Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[INNE] Jeszcze więcej KM z 3.0 w dieslu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

M3 F30 ma mieć 2 turbiny plus elektryczny kompresor i jakieś 450KM z 3 litrowej benzyny. Niemniej fajny dieselek.

Opublikowano

wielbiciele traktorów i momentu będą wniebowzięci :decayed:

audi jak zwykle w tyle z silnikami :disgust:

Opublikowano

audi jak zwykle w tyle z silnikami :disgust

no taka rola tego co pierwszy coś wypuści (tdi 313KM), następni mają odniesienie i robią coś co ma być lepsze lub dawać więcej

Opublikowano

no taka rola tego co pierwszy coś wypuści (tdi 313KM), następni mają odniesienie i robią coś co ma być lepsze lub dawać więcej

TDi 313KM było odpowiedzią na BMW 3.0 Biturbo 286KM, więc to BMW było pierwsze i to o ładnych kilka lat. :gwizdanie:

Opublikowano

TDi 313KM było odpowiedzią na BMW 3.0 Biturbo 286KM, więc to BMW było pierwsze i to o ładnych kilka lat. :gwizdanie:

:wallbash:

no dobra a 381 jest odpowiedzią na 313 :naughty: czepiasz się szczegółów - czy to takie ważne?

Opublikowano

Niczego się nie czepiam, po prostu przedstawiam fakty. Tak jak piszesz 381KM jest odpowiedzią na 313KM, które jest odpowiedzią na 286KM, a to powstało już parę lat temu. Tak czy inaczej BMW było pierwsze. :tongue4:

Opublikowano

Tak czy inaczej BMW było pierwsze. :tongue4

niech będzie masz rację,

...po prostu w tym co napisałem chodziło mi o to że 313 zostało wypuszczone przed 381 i o to że BMW widziało co jest już na rynku i mogli zareagować :cool1:

Opublikowano

To prawda, konkurencja nie śpi, to musieli wyjąć asa z rękawa. Audi na pewno też już coś szykuje. :wink4:

Opublikowano

Tak czy inaczej BMW było pierwsze. :tongue4

niech będzie masz rację,

...po prostu w tym co napisałem chodziło mi o to że 313 zostało wypuszczone przed 381 i o to że BMW widziało co jest już na rynku i mogli zareagować :cool1:

szkoda tylko że audi tak długo spało i przez kilka lat nie potrafili zareagować - a miłośnicy 335d i 535d cieszyli się długie lata z przewagi nad audi

Opublikowano

dokładnie, chodziło mi o to co Thom4s napisał i to nie szczegół :wink4: ponieważ bmw kilka lat wstecz dało 3.0sd i 286 KM a audi 3.0 tdi z 204 a późneij 232/233 czy obecnie 245 KM...WOW :decayed:

teraz audi daje z dajsla 3.0 313 KM a bmw 381 KM :wink4:

Opublikowano

bmw wypuszcza turbo+kompresor jest to nowe wydanie diesla w takim setupie zobaczymy jak sie to bedzie sprawowac za kilka lat uzytkowania.

Opublikowano

bmw wypuszcza turbo+kompresor jest to nowe wydanie diesla w takim setupie zobaczymy jak sie to bedzie sprawowac za kilka lat uzytkowania.

pewnie dobrze - bmw w tej kwestii raczej d*py nie daje - trzeba sobie jasno powiedzieć - zawsze są o krok przed audi

Tak jak audi w kwestii napędu tak oni w kwestii silnikowej

Opublikowano

Tak jak audi w kwestii napędu tak oni w kwestii silnikowej

mówisz o 4x4?

to może i tak ale jeśli chodzi o RWD to bmw bije audi FWD na głowę :wink4:

Opublikowano

tak 4x4

Opublikowano

Ale moc... to ponad 4 moje Passaty w jednym silniku :decayed::polew::kox:

Opublikowano

zobaczymy jak sie to bedzie sprawowac za kilka lat uzytkowania.

za granicą pewnie będzie git ale u nas ? :gwizdanie: do tej pory jak czytałem fora BMW ludzie mają problemy (jak coś się posypie np przy sterowaniu turbinami) z diagnozą 3.0d biturbo bo polscy "fachowcy" tylko błędy potrafią zczytywać...

Opublikowano

To nie jest wina fachowców tylko pojebanych użytkowników którzy kupują 3.0 SD i jadą do Cześka go naprawiać , mam w firmie 2 x SD i nigdy nie było problemów z diagnozą jak i naprawą .

Niezły kox sie robi , niebawem będzie 500 w 3.0 , fajnie :)

Opublikowano

BMW zawsze robiło lepsze silniki od Audi. O dziwo 3.0d jest o wiele trwalszym silnikiem niż 2.0d.

Jak słyszę TDI VAG to aż mnie bierze :sick3:...

Nowy 3.0d 381KM i 700nm :slina::shocked:, ale to będzie miało siłę ciągu... Ciekaw jestem jak z trwałością :mysli:

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...