Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Cieknie po wymianie uszczelki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Miałem wyciek ropy przy deklu nastawnika pompy. Zakupiłem nową uszczelkę założyłem wszystko mocno dokręciłem i dalej mi sączy się ropa spod tej uszczelki. Miał ktoś może taki przypadek ?

Opublikowano

Nie mozliwe,moze masz sruby przekrecone,albo saczy sie z zaworu powrotu.Tam sa 2 podkladki miedzianki

Opublikowano

Wymieniałem tą samą uszczelkę ale w VW Passacie Z1, a zanim założyłem pokrywę nastawnika z nową uszczelką to porządnie odtłuściłem miejsce przylegania pokrywy rozpuszczalnikiem nitro. Zadziałało. :hi:

Opublikowano

Odtłuścic przedewszystkim! Ja odtłuszczam, do tego trochę tawotu i zawsze jest gitara :>

Opublikowano

ja 2 dni temu wykonywałem tan zabieg po raz 3. Miałem to samo. Ciągle gdzieś się spod uszczelki nastawnika pociło. Rozkręciłem jeszcze raz, wziąłem do ręki papier wodny 1000, przeczyściłem obie powierzchnie, odtłuściłem, skręciłem i .... :good:

Opublikowano
:hi: . Jak uszczelki to Bosch i tylko Bosch. Mam jeszcze pytanko: Czy po wymianie uszczelki i podłączeniu Vaga wyskoczył Ci błąd 00550?
Opublikowano

Jeszcze nie podpinałem vaga. Ale teraz po złożeniu jeszcze raz auto w ogóle nie zapaliło. Co to może być ? Mogło się zapowietrzyć ?

Opublikowano

Tak mógł zapowietrzył się. Jak zauważyleś ta pokrywa jest z powrotu ropki z wtrysków , ja zacisnąłem wężyk z nadmiaru samoczymkami, lekko się zapowietrzyl ale poszedł.

:hi:

Opublikowano

Już odpowietrzyłem.:) A uszczelka pod deklem zauważyłem że im silnik bardziej się nagrzewa to ona bardziej siada i mogę mocniej dokręcić śruby mocujące dekiel.

Opublikowano

Ja za uszczelki BOSCH pod nastawnik i pod dekiel zapłaciłem 8 zł niestety zaraz po wymianie pod nastawnikiem ciekło nadal mniej ale ciekło. Pożądne oczyszczenie i oddłuszczenie załatwiło sprawę. Też miałem uszczelki troszkę wyższe ale węższe. Myśle że poprostu po dokręceniu one sie rozchodzą i dopasowywują.

Opublikowano

Odtłuścic przedewszystkim! Ja odtłuszczam, do tego trochę tawotu i zawsze jest gitara :>

najpierw odtłuściłeś potem nasmarowałeś :mysli: :oklaski: :polew:

Opublikowano

najpierw odtłuściłeś potem nasmarowałeś :mysli: :oklaski: :polew:

Nie na powierzchnie przylegania, tylko uszczelke po bokach zeby swobodnie w obudowe wejszła :wink4: