Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVJ] Srebrny dupowóz Fr0sta :3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie. Może fotki zrobię kiedyś.

---------- Post dopisany 16-12-2013 at 17:37 ---------- Poprzedni post napisany 13-12-2013 at 13:44 ----------

Malutki update:

wpadły filtry Purflux

-kabionowy z wkładem węglowym

-powietrza

Opublikowano

wpadły filtry Purflux

Zastanawia mnie pewny myk z tym filtrem z węglem aktywnym... Wg. kodów wyposażenia montuje się go tylko w systemie z czujnikiem jakości powietrza (automatyczny obieg zamknięty). Pytanie czy jego montaż w aucie bez czujnika cokolwiek daje...

Opublikowano

wpadły filtry Purflux

Zastanawia mnie pewny myk z tym filtrem z węglem aktywnym... Wg. kodów wyposażenia montuje się go tylko w systemie z czujnikiem jakości powietrza (automatyczny obieg zamknięty). Pytanie czy jego montaż w aucie bez czujnika cokolwiek daje...

Wydaje mi się, że tak bo nawet jeżeli filtr zawilgotnieje, to chyba nie będzie śmierdział - tak mi się przynajmniej wydaje a jak jest w praktyce to nie wiem, aczkolwiek on chyba sam w sobie nie przepuszcza smrodu z zewnątrz :eusathink:

btw. ja u siebie mam czujnik jakości powietrza w obudowie filtra kabinowego, ale nie mam klimatronika z tą opcją :kwasny:

Opublikowano
Ledy wogole do b6 nie pasuja, takie jest moje zdanie

To zobacz sobie auto Adamooo

Wysyłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 2

czytaj jw

takie jest moje zdanie, kwesta gustu

Opublikowano

czytaj jw

W lampach Adamooo zakochałem się od pierwszego wejrzenia. I jak to z miłością czasem bywa... Przeszło mi :grin:

Opublikowano

czytaj jw

W lampach Adamooo zakochałem się od pierwszego wejrzenia. I jak to z miłością czasem bywa... Przeszło mi :grin:

Bo miłość jest ślepa :grin::decayed:

Opublikowano

Jutro jestem:decayed:

Opublikowano

Oooooo chyba chodzi o dupke S4 :D;)

Tapnięte z audiczki :)

Opublikowano

Frosty i Bartek filtr kabinowy z węglem aktywnym jest dla nas:wink: Jak jest stary będzie smierdzial tak jak zwykły także tutaj różnicy nie ma:wink: węgiel "ponoć" filtruje część pylkow szkodliwych dla ludzi których normalny nie filtruje. Są to np rodniki grzybów które w będą się osądzać na mokrej nagrzewnicy:wink:

Opublikowano
Frosty i Bartek filtr kabinowy z węglem aktywnym jest dla nas:wink: Jak jest stary będzie smierdzial tak jak zwykły także tutaj różnicy nie ma:wink: węgiel "ponoć" filtruje część pylkow szkodliwych dla ludzi których normalny nie filtruje. Są to np rodniki grzybów które w będą się osądzać na mokrej nagrzewnicy:wink:

Ja to rozumiem Wandziu ale... Zobacz PRkę przy filtrze (=2V5)... A więc wg. instrukcji stosuje się go dla instalacji z automatycznym obiegiem zamkniętym (czyli 2V5!). Pytanie o co chodzi w tej konfiguracji...

Opublikowano
Jutro jestem:decayed:

Wyszło jak wyszło, nieplanowany wyjazd do NL, wybacz Wojtku :facepalm:

Opublikowano

Ja to rozumiem Wandziu ale... Zobacz PRkę przy filtrze (=2V5)... A więc wg. instrukcji stosuje się go dla instalacji z automatycznym obiegiem zamkniętym (czyli 2V5!). Pytanie o co chodzi w tej konfiguracji...

Za pewne masz rację:good: Ale chyba większość z nas dla spokoju"ducha: zakłada filterek z węglęm:wink:

Opublikowano

Osbz40el.jpg

L7Ml8iql.jpg

Kekekekeke :decayed:

Coś tam ociera przy pełnym skręcie kołami, nie wiem czy o błotnik, czy nadkole. 235/40/18, nie wiem jakie ET, chyba 37?

Ile ja nerwów straciłem przy montażu tego gwintu to moje, już dawno nie byłem tak wku... :facepalm:

Robić takie coś samemu to masochizm, nigdy więcej.

Tak poza tym to wiem gdzie mi olej sp***rza :whistling: Zdjąłem wąż od turbo i wylało się trochę oleju z kolanka, no to rozbieram dalej, w tej środkowej rurze w pasie przednim też trochę było, no i IC jest mokry od oleju :facepalm:

Moc jest, problemów żadnych z autem nie ma itd. z ciekawości poruszałem wirnikiem to ma bardzo delikatny luz góra/dół bądź lewa/prawa, wzdłużnego luzu nie ma wcale. Nie wiem, czy tak jeździć, czy wymieniać turbo póki stan nie jest tragiczny..

Do tego poduszka pod silnikiem już na 10000% jest do wymiany i nie ma na co czekać..

kc0BJgbl.jpg

Musiało się to stać niedawno, bo olej świeżutki :shock3: Przypadek? Nie sądzę :grin:

qp0ewDBl.jpg

Mam mały problem, bo ułamał mi się kluczyk (cholerne małe dziadostwo :/) w tej fioletowej nakrętce od gwintu i nie wiem, czy będę mógł potem kręcić tą podkładką, czy będę musiał znowu wyciągnąć amortyzator i rozwiercić tą śrubę i wstawić nową :facepalm:

Opublikowano

Masz przejścia z tą zawiechą:kwasny:

Opublikowano
Masz przejścia z tą zawiechą:kwasny:

Jeszcze żeby tego było mało, to tuleja w którą wchodzi wahacz, wyszła razem z wahaczem, nie wiem, czy nie muszę kupić nowej zwrotnicy :polew:

Opublikowano

Wymiana zawiechy z przodu w a4 to masakra:kwasny: Nawet jak wytargasz całe kopyto to i tak później to wsadzić i poskręcać trzeba się nawalczyć:kwasny: U mnie leżą już drugi miesiąc wahacze i nie chce mi się za to zabrać:whistling:

Opublikowano

Master Sporty wziąłeś?

Ja chyba Lema kupię, ale to kupa kasy jednak jest :facepalm: Opony też muszę kupić, rozrząd wymienić, poduszki pod silnik :grin:

Robić to na podnośniku to czysta przyjemność ja Ci powiem, 2 godziny maks i jest zrobione, a w kanale na lewarku to jest taki ból d*py, że masakra :grin:

Opublikowano

Mastery biore. Jak ja zrobiłem przez 5 lat 60k km to mi starczą na kolejne 5 lat:decayed:

Opublikowano

To norma że turbinka puszcza olej, jak niema luzów albo przeładowań to ja bym to olał.