DejwB5 Opublikowano 20 Października 2011 Opublikowano 20 Października 2011 Witam mam pytanie czy ktoś z was czyścił ecu lub ten wężyk który do niego dochodzi bo mam taki problem i zastanawiam sie czy zrobie to sam czy dac do jakiegoś mechaniora.dzieki za kazdą pomoc pozdrawiam
vauxhall95 Opublikowano 21 Października 2011 Opublikowano 21 Października 2011 masz 99rok? jezeli tak to tam nie ma wezyka juz i nie ma co czyscic w ecu.Chyba ze masz jakiegos skladaka
spanky Opublikowano 21 Października 2011 Opublikowano 21 Października 2011 Witam mam pytanie czy ktoś z was czyścił ecu lub ten wężyk który do niego dochodzi bo mam taki problem i zastanawiam sie czy zrobie to sam czy dac do jakiegoś mechaniora.dzieki za kazdą pomoc pozdrawiam podaj numer sterownika
DejwB5 Opublikowano 22 Października 2011 Autor Opublikowano 22 Października 2011 a mozesz kolego mi podpowiedzieć gdzie mam szukać tego numeru sterownika
spanky Opublikowano 22 Października 2011 Opublikowano 22 Października 2011 a mozesz kolego mi podpowiedzieć gdzie mam szukać tego numeru sterownika odczytaj za pomoca Vag'a badz odczytaj ze sterownika [jego obudowy]
Michaelo Opublikowano 22 Października 2011 Opublikowano 22 Października 2011 Zazwyczaj po chipowaniu ECU (zmiana map pamięci) pojawia się trwały błąd 65535 - uszkodzenie sterowanika.
spanky Opublikowano 22 Października 2011 Opublikowano 22 Października 2011 Zazwyczaj po chipowaniu ECU (zmiana map pamięci) pojawia się trwały błąd 65535 - uszkodzenie sterowanika. ciekawe
Michaelo Opublikowano 22 Października 2011 Opublikowano 22 Października 2011 No nie jest to regułą. Nigdy się z tym nie spotkałeś?
leo... Opublikowano 23 Października 2011 Opublikowano 23 Października 2011 Zazwyczaj po chipowaniu ECU (zmiana map pamięci) pojawia się trwały błąd 65535 - uszkodzenie sterowanika. na pewno nie po chipowaniu ... (niezaleznie czy via OBD czy tradycyjnie programatorem) - blad 65535 to oznaka slabego AQ lub usterki regulatora napiecia
ciahciah Opublikowano 23 Października 2011 Opublikowano 23 Października 2011 bądź podejrzanego połączenia AQ - ECU, z loguj na raz grupę 012 i 016, na zimnym silniku, ciepłym i podczas jazdy, może wyjdzie szydło z worka miernik weź i sprawdź ile V jest na aku po nocy, do ilu spada napięcie na aku przy rozruchu i ile jest na zapalonym silniku, porównaj wartości na zimnym i ciepłym silniku z tymi co z logów 012 i 016
zabek Opublikowano 27 Października 2011 Opublikowano 27 Października 2011 Ja czyściłem ECU i problem znikał na 2 dni a później powracał. Musisz wykręcić plastikową pokrywa (śrubki na klucz nr 8), odczepić metalową blaszkę, odłączyć wężyk i wtyczkę ( przesuwa się), komputer jest skręcony śrubkami torx (chyba 10 albo 15), ja czyściłem spirytusem i wygrzewałem lutownicą na gorące powietrze.
Rekomendowane odpowiedzi