być. Odwiedziłem serwisy Audi i VW i tyle zyskałem, że trafiłem na akcję serwisową i wymienili mi cewki.

Wibracje jak były tak są, no wolnych obrotach również. Poduszki wykluczam, wymieniłem 4 sztuki na oryginalne, sprzęgło nowe, koło dwumasowe sprawne. Co to może być. Stało mi się to z dnia na dzień. Po prostu wracałem z pracy i zaczął mi wibrować.

Zaku, rozwiązałeś problem?

Czytałem Twój post. Też mam to na wolnych obrotach. Patrzyłem u kumpla w Pasku, nie wibruje, silnik ten sam. Nie mam już pomysłu.

Podłączę się do tematu. Mam to samo, wibracje na pedałach i podłodze od 3 tys. w górę. Już mnie trafia, nikt nie wie co to jest i wmawiają mi, że tak ma być. Odwiedziłem serwisy Audi i VW i tyle zyskałem, że trafiłem na akcję serwisową i wymienili mi cewki.

Wibracje jak były tak są, no wolnych obrotach również. Poduszki wykluczam, wymieniłem 4 sztuki na oryginalne, sprzęgło nowe, koło dwumasowe sprawne. Co to może być. Stało mi się to z dnia na dzień. Po prostu wracałem z pracy i zaczął mi wibrować.

Zaku, rozwiązałeś problem?

Niestety nie rozwiązalem jeszcze tego problemu.

A nawet mam teraz takie coś że jak jadę np na trasie i mam 100km/h to też czuć tak delikatnie jak coś drży. Jak wrzuca na luz to wszystko wraca do normy.

A jak u ciebie zmagania z dolegliwością drzenia?

Dokladnie tak jest rowniez na postoju niestety :confused4: Ale bardziej czuc to jeszcze pod obciazeniu podczas rozpedzania :sick3:[br]Dopisany: 10 Listopad 2011, 19:18_________________________________________________A ty zmieniales ta plecionke u siebie.

Musimy walczyc o komfort w naszych furkach bo to przeciez nie polonez zeby kazdy wypad na trase kojarzyl sie z uciazliwoscia i brakiem radosci z jazdy, chociaz mimo tego audiczka i tak daje sporo dobrej zabawy z jazdy :kox: