icecool Opublikowano 13 Października 2011 Opublikowano 13 Października 2011 Jak wyżej. Wiem że w AFN'ach to było a czy w AWX lub AVF? Chetnie bym coś takiego zamontował na zimę.
wrclaguna Opublikowano 14 Października 2011 Opublikowano 14 Października 2011 Nie Mozesz miec w aucie elektryczna nagrzewnice .
icecool Opublikowano 14 Października 2011 Autor Opublikowano 14 Października 2011 Nie chodzi mi o nagrzewnicę. Chodzi głównie o to aby płyn chłodzący szybciej nagrzewał sie do temperatury 90st. Widziałem cos takiego w audi 80 1.9TD.
szneider Opublikowano 14 Października 2011 Opublikowano 14 Października 2011 Wczesniej miałem Passata AVF i w nim było podgrzewanie płynu, 3 świece żarowe. Sprawdze jutro jak jest w AWX. Sorki pomyłka AVG,w AVF nie było.
wrclaguna Opublikowano 14 Października 2011 Opublikowano 14 Października 2011 Nie chodzi mi o nagrzewnicę. Chodzi głównie o to aby płyn chłodzący szybciej nagrzewał sie do temperatury 90st. Widziałem cos takiego w audi 80 1.9TD. Nie ma w B6 nic takiego jezeli chodzi o swiece podgrzewajace plyn chlodzacy . Wczesniej miałem Passata AVF i w nim było podgrzewanie płynu, 3 świece żarowe. Pierwszy raz slysze .
lukaszlsw Opublikowano 14 Października 2011 Opublikowano 14 Października 2011 mam takie coś w arlu, ale nawet nie wiem kiedy to działa, tak czy siak po wywaleniu egra murze z 6km przejechać aż złapie 90stopni (przy temp ok 5-10stopni na dworze)
olovski Opublikowano 14 Października 2011 Opublikowano 14 Października 2011 nie wiem jak w B6 ale mam w ATJcie wlasnie 3 swiece dogrzewajace plych chlodniczy w nowszych modelach jest wsadzona grzalka i powiem ze mega szybko cieple powietrze pojawia sie w aucie ziomek chcial zapodac taka grzalke w CC hehe i dzialala ale pobor pradu ma taki ze 2 raz auta nie odpalil
adam7 Opublikowano 14 Października 2011 Opublikowano 14 Października 2011 w są świece żarowe podgrzewające płyn w celu podgrzania nadmuchu powietrza na przednią szybę.
Stichy Opublikowano 14 Października 2011 Opublikowano 14 Października 2011 Ale i ta grzalka nie jest montowana we wszystkich modelach - na wyspach nie ma
Krzycho81 Opublikowano 15 Października 2011 Opublikowano 15 Października 2011 Gdzie znajdują się te świece?? W klimatronie ma opcje podgrzewanie przedniej szyby. Robi to właśnie nadmuch.
wrclaguna Opublikowano 15 Października 2011 Opublikowano 15 Października 2011 Gdzie znajdują się te świece?? W klimatronie ma opcje podgrzewanie przedniej szyby. Robi to właśnie nadmuch. Jakie swiece :?: p.s. W kazdej B6 jest nadmuch na przednia szybe a rzadkich egzemplarzach sluzy ten przycisk do podgrzewania calej przedniej szyby (specjalna szyba z niebieskawa folia)
Krzycho81 Opublikowano 15 Października 2011 Opublikowano 15 Października 2011 w są świece żarowe podgrzewające płyn w celu podgrzania nadmuchu powietrza na przednią szybę. Sugerowałem się ta wypowiedzią. W sharanie miałem podgrzewana elektrycznie.
wrclaguna Opublikowano 15 Października 2011 Opublikowano 15 Października 2011 Panowie piszcie na temat odpowiedz juz padla czy takie swieca sa w AVF AWX AVB :gwizdanie: Kazdy cos dorzuca ze bylo ...w Pasku w VW Sharanie itd.
wiesgaj Opublikowano 16 Października 2011 Opublikowano 16 Października 2011 Te 3 świece żarowe montowane są w silnikach na kraje skandynawskie. Są to 3 sztuki montowane u wyjścia z bloku silnika gdzie płyn chłodzący wędruje do nagrzewnicy w kabinie. U mnie w ALH były i włączały się jak tem. spadła poniżej 0st.C. Grzały do momentu nagrzania się silnika do 70st.C a powyżej wyłączały się.Z mojego doświadczenia nie zawiele to dawało. Nawet kiedyś zamontowałem dodatkowy wyłącznik by wcześniej i dłużej mogły grzać.
autodano Opublikowano 9 Listopada 2011 Opublikowano 9 Listopada 2011 Witam, właśnie sprawdziłem u mnie w aucie, że posiadam 2 przekażniki jeden do niskiej mocy grzania a drugi do wysokiej mocy grzania tylko pytanie co one grzeją? Według opisu producenta w dieslach występuje nagrzewnica elektryczna ogrzewajaca powietrze i jest zamontowana za nagrzewnica powietrza podgrzewaną płynem chłodniczym. jeżeli posiadacie dwa duże bezpieczniki pod kierownica jeden 40A i 60A to na pewno ja macie.
rafsus Opublikowano 10 Listopada 2011 Opublikowano 10 Listopada 2011 tak to wyglada ja w avf tego nie mam
wrclaguna Opublikowano 10 Listopada 2011 Opublikowano 10 Listopada 2011 W B6 Diesel wystepuje elektryczna nagrzewnica Tu mozna poczytac gdzie jest i w ktorym miejscu sie znajduje http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=114274.15
martinus Opublikowano 10 Listopada 2011 Opublikowano 10 Listopada 2011 Nie ma żadnych świec, jest nagrzewnica w której jest grzałka i tyle, nazywa się to właśnie "elektryczna nagrzewnica", powyżej w linku opisane wsio.
vertus69 Opublikowano 10 Listopada 2011 Opublikowano 10 Listopada 2011 Miło słyszeć,że coś takiego jest.Jutro sprawdzę czy działa.....
wielki1980 Opublikowano 18 Listopada 2011 Opublikowano 18 Listopada 2011 I jak to działa? Jest to we wszystkich dieslach B6? Szybko wieje ciepłe powietrze? Trzeba dać nawiew na przednią szybę?
Rekomendowane odpowiedzi