MAGIC87 Opublikowano 21 Października 2011 Autor Opublikowano 21 Października 2011 simota czy pipercross-myślę że to poprawia...tylko samopoczucie usera gwizdanie troche inny dzwiek jest... wydaje mi sie ze 1 cm a 5 cm to troche inna przepustowosc powietrza... moze sie mylic
Jarol Opublikowano 22 Października 2011 Opublikowano 22 Października 2011 Skoro tu taka dyskusja o wymianie sprzegła i skrzyni w AWXie na BRD to napisze co nieco o tym. Skrzynia i sprzegło pasuje bez najmniejszego problemu, trzeba przy tym wymienic: skrzynie, sprzęgło z dwumasem, rozrusznik, tylną łapę z podporą i wyboerak. To chyba na tyle jeśli chodzi o części. Jak wymiane robimy w aucie z przed 07.2002.tp dochodzi jeszcze jeden problem bo nowa skrzynia nie ma czujnika prędkości i żaden sterownik który odczytuje prędkość jej nie widzi. Pozostaje albo wymiana albo przeprogramowanie. Dotyczy to liczników, sterownika silnika, klimatronika itp. Co do sprzęgła to dwumas jest taki sam jak w AVF natomiast docisk jest napewno inny podobno mocniejszy. [br]Dopisany: 22 Październik 2011, 08:14_________________________________________________Co do wytrzymałośći sprzęgła z BRD to cieżko powiedzieć. Ja mam momentu dużo bo 430Nm praktycznie od 2 do ponad 3 tyś obr. U mnie sprzęgło prze pół roku od korekty programu trzymało bez problemu aż do połowy września kiedy to miałem odczucie sie sie lekko uślizguje. Było tak przez może dwa dni po czym zaczeło znów normalnie trzymac i od miesiaca już sie nie uślizguje. Obecnie nie mam z nim żadnego problemu.
MAGIC87 Opublikowano 22 Października 2011 Autor Opublikowano 22 Października 2011 Wiec u mnie zmianana na zestaw z BRD pewnie odpada... Auto mam z stycznia 2002
daniels Opublikowano 22 Października 2011 Opublikowano 22 Października 2011 simota czy pipercross-myślę że to poprawia...tylko samopoczucie usera gwizdanie troche inny dzwiek jest... wydaje mi sie ze 1 cm a 5 cm to troche inna przepustowosc powietrza... moze sie mylic teoretycznie tak i tym się kierowałem przy montażu... ale niebawem założe ori i zobaczę różnicę o ile będzie zauważalna
David Opublikowano 22 Października 2011 Opublikowano 22 Października 2011 Wiec u mnie zmianana na zestaw z BRD pewnie odpada... Auto mam z stycznia 2002 pisalem ze to nie takie latwe,ja mam audi z lutego 2002 dzieki Jarol ze tu wpadles i wyjasniles powinines zrobic watek w dziale warsztat swap skrzyni z BRD nagrales moze jakis filmik jak jedzie awx z 430Nm ?
Piotrek98igo Opublikowano 22 Października 2011 Opublikowano 22 Października 2011 simota czy pipercross-myślę że to poprawia...tylko samopoczucie usera gwizdanie troche inny dzwiek jest... wydaje mi sie ze 1 cm a 5 cm to troche inna przepustowosc powietrza... moze sie mylic teoretycznie tak i tym się kierowałem przy montażu... ale niebawem założe ori i zobaczę różnicę o ile będzie zauważalna nie bedzie zauwazalnachyba ze moze logi i k-power sprawdzic,co i tak ciezko bedzie na 100% byc pewnym
MAGIC87 Opublikowano 23 Października 2011 Autor Opublikowano 23 Października 2011 3.0 224 PS kontra moje 165 długosc w plecy, zmienie vacum i bedzie jechac jeszcze raz
dejf Opublikowano 23 Października 2011 Opublikowano 23 Października 2011 Magic, jak wymienisz vacuum pompe nagraj 80-160, porównamy z moim
daniels Opublikowano 23 Października 2011 Opublikowano 23 Października 2011 3.0 224 PS kontra moje 165 długosc w plecy, zmienie vacum i bedzie jechac jeszcze raz po zmianie vacum to a6 to :polew: ...będzie jej pogrom i to o kilka długośći...wiem co mówię :gwizdanie:
juby_p Opublikowano 23 Października 2011 Opublikowano 23 Października 2011 simota czy pipercross-myślę że to poprawia...tylko samopoczucie usera :gwizdanie: Robiłem logi na zwykłym filtrze i pipercros doładowanie na gąbce zaczyna się wcześniej i dużo później opada wiec jak każdy się domyślał mocy nie zwiększa:)
daniels Opublikowano 23 Października 2011 Opublikowano 23 Października 2011 simota czy pipercross-myślę że to poprawia...tylko samopoczucie usera :gwizdanie: Robiłem logi na zwykłym filtrze i pipercros doładowanie na gąbce zaczyna się wcześniej i dużo później opada wiec jak każdy się domyślał mocy nie zwiększa:) czyli turbo szybciej się wkręca,nie wiem czy taki pipercross tak samo dobrze filtruje jak ori filtr :gwizdanie:
mikolaj85 Opublikowano 23 Października 2011 Opublikowano 23 Października 2011 To A6 to manual czy automat ?
Piotrek98igo Opublikowano 24 Października 2011 Opublikowano 24 Października 2011 To A6 to manual czy automat ? tip
MAGIC87 Opublikowano 24 Października 2011 Autor Opublikowano 24 Października 2011 czyli turbo szybciej się wkręca,nie wiem czy taki pipercross tak samo dobrze filtruje jak ori filtr to by tez mogło wyjasnic dlaczego wstaje od 1800
Michał Opublikowano 24 Października 2011 Opublikowano 24 Października 2011 czyli turbo szybciej się wkręca,nie wiem czy taki pipercross tak samo dobrze filtruje jak ori filtr to by tez mogło wyjasnic dlaczego wstaje od 1800 przy następnej wymianie sprawdzę u siebie te całe simoty, wkładki czy inne bajery zobaczymy czy jakoś zauważalnie wpłynie to na wstawanie mojego BRD
MAGIC87 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Dzisiaj kumpel wyciagnał pompe z baku i ogolnie cała czarna.. przeczyscił ja, przejrzał wszystkie sitka. o dziwo jak odebrałem auto, na 2 biegu od 2000 do 4400 nie miałem trakcji... albo ubzdyrałem sobie ze cos lepiej idzie albo tak sie stało. w niedziele zrobie pomiary z AJM 162 KM i 370 Nm z którym 2 razy wygrałem około 3 długosci. moze cos sie ruszyło w temacie brakujacych KM. postaram sie jeszcze zalac jakis srodek na czysczenie ukladu paliwa
Lukaszxxx Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Magic zainteresował mnie temat pompy w baku heh i swoja tez wytargałem w sobote, miala lekka powłoczke osadu, sitko prawie czyste, efektów pozytywnych i negatywnych brak
MrTea Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 w niedziele zrobie pomiary z AJM 162 KM i 370 Nm z którym 2 razy wygrałem około 3 długosci. 2 długości nie więcej ..
Piotrek98igo Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 bylo 3 na luzie dl to masz jak jestes na zderzaku
Rekomendowane odpowiedzi